Laat je verwonderen door de duizenden lichtjes die de kerstkraampjes sprookjesachtig verlichten, warm jezelf op bij het haardvuur met een glühweintje in de dierentuin of maak een boottochtje over de watersteegjes onder het genot van punch. Op de kerstmarkt van Nordhorn kom je eigenlijk ogen en oren tekort. Lees hier alles wat je moet weten over de kerstmarkt van Nordhorn 2022.

Struin langs de prachtig versierde kerstkraampjes, drink een glühweintje tussen de aapjes of ga op watertocht over de Vecht waarbij de punch rijkelijk vloeit. Hier geven we je alle ins en outs over deze gezellige en veelzijdige Duitse kerstmarkt aan de Nederlandse grens vlak bij Enschede. Ga je mee naar de kerstmarkt van Nordhorn?

Kerstmarkt Nordhorn 2022: alle ins en outs

Weihnachtsmarkt Nordhorn | Kerstmarkt Dierenpark Nordhorn
Kerstmarkt Bad BentheimPraktische informatie | Deals en arrangementen

 

Glühwein Nordhorner Weihnachtsmarkt
Glühwein Nordhorner Weihnachtsmarkt
Wanneer?
23 november – 23 december 2022
Openingstijden
Maandag t/m woensdag: 11:00 – 20:00
Donderdag: 11:00 – 22:00 uur
Vrijdag en zaterdag: 11:00 – 21:00 uur
Zondag: 14:00 tot 20:00 uur
Adres: Hauptstrasse, Nordhorn

Weihnachtsmarkt Nordhorn

De Weihnachtsmarkt van Nordhorn oftewel kerstmarkt is zeker de moeite waard om de grens voor over te gaan. Nordhorn ligt direct aan de Nederlandse grens bij Almelo en Enschede in de Duitse provincie Grafschaft Bentheim. De kerstmarkt van Nordhorn ligt op slechts tien kilometer van de grens, dus je bent er zo! De jaarlijkse kerstmarkt is vanwege haar ligging én gezelligheid populair onder Nederlanders. Struin langs de kraampjes met allerlei vakwerk producten, warm jezelf op met een warm glaasje glühwein en doe je tegoed aan hier en daar een Bratwürst; je bent tenslotte in Duitsland. 😉  

Punchtochten

Naast kerstkraampjes struinen, is het ook erg leuk om een bezoekje aan de kerstmarkt te combineren met een boottochtje over de Vechtesee. Dit is niet zo maar een boottochtje, maar een heuse punchtocht. Onder het genot van heerlijk warme punch vaar je over de grachtjes door Nordhorn. Het is wel aan te raden om van tevoren even te reserveren bij de lokale VVV, want de beschikbaarheid is beperkt. Dit unieke uitje boek je voor maar €19 (€10 voor kinderen, met kinderpunch).

Weihnachtsbeleuchtung Vechtewiese Tierpark
Foto: Kerstverlichting vanaf de Vecht / Franz Frieling

Koopzondag in Nordhorn

Wil je naast de kerstmarkt ook nog gewoon wat winkelen? Dan kun je beter niet op zondag gaan. De kerstmarkt in Nordhorn is namelijk wel op ’s zondags geopend, maar de normale winkels jammer genoeg niet. Toch is het de moeite waard om op zondag naar de kerstmarkt te gaan. Iedere zondag is het handwerkzondag waarbij de Nordhorner Kerstmarkt wordt uitgebreid met extra standjes waar men ter plekke objecten maakt. Zo zie je ambachtslieden hard aan het werk bij het maken van onder andere kerstkransen, houtfiguren en glas in lood.

Gurutip: Ook al zijn er geen koopzondagen in Nordhorn, elke zondag van 14:00 – 17:00 zijn de normale winkels in Bad Bentheim wél geopend. Sla de kerstmarkt van Bad Bentheim rondom het kasteel dan zeker niet over!

