Vraag buitenlandse toeristen waar ze aan denken bij Nederland en je krijgt waarschijnlijk tulpen als antwoord. Nu de lente eindelijk in zicht is, is het ook tijd voor een van de populairste attracties van ons land. Op naar de Keukenhof!

* Update: in 2020 helaas geen Keukenhof*

Toeristen vanuit de hele wereld reizen elk jaar af naar het kleine plaatsje Lisse in Zuid-Holland. Waarom? De Keukenhof natuurlijk! Een van de grootste bloemenparken ter wereld vindt in ons land plaats en komt in het voorjaar helemaal tot leven wanneer alle bloemen in volle bloei staan. De prachtige plaatjes laten wel zien waarom de Keukenhof zo populair is en mensen vanuit de hele wereld hiervoor op vakantie in Nederland komen.

De Keukenhof: alle ins en outs

Keukenhof | Info, tickets en evenementen | Plan je bezoek

Keukenhof

De bloemen van de Keukenhof

Tegen het einde van maart veranderen grote delen van ons land langzaam in een kleurrijke bloemenzee. Te beginnen met krokussen, dan narcissen en hyacinten voordat de langverwachte tulpen hun opwachting maken.

De Keukenhof in Lisse is een van de populairste en best bezochte attracties van Nederland. Je vindt hier meer dan zeven miljoen bloemen en 800 verschillende soorten tulpen verspreid over een gebied van 32 hectare. Dit maakt de Keukenhof een van de grootste bloemenshows ter wereld. Ik raad je aan om de Keukenhof zo vroeg mogelijk op de dag te bezoeken, want in de middag kan het ongelofelijk druk worden. Kijk ook eens welke tentoonstellingen en evenementen plaatsvinden. Bezoek de Keukenhof bijvoorbeeld tijdens het Oud-Hollands Weekend, de Bloemencorso of op Koningsdag.

Keukenhof

Hoe komt de Keukenhof aan zijn naam?

Het park ontleent haar naam aan het gelijknamige Kasteel Keukenhof dat in 1641 gebouwd werd. De tuin rondom het kasteel vormde de basis voor de huidige Keukenhof dat in de afgelopen 60 jaar uitgroeide tot een evenement dat jaarlijks miljoenen bezoekers trekt. In 2018 wandelden maar liefst 1,4 miljoen bezoekers door de bloementuinen van de Keukenhof.

Keukenhof 2020: openingstijden, tickets, prijzen en evenementen

De Keukenhof opent 21 maart 2020 haar deuren en sluit op 10 mei 2020. Daartussen is het park dagelijks geopend van 8 uur ’s ochtends tot half 8 ’s avonds. De kassa sluit om zes uur ’s avonds. Tickets boek je eenvoudig online en zijn verkrijgbaar vanaf €15,75 (wanneer je tickets koopt voor een groep vanaf 20 personen). Een gewoon kaartje kost €17,50 voor volwassenen en €9 voor kinderen en tieners. Wil je de Keukenhof meer dan één keer bezoeken, dan kun je voor €45 een Lentepas kopen waarmee je het hele seizoen onbeperkt toegang hebt tot het park.

1,5 miljoen bezoekers in 2019

Vorig jaar bezochten 1,5 miljoen mensen uit 100 verschillende landen de Keukenhof. Dat was een record!

Hier alvast een voorproefje met deze video van de Keukenhof!

Video: Wiebe de Jager

Keukenhof adres en bereikbaarheid

De Keukenhof is goed te bereiken met de auto of het openbaar vervoer. Rijd je zelf naar de Keukenhof, neem dan de A4 (afslag Nieuw-Vennep) en de A44 (afslag 3 Lisse) en volg de borden naar de Keukenhof. Of vul het adres van de Keukenhof, Stationsweg 166A in Lisse, in je navigatiesysteem in. Je betaalt bij de Keukenhof €6 om je auto te parkeren. Kom je met de trein, stap dan op Schiphol of in Leiden over op de Keukenhof Express of stap in Haarlem op de bus.

Plan je bezoek aan de Keukenhof

Combineer je bezoek aan de Keukenhof met een dagje of weekendje in Leiden of Amsterdam. Een dag tussen de tulpen is een fijne afwisseling met het bruisende stadsleven. Ook voor jongere gasten is de Keukenhof hartstikke leuk. Van doolhoven tot speeltuinen en zelfs een kleine kinderboerderij, kinderen zullen zich hier niet vervelen! Het perfecte dagje uit voor de hele familie.

Fietsen door de bollenstreek

Combineer je bezoek aan de Keukenhof met een fietstocht door de bollenstreek rondom het bloemenpark. Neem je eigen fiets mee of huur er een bij Fietsverhuur Keukenhof voor €10 per dag en volg de fietsroute de Flower Tour. Deze 15 kilometer lange fietstocht neemt je in een uurtje mee langs kleurrijke tulpen, narcissen en hyacinten in de bollenstreek. Nog leuker is om met een lokale gids door de Hollandse bloemenzee te fietsen.  Vanaf het Rent-a-Bike van Dam Keukenhof vertrekt elke dag om 12.00 uur een fietstocht van 1,5 tot 2 uur door de bollenstreek. De fietstour kun je online reserveren.

Veel gestelde vragen: alles wat je wil weten over Keukenhof 2020

Wanneer opent Keukenhof 2020?

De Keukenhof is open van 21 maart 2020 tot en met 10 mei 2020. De openingstijden zijn van 8.00 tot 19.30 uur Let op: de kassa sluit om 18.00 uur!

Wat kost een kaartje voor de Keukenhof?

  • Ticket volwassene online – €17,50
  • Ticket volwassene aan de kassa – €19
  • Ticket kinderen tot 3 jaar –  gratis
  • Ticket kinderen 4 tot 17 jaar – €9
  • Groep van 20-200 personen – €15,75 per persoon (online)
  • Parkeerticket – €6
  • Parkgids – €5

Wat is het adres van de Keukenhof?

Keukenhof Lisse Holland
Stationsweg 166a
2161 AM Lisse

Wanneer is de Keukenhof op zijn mooist?

Het is lastig om te zeggen wat de beste tijd is voor de Keukenhof, want dit is ieder jaar anders en hangt af van het weer. Is het een milde winter geweest en hebben we al wat warme dagen gehad, dan staan de bloemen eerder in bloei. Kom je echt naar de Keukenhof om tulpen te zien, dan bezoek je het park het beste vanaf halverwege april.

Hoeveel tijd heb je nodig voor de Keukenhof?

Ik raad je aan een hele middag uit te trekken voor een bezoek aan de Keukenhof. Tussen de kleurrijke tulpen kun je uren verdwalen!

Boek je Keukenhof tickets

Meer inspiratie voor een vakantie in eigen land!