Ben jij niet vies van een shotje tequila en is een margarita of tequila sunrise jouw go-to cocktail op het strand? Spring aan boord van de Jose Cuervo Express – de enige echte all-you-can-drink tequila trein in Mexico!

Staat een vakantie naar Mexico hoog op jouw bucketlist, dan mag deze treinreis zeker niet ontbreken! De Jose Cuervo Express is de enige nog rijdende historische trein in Mexico en is alles behalve een saai ritje. De locomotief brengt je niet alleen naar het stadje Tequila, de geboorteplaats van het drankje, je kunt tijdens de rit ook nog eens onbeperkt tequila drinken. Vamos!

Jose Cuervo Express: de tequila trein in Mexico

De Jose Cuervo Express brengt je van Guadelajara naar het stadje Tequila. De luxe wagons zijn vrijwel allemaal uitgerust met een bar, waardoor jij geen seconde zonder je favoriete drankje hoeft door te brengen. De Tequila Expert schenkt je tijdens een proeverij ook nog eens de lekkerste shots en cocktails in. Na ongeveer twee uur kom je aan in Tequila. Hier krijg je een rondleiding door de eeuwenoude La Rojeña distilleerderij en ook hier moet het een en ander geproefd worden. Vervolgens heb je tijd om op je gemakje het dorpje te ontdekken, de agave velden te bezoeken en een Mexicaanse show bij te wonen voordat de bus je weer terug naar Guadelajara brengt.

Wat kost een ritje met de tequila trein?

Er zit dus behoorlijk wat bij een ritje in deze tequila trein inbegrepen, maar toch is deze bijzondere dagtrip hartstikke betaalbaar! Het goedkoopste ticket voor de Jose Cuervo Express kost zo’n 120 euro. Voor deze prijs boek je een plaatsje in de Express wagon, echter heb je dan een beperkt aanbod van drankjes en cocktails. Is dat voor jou niet voldoende en wil jij zoveel mogelijk shots en cocktails proeven, kies dan voor de gloednieuwe Elite Experience en maak gebruik van de open bar! Ook word je getrakteerd op Mexicaanse hapjes en live mariachi muziek. Een zitplaats in de Elite wagon boek je al voor 165 euro en voor alles dat je daar voor krijgt, is dat echt geen geld!

All inclusive vakanties in Mexico

 

Meer uit het Travel Magazine