Vanaf nu is er een directe treinverbinding tussen Nederland en Oostenrijk. Stap ’s avonds in Nederland op de trein en sta na 14 uur in hartje Wenen.

Het idee hing al een tijdje in de lucht, maar werd door Covid-19 uitgesteld. Nu is het dan eindelijk zover en is de dagelijkse treinverbinding tussen Nederland en Oostenrijk op de rails gezet. Stap ’s avonds op de trein en word wakker met een geweldig uitzicht op de besneeuwde bergtoppen in Oostenrijk. En het is helemaal niet duur, je reist al vanaf €30 naar Wenen!

Boek hier

Nachttrein tussen Nederland en Oostenrijk

Op 24 mei is de eerste Nightjet-nachttrein vanuit Oostenrijk vertrokken naar Amsterdam. Met deze nachttrein is de dagelijkse treinverbinding tussen Nederland en Oostenrijk van start gegaan. Hiermee is Nederland sinds vijf jaar weer aangesloten bij het netwerk van nachttreinen in Europa. Stap in Nederland op in Amsterdam, Utrecht of Arnhem en reis via Innsbrück met de slaaptrein naar Wenen. De trein biedt drie verschillende keuzes om jouw reis zo comfortabel mogelijk te maken. Kies voor een lig- of slaapwagen of ga voor een luxe coupé met privé sanitair. Reizen met de nachttrein is een duurzaam alternatief voor het vleigtuig. Wanneer je jouw treinkaartje op tijd boekt, is deze reis erg goedkoop, je boekt namelijk al een ticket naar Wenen vanaf €30. Kan jij ook niet wachten om in de trein te stappen en wakker te worden in het romantische Wenen? Boek je tickets hieronder!

Reizen en Covid-19

Het idee van een nachttrein tussen Oostenrijk en Nederland hing al een tijdje in de lucht, maar werd eerder uitgesteld omdat er door de pandemie niet genoeg reizigers waren. Ook nu hebben Duitsland en Oostenrijk nog een oranje reisadvies. Dit betekent dat alleen noodzakelijke reizen toegestaan zijn.  Reis je naar Duitsland? Dan moet je in het bezit zijn van een negative PCR-test en je reis online aanmelden.

Meer uit het Travel Magazine: