Van Oostenrijk’s hoogstgelegen café tot indrukwekkende glazen uitkijkplatforms en lange bruggen over diepe dalen, op deze plekken bewonder je de mooiste panorama uitzichten van Tirol!

Met een warm drankje in je hand uitkijken over het besneeuwde berglandschap, tot op grote hoogte klimmen voor het beste uitzicht of romantisch dineren tussen de Tiroler Alpen? Reis mee langs de mooiste panorama uitzichten van Tirol. Van het hoogstgelegen café van Tirol tot een slingerende wandelbrug en glazen uitkijkplatforms; op deze plekken geniet je van de mooiste panoramische uitzichten van Tirol!

De 10 mooiste panorama uitzichten van Tirol

Café 3440 |Top of Tyrol-Gipfelplattform | Big 3-Gipfelplattformen
Freiraum Ahorn |   Top Mountain Star | Erlebniswelt ZugspitzeNordkette | Highline179 | Kitzbüheler Horn | Hohe Salve

Tirol
Het uitzicht over de Tiroler Alpen vanuit een skilift ©Foto: Tirol

Café 3440 – hoogstgelegen café van Oostenrijk

Warm op een koude winterdag op met een bakje koffie en een versgebakken taartje in Café 3440, het hoogstgelegen café van Oostenrijk! Met de Wildspitzbahn klim je razendsnel tot grote hoogte waar je dit bijzondere café vindt. Door de hoge glazen ramen en het ‘zwevende’ terras heb je vanuit Café 3340 een echt waanzinnig uitzicht over Tirol. Voor je steken 50 bergtoppen, elk hoger dan 3000 meter, omhoog en je kijkt vanaf hier ook uit op de Wildspitze, Noord Tirol’s hoogste berg.

Top of Tyrol-Gipfelplattform

De naam zegt het al: hier sta je op de top van Tirol. Voel je even on top of the world wanneer je op het Top of Tyrol-Gipfelplatform boven de Stubaier gletsjer staat. Dit 3210 meter hoge uitkijkplatform biedt je een bijzonder bovenaanzicht van de gletsjer en een uitgestrekt vergezicht over de besneeuwde bergtoppen van de Alpen en de Dolomieten.

Big 3-Gipfelplattformen

Ken je de Big-3 van Tirol? Dit zijn drie bergtoppen in Sölden in Tirol, stuk voor stuk hoger dan 3000 meter. Op de skis of je snowboard kun je via de BIG 3 Ralley in één dag over de pistes van deze bergen razen. Daarnaast vind je op elk van de drie toppen, de Schwarzen Schneid (3.340 m), de Gaslachkogel (3.340 m) en de Tiefenbachkogel (3250 m) een uitzichtplatform waarvandaan je uitkijkt over een prachtig wit winterlandschap.

Tirol
In Tirol vind je veel mooie uitkijkpunten tussen de bergen ©Foto: Tirol

Freiraum Ahorn

Heb jij geen hoogtevrees? Mooi! Voor dit uitkijkpunt heb je namelijk wel een beetje lef nodig. Frieraum Ahorn is een zwevend uitkijkplatform boven de Ahornberg in het Zillertal. Dit bijzondere staaltje architectuur bestaat uit veel glas zodat je een fantastisch uitzicht hebt op omringende bergen. Dit unieke gebouw huisvest tevens een mooi restaurant. Neem dus lekker de tijd om van het uitzicht te genieten tijdens een etentje!

Top Mountain Star

Wat dacht je van borrelen op 3080 meter hoogte op een van de mooiste panorama platformen van Tirol? Dat is weer eens iets anders dan de vrijdagmiddagborrel in de lokale kroeg, toch? Vanaf het panorama platform Top Mountain Star in Obergurgl ligt het berglandschap van Tirol aan je voeten. Zo ver je kunt kijken zie je witte bergtoppen de hemel in reiken. Met een lekker drankje en hapje erbij krijg je van dit uitzicht nooit genoeg!

Erlebniswelt Zugspitze

Erlebniswelt Zugspitze is een van de meest unieke bezienswaardigheden van Tirol. Waarom? Vanaf deze attractie op de 2962 meter hoge Zugspitze – de hoogste berg van Duitsland – kijk je uit over vier landen! De Zugspitze ligt op de grens van Oostenrijk en Duitsland en is vanaf de Oostenrijkse kant te bereiken via de Tiroler Zugspitzbahn. Eenmaal op de top kun je – naast heel veel mooie foto’s maken van het uitzicht – wat eten of drinken in het restaurant of het museum bezoeken om meer te weten te komen over de regio.

Tirol
Winter in Tirol ©Foto: Tirol

Nordkette

Reis in slechts 20 minuten van de drukte van de stad naar de rust van de bergen met de Nordkettenbahnen. Deze lift brengt je naar de Innsbruckse uitzichtberg Nordkette. De eerste stop is Seegrube op 1905 meter hoogte. Vanaf hier is het uitzicht over Innsbruck en de omringende bergen al prachtig, maar het wordt nog mooier. Stap hierna in de lift om nog een stukje verder omhoog te gaan, naar de Hafelekar op 2256 meter hoogte. Vanuit hier kun je goed het contrast tussen de dichtbevolkte stad Innsbruck en het indrukwekkende berglandschap zien.

Kitzbüheler Horn

De Kitzhbüheler Horn in Tirol is een begrip onder wielrenners en mountainbikers. De 1996 meter hoge berg is een van de zwaarste beklimmingen van de Oostenrijkse wielercompetitie. Dat klinkt zwaar! Gelukkig kun je ook gewoon met een kabelbaan naar de top. Bovenop de berg wacht je een adembenemend uitzicht over het berglandschap van Tirol.

Highline179

Durf jij deze hangende wandelbrug over te lopen? De Highline179 hangt op 110 meter hoogte boven een dal in Tirol en is maar liefst 405 meter lang. Steek de brug over en bewonder ondertussen – als je naar beneden durft te kijken! – het fantastische uitzicht om je heen.

Highline Tirol
Het uitzicht vanaf de Highline179 ©Foto: Tirol

Hohe Salve

Iets lager gelegen – op 1812 meter boven de zeespiegel – is de Hohe Salve, een van de bergen met het mooiste uitzicht in Tirol. Een kabelbaan brengt je snel en comfortabel naar de top. Eenmaal boven kun je een tafeltje uitzoeken op het draaiende panoramaterras van Restaurant Hohe Salve. Terwijl je geniet van een lekker drankje of een stevige Tiroler maaltijd trekt het schitterende, winterse landschap aan je voorbij.

Wil je nog meer informatie?

Lees verder over Tirol

 

Oostenrijk vakantie

 

Meer uit het Travel Magazine: