Ben jij ook zo gek op alpaca’s? Goed nieuws, want in deze leuke huisjes kun je slapen tussen jouw wollige vrienden! Van een overnachting op een glamping alpacaboerderij tot een wellnesshuisje of een kasteel met alpaca’s – hier word je een weekend lang omringd door jouw favoriete dieren.

Wandelen met alpaca’s kennen we natuurlijk al een tijdje, maar wist je dat je ook tussen de alpaca’s kunt overnachten? In deze huisjes beleef je de leukste overnachting van je leven. En ook nog eens lekker dichtbij huis. Alpaca my bags!

10x Slapen tussen de alpaca’s

Nederland | België | Duitsland

Alpacas

 Alpaca overnachtingen in Nederland

Boomhut Suite bij Lelystad

Combineer je liefde voor alpaca’s met een unieke boomhut overnachting op Buytenplaats Suydersee! Dit bijzondere vakantie adresje ‘hangt’ letterlijk in de boom, waardoor je dichter bij de natuur verblijft dan ooit tevoren. En wanneer je weer met beide benen op de grond staat, wandel je in no time naar de alpaca weide om je furry little friends te aaien.

Bekijk hier

Alpaca IJsseldelta Lodges in Overijssel

Alles draait om jouw favoriete knuffeldieren bij Alpaca IJsseldelta Lodges. Voor de eigenaren van dit verblijf is het houden van alpaca’s een grote hobby en ze laten je graag meegenieten. Zo kun je bijvoobeeld wandelen met de alpaca’s, hoe leuk is dat! Daarnaast beschikt het huisje waarin je slaapt over een privéterras met uitzicht op de alpaca weide, waardoor je de dieren non-stop kunt bewonderen.

Bekijk hier

Alpaca Vorstenbosch

Een weekendje weg op alpacaboerderij Vorstenbosch is een feest voor jong en oud! Op deze boederij huppelen meer dan 50 alpaca’s rond die je kunt voeren en knuffelen. Of ga samen op avontuur tijdens een alpaca tour door de bosrijke omgeving. De lodges op de alpacaboerderij zijn geschikt voor vier tot zes personen en zijn een populair adresje voor een vakantie met kinderen.

Bekijk hier

Alpacaboerderij met outdoor whirlpool

De alpaca’s op deze boerderij zijn klaar om te gaan, jij ook? Tijdens deze bijzondere overnachting verblijf je dichtbij je favoriete dieren en kun je eindeloos met de alpaca’s wandelen langs de Maas. Daar wordt iedereen gelukkig van! En wanneer de alpaca’s zich na een lange wandeling terugtrekken in hun verblijf, duik jij nog even de outdoor whirlpool in.

Bekijk hier

 

Alpaca overnachtingen in België

AlpaCAmping Op ’t Heeseinde

Ook in België kun je slapen tussen de alpaca’s. Op een uurtje rijden van Antwerpen ligt AlpaCAmping Op ’t Heeseinde, waar je met je tent, camper of busje kunt kamperen bij de wollige beestjes. Je moet dus wel zelf je slaapplek meenemen, maar gelukkig zijn de alpaca knuffels helemaal gratis!

Bekijk hier

Kasteel Nieuwenhoven

Waan jezelf de koning(in) van de alpaca’s in Kasteel Nieuwenhoven. Dit prachtige landgoed beschikt over maar liefst 20 hectare aan grond waarop paarden en alpacas rondgrazen. De kasteelsuites zijn geschikt voor twee tot twaalf personen, ideaal voor een romantisch nachtje weg, vriendenweekend of een vakantie met het gezin. Ook is er een restaurant met terras aanwezig, waardoor je ’s ochtends kunt ontbijten tussen de alpaca’s.

Bekijk hier

 

Alpaca overnachtingen in Duitsland

Guesthouse Alpaca nabij Keulen

Op ongeveer een uurtje rijden van Keulen vind je een waar alpaca paradijs! Guesthouse Alpaca ligt in het kleine Friesenhagen en biedt de ultieme alpaca ervaring. Je slaapt in een oude hooizolder die volledig is omgetoverd tot een luxe gastenverblijf en wordt omringd door jouw lievelingsdieren. Je kunt de alpaca’s eindeloos knuffelen, aaien en je mag – met toestemming van de boer – ze ook voeren. Of ga voor een ontbijtje op het terras en laat de nieuwsgierige beestjes zelf op je afkomen.

Bekijk hier

Meer uit het Travel Magazine: