Kerstmarkt

Word je ook zo gelukkig van het bezoeken van de kerstmarkten? Lekker langs de kraampjes struinen met een glaasje dampende glühwein in je hand en speuren naar de leukste souvenirs en cadeautjes voor onder de kerstboom? Dan zit je hier goed! Hier verzamelen we de leukste en meest voordelige kerstmarkt aanbiedingen.

Kerstmarkt aanbiedingen

 

Een kerstmarkt bezoeken

Wanneer zijn de kerstmarkten geopend? | Een Busreis naar de kerstmarkt | Overnachten in een hotel |
Nederland | Duitsland | België

Wanneer vinden de kerstmarkten plaats?

De kerstmarkten vinden plaats in de maand december. Sommige kerstmarkten starten al eind november.  Vele stadscentra hangen vol lichtjes en op pleinen poppen chalets vol lekkernijen en lokale specialiteiten op als paddestoelen uit de grond. Op sommige plaatsen wordt de kerstmarkt al in de laatste week van november geopend. Opgelet: op Eerste en Tweede Kerstdag zijn de meeste kerstmarkten gesloten. In de weken voor kerst is het in de steden over het algemeen sfeervoller dan met kerst zelf, omdat alle winkels dan gesloten zijn.

Busreis kerstmarkt: een dagje kerstshoppen!

Veel organisaties spelen handig in op de populariteit van kerstmarkten door busreizen aan te bieden. Een eendaagse busreis naar een kerstmarkt kost vaak maar enkele tientjes! ’s Ochtends vroeg vertrek je van een van de tientallen opstapplaatsen in heel Nederland, en ’s avonds kom je moe maar voldaan en met tassen vol kerstinkopen weer thuis. Populair zijn busreizen naar de kerstmarkt van Düsseldorf, Keulen en Oberhausen. Houd deze pagina goed in de gaten, we plaatsen regelmatig aanbiedingen naar de kerstmarkten per bus, waarvan sommige met overnachting. Je kunt er zelfs voor kiezen in een weekend meerdere kerstmarkten te bezoeken, het ultieme kerstshoppen!

Overnachten bij een kerstmarkt

De verlichting op de kerstmarkten straalt natuurlijk het mooist als het donker is. Veel kerstmarkten zijn dan ook tot acht of negen uur ’s avonds geopend. Heb je geen zin meer om s’ avonds terug te rijden? Gelijk heb je! De hotels zijn tijdens de kerstmarkten in december niet veel duurder dan in andere periodes. Dus boek een leuk hotel en bezoek een kerstmarkt!

Kerst in Berlijn

Berlijn hotels

  • Boek en vergelijk hier de leukste hotels in Berlijn
Kerstmarkt Keulen

Keulen hotels

  • Boek en vergelijk hier de leukste hotels van Keulen
Düsseldorf kerstmarkt

Düsseldorf hotels

  • Boek en vergelijk hier de leukste hotels in Düsseldorf

Kerstmarkt Nederland

Iedereen kent de kerstmarkten in Duitsland, maar ook in Nederland bezitten enkele steden een sfeervolle kerstmarkt! De bekendste zijn de kerstmarkt van Dordrecht en die van Valkenburg, die elk jaar duizenden bezoekers trekken. In Limburg houden ze wel van de kerstsfeer, want ook de kerstmarkt van Maastricht is een bezoekje waard! Ook in de randstad kun je genieten van glühwein en andere lekkernijen, zoals in Den Haag en Haarlem.

Weekendje weg deals

Kerstmarkt Duitsland

In Duitsland weten ze van wanten. De kerstmarkt in Keulen onder de Dom is wereldberoemd, maar wist je dat er in de stad nog zes kerstmarkten plaatsvinden? De kerstmarkt van Düsseldorf vindt plaats rond de “langste bar ter wereld”, zoals de lokale bewoners hun gezellige Altstadt liefkozend noemen. De kerstmarkt van Aken is dankzij de vele outlets uitstekend geschikt voor kerstshoppen. In Essen tref je niet alleen lokale specialiteiten, tijdens dit wekenlange evenement vindt namelijk de internationale kerstmarkt plaats. Dortmund beschikt ten slotte over de grootste kerstboom ter wereld. Probeer daar maar eens een keuze uit te maken! Gurutip: boek een hotel en bezoek meerdere kerstmarkten in een weekend. In het Ruhrgebied liggen de kerstmarkten vrij dicht bij elkaar, denk aan Keulen en Düsseldorf; of Essen, Oberhausen en Dortmund. De absolute koning van de kerstmarkten is Berlijn, waar werkelijk elk plein over een kerstmarkt beschikt. Naar verluid vinden er wel vijftig verschillende kerstmarkten plaats in de Duitse hoofdstad! Hier lees je meer informatie (met locaties en openingstijden) over de mooiste kerstmarkten in Duitsland.

Kerstmarkt België

Op de kerstmarkt van Antwerpen spreiden de kramen zich uit over verschillende pleinen en straten; van de Groenplaats tot de Grote Markt en helemaal naar het Steen aan de Schelde, waar je pirouettes kunt draaien op de ijsbaan. Ook in Brussel is het erg gezellig op de kerstmarkt bij Sint Kathalijne.

België deals

Of je nu met de bus naar de kerstmarkt wilt reizen voor een dagtrip, een stedentrip maakt naar Praag of  Londen om het Winter Wonderland te bezoeken of een hotel zoekt in Düsseldorf of Keulen, wij helpen je hier graag bij. Er zit vast een arrangement of stedentrip bij die bij je past, inclusief of exclusief vervoer. Houd de komende maanden deze pagina goed in de gaten, zodat je in 2024 een prachtige kerstmarkt kunt bezoeken. Ben je op zoek naar een andere mooie reis in de laatste maand van het jaar? Bekijk dan hier de beste vakantiebestemmingen voor december.

Opmerkingen

jouw mening?