Kan je je niet voorstellen alleen op reis te gaan? Ik toon je hoe je op een single reis niet lang alleen blijft en heel eenvoudig nieuwe vrienden maakt!

Verlang je opnieuw naar een leuke reisje maar kan je je helemaal niet voorstellen dat je alleen op vakantie vertrekt? Single reizen, je huivert misschien al bij het horen van het woord. Eenzame avonden in je hotelkamer, oordelende blikken op het strand – wat een onzin! Alleen reizen is allesbehalve gênant, eenzaam of saai. Integendeel: steeds meer jongeren reizen solo en komen met een rugzak aan waanzinnige ervaringen terug. Het is de hoogste tijd om jezelf te overtuigen, een single reis te ondernemen en die de angst om alleen te zijn van je af te zetten.

Single reis mogelijkheden

Nooit alleen op single reis | Kies de beste reisperiode | Sluit je aan bij een reisgroep | Club tours

Cruise vakantie | Ontmoet huisgenoten via Airbnb | Couchsurfing | Hostel in plaats van hotel

Holidayguru Singlereizen Community | Overtuigd?

Boek lezen op single reis

Nooit alleen op single reis

Ik geef toe, het woord single reis legt wel expliciet de nadruk op alleen reizen…. Maar heb je er ooit al aan gedacht dat, op vakantie, soloreizigers vaak samenkomen en eigenlijk helemaal niet lang alleen zijn? Het is namelijk zo dat als je zonder reisgenoot reist, je veel sneller andere reizigers ontmoet. Je stelt je meer open en je bent nieuwsgieriger. Vaak is het niet moeilijk om gelijkgestemde reizigers te ontmoeten en samen op pad te gaan. En als je voor het eerst een single reis overweegt dan zijn er verschillende soorten groepsreizen waar je je voor kan aanmelden. Het hoeft niet enkel backpacken te zijn, het kunnen ook jongerenreizen of educatieve reizen zijn. Reisbureaus bieden een ruim aanbod van soloreizen aan. Ook wij zijn altijd op zoek naar goedkope single reizen. Hieronder vind je onze laatste vondsten.

Alle single reizen

Vrienden maken tijdens single reis

Kies de beste reisperiode

Kun je langzaam wennen aan het idee van een single reis? Dan is het zinvol om vooraf even na te denken over de periode waarin je wilt reizen. Als je tijdens de zomervakantie op reis vertrekt, mag je niet verbaasd zijn als er hordes families rond het zwembad kamperen. Die kunnen je dan misschien ongemakkelijk doen voelen wanneer ze hun familiegeluk delen of de ontspanningsruimte gebruiken als speeltuin. Wat ik wil zeggen: hier ga je niet meteen lotgenoten vinden en, eerlijk gezegd, ook weinig rust vinden… Vermijd dus de schoolvakanties en de dure reiskosten daaraan verbonden. Het is geen geheim meer dat reizen in het hoogseizoen aanzienlijk duurder is dan in het laagseizoen. Met als kers op de taart dat in het laagseizoen de kans groter is om gelijkgestemden te ontmoeten.

Sluit je aan bij een reisgroep

Ik zei het eerder al, vandaag de dag is het allesbehalve abnormaal om alleen te reizen. Je kan bijvoorbeeld voor elk reisdoel een specifieke reisgroep vinden. Ben je op zoek naar je grote liefde of wil je gewoon plezier hebben? Dan kan je speciale reisaanbieders uitkiezen. Ga bijvoorbeeld op zoek naar feestreizen als je de hele nacht door wilt dansen op de beste feestjes in een onbekende stad. Als je graag een nieuwe taal wilt leren, kom je snel in contact met gelijkgestemden tijdens taalreizen. En zo kan ik wel nog even doorgaan. Vind een reisgroep op basis van je interesses en de kans is heel groot dat je je vakantie doorbrengt met andere soloreizigers die jouw interesses delen.

Single reis naar een festival

Club tours

Ben je graag actief op vakantie, dan kun je ook een verblijf in een clubhotel overwegen. De tijd dat die hotels enkel geschikt waren voor gezinsvakanties is al lang voorbij. In sommige clubhotels kun je zelfs je eigen “single met kind”-kamer boeken. De hotels bieden vaak een all-inclusive formule en een gevarieerd aanbod van sport en amusement aan. Als je het zelf wilt, ben je de hele dag op pad en duik je ’s avonds doodmoe maar tevreden je bed in. Een clubvakantie op zijn best!

Cruise vakantie

Wil je liever de wereld ontdekken maar niet inboeten aan comfort, dan kun je een cruise vakantie overwegen. Vooral op de moderne schepen is het aanbod voor singles enorm. Zo organiseren cruiseschepen bijvoorbeeld speciale bijeenkomsten of danslessen om op een leuke manier in contact te komen met andere soloreizigers. Andere schepen bieden dan weer “single-tafel-groepen” aan, dus een praatje bij de maaltijd is gegarandeerd!

Ontmoet huisgenoten via Airbnb

Misschien wist je dit al, maar via Airbnb kun je niet alleen volledige accommodaties huren maar ook privé- of gedeelde kamers. Op die manier wordt je als het ware tijdelijk huisgenoot en kan je je gastheer of gastvrouw en vriendenkring beter leren kennen. Een ander voordeel van Airbnb is dat je op deze manier je bestemming nog beter leert kennen dankzij de insider-tips van je gastheer. Tegelijkertijd hoef je je privacy niet helemaal op te geven. Je bent immers niet verplicht om de hele tijd sociaal te zijn. Je kan nog steeds zelf bepalen wat je tijdens je single reis doet en hebt steeds een aanspreekpunt wanneer je vragen hebt of gezelschap zoekt.

Single reis in de hangmat

Couchsurfing

De dappere single reizigers onder jullie hebben misschien al Couchsurfing geprobeerd. Ik denk dat deze manier van reizen echt geschikt is voor singles want op deze manier leer je gegarandeerd nieuwe mensen kennen en laat je gastheer je de stad zien vanuit een local-perspectief. Misschien laat je gastheer je geweldige restaurants of bars in de buurt zien of nodigt hij je uit op feestjes met vrienden. Dankzij Couchsurfing leer je je vakantiebestemming nog beter kennen en leer je eenvoudig nieuwe mensen kennen tijdens je single reis.

Hostel als alternatief voor hotel

De meeste hostels zijn ondertussen mijlenver afgeweken van de traditionele jeugdherbergen en zijn een echt alternatief geworden voor de klassieke hotels. Vooral voor low-budgetreizen zijn hostels echt precies wat je zoekt. Soloreizigers zullen hier zeker gelijkgestemden ontmoeten. Geen zin om je kamer te delen met vreemden? In veel hostels kun je ook een eenpersoonskamer boeken. En dan kun je nog steeds in de gemeenschappelijke keuken of lounge een praatje maken met andere reizigers.

Word lid van mijn Facebookgroep

Het kan soms moeilijk zijn om goede deals te vinden wanneer je alleen op vakantie wilt. Ik krijg regelmatig verzoeken voor solovakanties. Daarom heb ik besloten daar iets aan te doen. Word lid van deze community en blijf up to date met mijn meest recente deals voor singlereizigers, ontmoet gelijkgestemden en wissel tips en tricks uit voor jouw volgende avontuur. Klik op de button hieronder om lid te worden van de community!

Holidayguru Singlereizen Community

Vrienden op single reis

Overtuigd van een single reis?

Begin je te merken dat een soloreis veel meer is dan helemaal alleen op reis te gaan? Je hoeft helemaal niet triest te zijn als je niemand vindt die mee wil op die droomreis van je! De wereld wacht op jou om ontdekt te worden en je te verbinden met gelijkgestemde reizigers. Maak nieuwe vrienden of word verliefd en kom terug met ongelofelijke ervaringen!

Klaar voor je single reis?

Vind hier een single reis

Suggesties voor je single reis