Het ontdekken van zo veel mogelijk Europese reisbestemmingen als maar mogelijk is, voor maar een klein beetje geld. Klinkt geweldig toch? Ik ben er zeker van dat vele van jullie de spanning ook wel kennen: het pakken van je rugzak, op de trein springen en je laten leiden op deze avontuurlijke trip. Als jij het soort reiziger bent dat snel alle belangrijke spullen in een rugzak kan stoppen en op weg kan gaan, is dit zeker iets voor jou. Ontdek de meest bijzondere steden in Europa met de verschillende interrail tickets. Met een ticket kan je al naar 30 verschillende Europese landen. Hier zijn mijn top interrail Europa tips voor jou geweldige avontuur.

Interrail – Reizen door Europa met de trein

Wat is interrailen eigenlijk?| De kleine dingen om te onthouden voor als je onderweg bent | Praktische tips van iemand die al geweest is

Wat is interrailen eigenlijk?

Interrailen door Europa geeft je niet alleen de mogelijkheid om goedkoop en flexibel te reizen, maar geeft je ook de kans om zo veel mogelijk van het continent te kunnen zien. Er zijn twee interrail tickets waar je uit kan kiezen. Je kan kiezen tussen het ‘Global Pass’ of het ‘één land ticket’. Met de Global Pass kan je reizen naar alle 30 Europese landen die meedoen voor al €192 per persoon. De prijzen verschillen erg per leeftijd, lengte van de reis en gebruik van het ticket. Het laatste betekend dat je de keuze hebt om het ticket 5-10 dagen in de maand te gebruiken, 10-22 dagen of misschien 15, 22 of 31 achtereenvolgende dagen.

Nog een optie is het één land ticket vanaf €42 per persoon. Met dit ticket kan je de leukste steden van een land bezoeken binnen een maand. Bij dit ticket variëren de prijzen per bestemming, leeftijd en gebruik van het ticket. Als je leeftijd onder de 26 ligt, dan kan je al door Macedonië reizen vanaf €42 per persoon. Italië reis je met dit interrail ticket doorheen vanaf €87 en Spanje vanaf €141. Voor volwassenen ouder dan 26 jaar liggen de prijzen voor beide tickets wat hoger. Hierdoor is deze avontuurlijke manier van reizen vooral populair onder de jongeren.

Belangrijke informatie

Het interrail ticket is niet geldig in je thuisland! Dit is de wereld in gebracht om het idee van meer landen ontdekken te kunnen versterken.

De kleine dingen om te onthouden voor als je onderweg bent

Je zal al een beetje een idee moeten hebben over hoe je route er uit gaan zien en wat je budget is voor deze trip voordat je je interrail tickets gaat boeken. Als je bijvoorbeeld alleen maar interesse hebt in één land, dan is het ‘één land ticket’ natuurlijk perfect. Als voorbeeld; je kan beginnen in het noorden van Italië en naar het zuiden reizen, langs de fascinerende steden Venetië, Milaan, Bologna en Rome. Met het interail ticket kan je ook steden als Palermo en Catania bezoeken op Sicilië. Het ticket geeft je de mogelijkheid gratis of met korting met de ferry van het vaste land naar Sicilië of Sardinië te reizen.

Sommige van jullie zullen misschien meer in zijn voor een interrail reis door heel Europa. Je kan beginnen in Nederland, en bijvoorbeeld door reizen naar België en Frankrijk en daarna door naar Zwitserland. Afhangend van wat je wil doen, hoe lang je hebt en hoe groot je budget is, kan je natuurlijk door naar naburig land Italië, door naar Oostenrijk en misschien zelfs nog Hongarije. Zoals je kan zien is er veel keuze met het interrail ticket en kan je je route precies plannen zoals jij wil. Je moet er alleen zeker van zijn dat de plekken die je wil bezoeken binnen de 30 landen liggen die meedoen. Met betrekking tot reserveringen hoef je deze meestal alleen voor de hogesnelheidstrein en slaaptreinen te hebben. Als je dit liever niet wil kan je de goedkopere maar langzamere treinen gebruiken zonder de snelle connecties.

Heb je al een bepaalde bestemming in je gedachten of zelfs een hele route? Wat wil je graag ontdekken?

 

Praktische tips van een interrail reiziger

Het interrail ticket is geboekt, de routes zijn geplant – maar hoe zit het nu met accommodaties en wat moet ik eigenlijk meenemen? Dit zijn maar een paar van de vragen die de meeste mensen hebben in het midden van het plannen van hun interrail Europa reis. En wie kan nou beter antwoord geven op die vragen dan iemand die al de ervaring met het interrailen achter zich heeft liggen. Als eerste gaan we het hebben over bagage. Wat neem je mee op zo’n soort reis en wat kan je maar beter thuis laten. Philipp, een 24 jarige student uit Essen in Duitsland, heeft afgelopen jaar nog zijn interrail trip geplant en heeft hierdoor zijn grootste droom waargemaakt. Hij reisde voor bijna een maand door Europa. Amsterdam, Praag, Wenen en Zagreb waren een aantal van de steden die indruk op hem maakte.

Wat moet je pakken?

Philipp is er zeker van: ‘Sommige dingen maken je rugzak gewoon onnodig zwaar en maken de trip moeilijker. Als je het kan moet je alleen de essentiële dingen inpakken. Comfortabele kleding, waterproof kleding, belangrijke documenten en kopieën ervan, je smartphone… ‘. Nog een belangrijk punt vond hij de grootte van de rugzak en of die aparte vakjes had waar je dingen in kon opbergen, samen met een kaart van Europa. Vergeet natuurlijk niet een verbanddoos, voor als er een ongelukje op je interrail door Europa gebeurd.

Nog meer tips

‘Naast het inpakken moet je zeker je treinverbindingen opschrijven. Het is vrij makkelijk om verdwaald te raken in de verschillende verbindingen. Griekenland is daar een goed voorbeeld van door het Griekse schrijven op de perrons.’ Als je een beetje in de knoop komt met het vinden van bepaalde bezienswaardigheden of het vinden van een last-minute verblijf, kan je dit het beste aan een van de locals vragen. Zij weten natuurlijk hun eigen omgeving het beste. Als je opzoek bent naar goedkope plekken om de nacht door te brengen, zou Philipp zeker aanraden om terug te vallen op hostels. Een goedkoop en gezellig hostel zal altijd veel comfortabeler zijn dan een nacht slapen in de trein. Als je graag zo veel mogelijk steden wil zien als mogelijk is, moet je zeker even nadenken over het maken van reserveringen. Natuurlijk kan je ook een leuke plek proberen te vinden via Airbnb of CouchSurfing.

Als je nog meer informatie zoekt over het interrailen door Europa, kan je hier even kijken op de officiële interrail website. Daar kan je onder andere nog een aantal extra voordelen vinden van de tickets, voorbeelden van interrail routes die je zou kunnen nemen samen met wat handige tips voor het plannen van je trip. Misschien heb je zelf wel wat ervaring in het interrailen en kan je ons wat exclusieve tips geven? Ik hoor ze graag!