Vraag buitenlandse toeristen waar ze aan denken bij Nederland en je krijgt waarschijnlijk tulpen als antwoord. Nu de lente eindelijk in zicht is, is het ook tijd voor een van de populairste attracties van ons land. Op naar de Keukenhof!

Toeristen vanuit de hele wereld reizen elk jaar af naar het kleine plaatsje Lisse in Zuid-Holland. Waarom? De Keukenhof natuurlijk! Het is één van de grootste bloemenparken ter wereld en in het voorjaar komt het park helemaal tot leven wanneer alle bloemen in volle bloei staan. De prachtige plaatjes laten wel zien waarom de Keukenhof zo populair is en waarom mensen hiervoor speciaal op vakantie naar Nederland komen.

De Keukenhof: alle ins en outs

Algemene informatiePlan je bezoek | Veelgestelde vragen

Keukenhof

De bloemen van de Keukenhof

Tegen het einde van maart veranderen grote delen van ons land langzaam in een kleurrijke bloemenzee. Te beginnen met krokussen, dan narcissen en hyacinten voordat de langverwachte tulpen hun opwachting maken.

De Keukenhof in Lisse is een van de populairste en best bezochte attracties van Nederland. Je vindt hier meer dan zeven miljoen bloemen en 800 verschillende soorten tulpen verspreid over een gebied van 32 hectare. Dit maakt de Keukenhof één van de grootste bloemenshows ter wereld. Ook voor jongere gasten is de Keukenhof hartstikke leuk. Van doolhoven tot speeltuinen en zelfs een kleine kinderboerderij; kinderen zullen zich hier niet vervelen! Het perfecte dagje uit voor de hele familie.

Hoe komt de Keukenhof aan zijn naam?

Het park ontleent haar naam aan het gelijknamige Kasteel Keukenhof dat in 1641 gebouwd werd. De tuin rondom het kasteel vormde de basis voor het huidige park dat in de afgelopen 60 jaar uitgroeide tot een evenement dat jaarlijks duizenden bezoekers trekt. In 2022 wandelden maar liefst 1,1 miljoen bezoekers uit meer dan 100 verschillende landen door de prachtige bloementuinen.

Video: Wiebe de Jager

Plan je bezoek

Openingstijden en data

Het park opent dit jaar haar deuren van 23 maart tot en met 14 mei. In deze periode is het park dagelijks geopend van 8 uur ’s ochtends tot half 8 ’s avonds. We raden je aan om het park zo vroeg mogelijk op de dag te bezoeken, want in de middag kan het ongelofelijk druk worden.

Tickets en entreeprijzen

Tickets boek je eenvoudig online en zijn verkrijgbaar vanaf €18,50 (wanneer je tickets koopt voor een groep vanaf 20 personen). Een online kaartje kost €19,00 voor volwassenen en €9 voor kinderen en tieners. Als je de tickets pas bij de kassa koopt, dan ben je iets meer kwijt. Het loont dus om op voorhand je tickets online te bestellen! Bij de aanschaf van tickets via de website kies je op voorhand een specifieke datum en tijdslot.

Wil je de Keukenhof meer dan één keer bezoeken? Dan kun je voor €45 een Lentepas aanschaffen waarmee je het hele seizoen onbeperkt toegang hebt tot het park.

Keukenhof

Evenementen en activiteiten

Er vinden verschillende leuke evenementen en activiteiten plaats in het park. Reis bijvoorbeeld terug in de tijd tijdens het Oud-Hollands weekend van 31 maart t/m 2 april of grijp je kans om de enige echte Nijntje te ontmoeten op 19 april.

Daarnaast vindt op 22 april 2023 de jaarlijkse Bloemencorso plaats, waarbij prachtig versierde wagens van Noordwijk naar Haarlem rijden. De route loopt ook in de buurt van de hoofdingang van de Keukenhof, waardoor je dit leuke evenement makkelijk kunt combineren met een dagje aan het park.

Een andere leuke activiteit is een fietstocht door de bollenstreek rondom het bloemenpark. Neem je eigen fiets mee of huur er een bij de hoofdentree van het park. Nog leuker is om met een lokale gids door de Hollandse bloemenzee te fietsen. Deze kan je alles vertellen over de verschillende soorten bloemen en neemt je mee naar de mooiste plekken. Er worden daarnaast ook boottochten aangeboden waarbij je langs de bollenvelden bij de Keukenhof vaart.

Adres en bereikbaarheid

Het park in Lisse is goed te bereiken met zowel de auto als het openbaar vervoer.

Ga je met de auto naar het park? Neem dan de A4 (afslag Nieuw-Vennep) en de A44 (afslag 3 Lisse). Vervolgens volg je de borden naar de Keukenhof. Nog makkelijker is het natuurlijk om het adres in je navigatiesysteem te zetten, dit is Stationsweg 166A in Lisse. Je betaalt €6 om je auto te parkeren, ook deze tickets kun je op voorhand kopen op de website.

Kom je met de trein? Stap dan op Schiphol of in Leiden over op de Keukenhof Express. Ook vanaf Haarlem reis je makkelijk naar het park met de bus.

Hotels in de buurt van Keukenhof

 

Keukenhof

Veelgestelde vragen

Wanneer opent Keukenhof 2023?

Het park is open van 23 maart 2023 tot en met 14 mei 2023. De openingstijden zijn elke dag van 8.00 tot 19.30 uur.

Wat kost de entree voor de Keukenhof?

  • Ticket volwassene = €19,00 (online) / €21,50 (kassa)
  • Ticket kinderen =  €9,00 (4 t/m 17 jaar) / gratis (tot 3 jaar)
  • Groep van 20-200 personen = €18,50 per persoon (online)
  • Parkeerticket = €6,00
  • Lentepas volwassenen = €45
  • Lentepas kinderen 4 tot 17 jaar = €17,50

In welke plaats ligt de Keukenhof?

Het bloemenpark ligt in het dorp Lisse in Zuid-Holland. Het precieze adres is:

Keukenhof Lisse Holland
Stationsweg 166a
2161 AM Lisse

Wanneer is de Keukenhof op zijn mooist?

Het is lastig om te zeggen wat de beste tijd is voor het bloemenpark, want dit is ieder jaar anders en hangt af van het weer. Is het een milde winter geweest en hebben we al wat warme dagen gehad, dan staan de bloemen eerder in bloei. Kom je echt naar de Keukenhof om tulpen te zien, dan bezoek je het park het beste vanaf halverwege april.

Hoe groot is de Keukenhof?

Het bloemenpark ligt op het landgoed van Kasteel Keukenhof en bedraagt maar liefst 32 hectare.

Hoeveel tijd heb je nodig voor de Keukenhof?

We raden je aan een hele middag uit te trekken voor een bezoek aan de Keukenhof. Tussen de kleurrijke tulpen kun je uren verdwalen!

Boek je Keukenhof tickets

Meer inspiratie voor een vakantie in eigen land!