Wanneer
2 december t/m 11 december 2022
Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 16:00 – 20:00 uur
Zaterdag en zondag: 11:00 – 20:00 uur
Adres: Heseper Weg 110, Nordhorn

Kerstmarkt Dierentuin Nordhorn

Naast de algemene kerstmarkt in het centrum van Nordhorn, kun je in de eerste twee weken van december ook de kerstmarkt in de dierentuin van Nordhorn bezoeken. Bij Tierpark Nordhorn zijn meerdere kraampjes te vinden op verschillende plekken in de dierentuin. Drink jij straks een glaasje glühwein tussen de aapjes? Na een bezoekje aan de dierentuin struin je gezellig over de kerstmarkt in de dierentuin en warm je jezelf op bij een van de vele vuurtjes op dit marktje. Ga je met kinderen? Dan is de kerstmarkt met een bezoekje aan de dierentuin van Nordhorn echt een aanrader!

Vuurkorven bij kerstmarkt Tierpark Nordhorn
Foto: Vuurkorven bij kerstmarkt Tierpark Nordhorn / Franz Frieling
Wanneer
1 t/m 4 december 2022
8 t/m 11 december 2022
15 t/m 23 december 2022
Openingstijden
Donderdag: 11:00 – 20:00 uur
Vrijdag en zaterdag: 11:00 – 21:00 uur
Zondag: 11:00 – 20:00 uur
Laatste week: 11:00 – 20:00 uur
23 december: 11:00 – 18:00 uur
Adres: Schloßstraße, Bad Bentheim

Kerstmarkt Bad Bentheim

Toch nog niet helemaal geslaagd voor alle kerstinkopen of wil je graag verder genieten van de gezellige kerstsfeer? Ga dan door naar de kerstmarkt van Bad Bentheim. Vanuit Nordhorn rijd je in nog geen 20 minuten naar de kerstmarkt van Bad Bentheim. Extra speciaal aan deze kerstmarkt is dat het recht voor het kasteel van het stadje ligt inclusief de omliggende straten. Wat is er nou leuker dan tussen de kraampjes struinen met prachtig zicht op het Schloss met de heerlijke geur van wafels en glühwein? De entreeprijs van de kerstmarkt bedraagt €6,50 voor volwassenen en €3,50 voor kinderen tussen 6 en 14 jaar. Jongere kinderen mogen gratis mee naar de kerstmarkt van Bad Bentheim.

Bad Bentheimer Weihnachtsmarkt Tourisinformation Bad Bentheim
Foto: Bad Bentheimer Weihnachtsmarkt / Tourisinformation Bad Bentheim

Bezoek de kerstmarkt van Nordhorn

Een bezoekje aan de gezellige kerstmarkt van Nordhorn in de feestmaanden is super eenvoudig. Omdat je maar tien kilometer de grens over hoeft, ben je er zo met de auto. Grafschaft Bentheim valt niet in de Umweltzone waardoor je niet in het bezit hoeft te zijn van een milieusticker. Er zijn genoeg plekken waar je kunt parkeren in Nordhorn, waarvan sommigen zelfs gratis. Bovendien betaal je voor een dagje parkeren maar maximaal €4 per dag waardoor je goedkoop je auto veilig kunt parkeren. Met de trein kun je jammer genoeg niet naar Nordhorn, maar met de bus is het wel mogelijk vanuit bijvoorbeeld Enschede.

Weekendje weg naar de Nordhorner Kerstmarkt

Woon je nou niet zo dicht bij de grens of wil je liever meer dan één glühweintje drinken? Combineer dan een bezoekje aan de kerstmarkt van Nordhorn met een goedkope hotelovernachting om er zo een leuk weekendje Duitsland van te maken. Er zijn verschillende hotels beschikbaar voor ieder budget. Kijk in onze hotelzoeker voor de beste aanbiedingen. Als je nog wat langer blijft, dan kun je ook andere leuke kerstmarkten bezoeken in de omgeving zoals die van Uelsen of Emlichheim.

Meer uit het Travel Magazine: