Taalreizen in het buitenland: dé manier om een vreemde taal te leren! Ik geef je hieronder vijf redenen waarom je echt op taalreis moet gaan. Daarnaast vertel ik je alles over het regelen van een taalcursus in het buitenland. Laat je inspireren en regel vandaag nog zo’n onvergetelijke levenservaring!

Wil je een nieuwe taal leren? Dan raad ik je aan een taalcursus in het buitenland te volgen. Zulke taalreizen zijn namelijk dé manier om op unieke wijze jouw taal naar keuze te leren. Of het nou Engels, Spaans, Arabisch of Chinees is: de beste plek om een taal te leren is op de plek waar de taal gesproken wordt. Zeg nou zelf, waarom Frans leren in de schoolbanken in Nederland, als het ook in Parijs kan? Ik geef je hieronder vijf redenen waarom je een taalcursus in het buitenland moet volgen. Daarnaast geef ik je alle praktische informatie om jouw taalcursus in het buitenland te regelen. Laat me je overtuigen en duik met mij, de Holidayguru, in de wereld van talen!

Taalreizen: dé manier om een taal te leren!

Vijf redenen voor een taalreis | Verschillende soorten taalreizen | Taalcursus buitenland regelen

Boek een taalreis

vrouw aan het lezen in hangmat

Vijf redenen om een taalcursus te volgen

Ik zou je waarschijnlijk wel 20 redenen kunnen geven waarom het echt de moeite waard is om een nieuwe taal te leren in het buitenland. Zelf heb ik namelijk Spaans geleerd in Zuid Amerika; en ik kan je verzekeren dat dit één van de beste ervaringen van mijn leven geweest is! Ik raad het dan ook iedereen aan die graag een nieuwe taal zou willen leren (of misschien wel moet, voor je werk bijvoorbeeld). Of je nou nog jong bent en graag meer wilt halen uit je gap year, of dat je misschien al wat ouder bent maar altijd nog graag die ene taal had willen leren: er is voor iedereen een taalreis op maat!

Samen met de taalreis specialisten van ESL – Taalreizen dook ik in een wereld vol nieuwe belevenissen, persoonlijke ontwikkelingen, en unieke levenservaringen. Ik geef je hieronder mijn top vijf van belangrijkste redenen waarom een taalreis echt op jouw bucketlist moet staan. Verderop in het artikel leg ik je verder uit welke soorten taalreizen er precies zijn, en laat ik je zien hoe je vandaag nog jouw taalreis kunt regelen. Wie weet, misschien zit jij over een maand wel in Barcelona.  ¡Qué bien!

vrouw maakt notities

Reden 1 – vakantie!

Als reisblogger zijnde moest ik deze reden natuurlijk bovenaan in de lijst zetten 😉 Ga je op taalcursus in het buitenland, dan zul je merken dat het amper voelt alsof je echt aan het studeren bent. Tussen de lessen door ben je gewoon op vakantie! Stel je voor, je gaat Italiaans leren in Italië, in de eeuwenoude stad Rome en nadat je lessen afgelopen zijn sta je voor je het weet op het Forum Romanum. Misschien kun je tijdens jouw reis naar het Forum Romanum alvast een van de zinnetjes gebruiken die je net geleerd hebt. Sightseeing terwijl je een buitenlandse taal leert; ideaal toch?

Reden 2 – dé manier

Je hebt het vast al vaker gehoord, maar ik benadruk het toch nog even: de beste manier om een vreemde taal te leren is door in een land te zijn waar deze taal gesproken wordt. Alleen al buiten rondlopen en de taal overal om je heen horen helpt je jouw kennis van de taal te verbeteren. Een taal beheersen vergt namelijk meer dan slechts woordjes in je hoofd stampen. Door je te begeven onder mensen die de taal spreken zul je merken dat er veel meer bij komt kijken, zoals intonatie, lichaamstaal en het gebruik van afkortingen of “straattaal”; iets wat je vaak niet terugvindt in je leerboek. Op deze manier ben je echt intensief de taal aan het leren!

Gurutip: probeer ook te denken in de taal die je aan het leren bent. Je zult versteld staan hoeveel sneller je de taal beheerst!

Daarnaast leer je een taal makkelijker als je enkel nog die specifieke taal hoort en spreekt. Leer je Portugees in Nederland dan schakel je weer terug naar je eigen taal op het moment dat je het klaslokaal uitloopt. Zo ben je dus eigenlijk alleen de taal aan het leren wanneer je ook daadwerkelijk in de les zit. Leer je Portugees in Portugal dan ben je ook buiten je taalles om constant de taal aan het leren. De beste manier is door je echt onder te dompelen in de taal.

groep vrienden

Reden 3 – de mensen

Een taalcursus in het buitenland is niet enkel een cursus, het is een ervaring. Tijdens je cursus zul je in contact komen met ontzettend veel nieuwe mensen. Grote kans dat je er zeker wat vrienden aan over zult houden! Van de andere internationale studenten bij de taalschool, die al snel vrienden zullen worden, tot aan het gastgezin dat al snel als een tweede familie aanvoelt: tijdens je taalreis zul je tal van nieuwe mensen leren kennen. Mensen uit alle uithoeken van de wereld, ieder met een eigen en uniek verhaal.

Reden 4 – je CV

Hierboven beschrijf ik vooral waarom het leuk is om naar een ander land te gaan om de taal te leren, maar het is daarnaast ook ontzettend nuttig voor de rest van je leven. Niet alleen omdat je een nieuwe taal kent, maar ook omdat een taalcursus in het buitenland erg goed op je CV staat. Werkgevers zien graag dat je op taalreis bent geweest, want het zegt iets over je als persoon. Het laat bijvoorbeeld zien dat je niet bang bent voor een uitdaging, dat je open staat voor andere culturen, en dat je (hoogstwaarschijnlijk) sociaal vaardig bent. Kortom terwijl jij lekker geniet van een overheerlijke börek in Istanbul tijdens het Turks leren ben je ondertussen je CV aan het opkrikken; klinkt haast te mooi om waar te zijn toch?!

studenten

Reden 5 – de cultuur

Tot slot, nummer 5 op mijn lijstje met de belangrijkste redenen om een taalcursus in het buitenland te volgen: de cultuur! Als je als toerist op vakantie gaat naar een land dan ga je vooral de bezienswaardigheden en de toeristische trekpleisters af, samen met je vrienden of familie met wie je op reis bent. Ga je op taalreis dan zul je veel eerder in contact komen met locals, bijvoorbeeld door in een gastgezin te verblijven.

Je zult ook zien dat je maar wat graag je nieuwe awesome language skills, die je hebt geleerd tijdens je Cursus Engels in Londen, wilt uittesten. Sterker nog, tijdens mijn Spaanse les kreeg ik van mijn docent de opdracht om mensen op straat aan te spreken om de taal ook na de les te blijven oefenen. Mensen vonden het vaak superleuk om een praatje te maken en in veel gevallen vertelden ze maar wat graag meer over hun land en cultuur.

“Mensen vonden het vaak superleuk om een praatje te maken!”

Daarnaast zal de taalschool waar je jouw cursus volgt genoeg leuke activiteiten organiseren. Niet alleen om je de kans te geven leuke dingen te doen, maar ook om jou kennis te laten maken met de cultuur, de geschiedenis, de mensen en natuurlijk het overheerlijke eten! Zo organiseren veel taalscholen bijvoorbeeld kooklessen, waar je een traditioneel gerecht uit het land leert klaarmaken. Tijdens je cursus Arabisch kan je bijvoorbeeld leren je eigen hummus of baklava te maken! Begin je al te watertanden?

veel verschillend eten

Verschillende soorten taalreizen

Na het lezen van de redenen die ik hierboven noemde zal het (hopelijk) al een beetje beginnen te kriebelen. Maar, dan komen de praktische vragen. Hoe regel je zoiets? Wat voor soorten taalcursussen zijn er? Hoe intensief is zo’n buitenlandse taalcursus? Is er ook een cursus in bijvoorbeeld het Engels of Spaans voor beginners? Of is er ook een cursus om je juist meer te verdiepen in de Engelse of Spaanse taal? Kan je ook een intensieve spoedcursus doen? Ik zal hieronder proberen zoveel mogelijk van je vragen te beantwoorden. Mocht je na het lezen van het volledige artikel toch nog vragen hebben, laat dan onder dit artikel een berichtje achter; ik zal zo snel mogelijk je vragen beantwoorden! 🙂

Ik zal beginnen met een overzicht van de verschillende soorten taalreizen die zoal aangeboden worden, elk met een korte uitleg!

Volwassenen | Gap Experience | Professionals | Juniors

Leerkrachten | Families | 50+

denkende vrouw

Volwassenen

Dit type taalreis is de meest gekozen optie; gericht op de doelgroep volwassenen. Of je nou 25 of 45 jaar oud bent, 1 week intensief een taal wilt leren of liever in een iets langzamer tempo verspreid over 4 weken: in de categorie volwassenen is voor ieder wat wils. Je kunt een taalreis precies op maat laten samenstellen aan de hand van jouw persoonlijke wensen. Wat je voorkeur ook is, waar je ook heen wilt.

Gap Experience

Een Gap Experience is gericht op mensen die er voor langere tijd tussenuit willen. Denk hierbij aan jongeren die besluiten tijdens hun studie, tussen studies in, of na hun studie (voor het werkende leven begint) een zogeheten gap year te nemen. Het is echter niet alleen voor jong volwassenen. Je kunt bijvoorbeeld ook tussen twee banen inzitten of nou juist een nieuwe baan in het buitenland willen en ernaast een taalcursus volgen: studie & werk gecombineerd!

Professionals

Sommige mensen zijn op zoek naar een meer zakelijke taalcursus. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je voor je werk voor een half jaar op een project in Lyon gezet wordt. Dan kan je ervoor kiezen om naast je werk een cursus te volgen om Frans te leren. Wat is er anders in dit geval? Het feit dat jij een professional bent, vaak gebonden bent aan drukke werkschema’s en veel verantwoordelijkheden hebt. De taalschool begrijpt dit en zal er alles aan doen om de taalles zo goed mogelijk af te stemmen op jouw professionele leven!

Juniors

Ze zeggen altijd dat je met het leren van een taal niet vroeg genoeg kan beginnen. Hoe jonger je bent, hoe makkelijker het namelijk is om een nieuwe taal op te pikken. Met taalcursussen voor kinderen en tieners (7 – 17 jaar) ben je er vroeg bij. Op je 7e al aan je CV werken, en ook nog eens je ouders blij en trots maken; win-win situatie! 😉 In deze categorie ligt er veel nadruk op de activiteiten buiten de studie om, zodat de jongeren ook een onvergetelijke vakantie zullen beleven! Het soort reis kan variëren van een taalkamp tot aan het studeren bij een taaldocent thuis.

Leerkrachten

Of je nou een carrière in het onderwijs wilt beginnen of dat je al jaren een leerkracht bent maar jezelf graag verder wilt ontwikkelen: ook voor taaldocenten kan een taalreis een uitkomst zijn! Met een trainingscursus voor taaldocenten combineer je een professionele beroepscursus met de ervaring van het leven en studeren in het buitenland. Zelfs als je native speaker bent van de taal die je doceert kan deze cursus je nog steeds helpen met het verbeteren van jouw vaardigheden als docent.

Families

De volgende keer dat je met het hele gezin op vakantie gaat moet je zeker eens overwegen om een gezamenlijke taalcursus te doen! Het is een waardevolle ervaring voor jong en oud, waarin ieder gezinslid een eigen programma en richting kan kiezen, maar aan het einde van de dag kan je gezellig met de hele familie napraten over wat je overdag geleerd hebt. Een taalvakantie voor families is daarnaast een erg goed idee voor gezinnen die emigreren naar een nieuw land: zo legt het hele gezin direct een goede basis om zich gemakkelijker thuis te voelen in het nieuwe thuisland!

50+

Het gezegde luidt niet voor niks “je bent nooit te oud om te leren”. Met een taalreis voor vijftigplussers leer je op jouw tempo die taal die je altijd al had willen leren. Samen met leeftijdsgenoten word je ondergedompeld in de taal en cultuur. Je zult verstelt staan van de snelheid waarmee je de nieuwe taal nog op weet te pikken! Daarnaast is het een geweldige manier om onder professionele begeleiding naar unieke vakantiebestemmingen te reizen. Te oud? Nooit!

studenten met wereldbol

Een taalcursus regelen

Nu je een idee hebt van wat voor soort taalreizen er zijn, is het tijd om de reis te regelen en je spullen te pakken! Voordat je daaraan begint moet je echter wel een antwoord zien te vinden op enkele vragen (tenzij je natuurlijk al precies weet wat je wilt!). Hieronder een lijstje met een paar essentiële vragen die je vooraf voor jezelf moet proberen te beantwoorden.

  • Welke taal wil ik leren?
  • Welk van de hierboven genoemde type reizen past bij mij?
  • Hoeveel tijd heb ik (een week, een maand, een jaar)?
  • Wat is mijn budget?

Als je deze vragen kunt beantwoorden, dan kan je gaan kijken naar de locatie. Ook hier zul je nog veel opties hebben om uit te kiezen. Wil je bijvoorbeeld tijdens je taalreis Engels leren dan heb je alsnog veel keuzes – van een cursus in Amerika tot aan een taalreis naar Malta. Om die keuze iets makkelijker te maken stelde ik hierboven de vragen over jouw budget en hoeveel tijd je hebt: wil je bijvoorbeeld een intensieve spoedcursus Engels van een week volgen, dan kun je het beste dicht bij huis blijven. Engeland of Malta zijn dan geschikte opties. Heb je een maand de tijd en een iets ruimer budget, dan kunnen Amerika en Canada mooie opties zijn. Heb je een half jaar de tijd? Wat dacht je dan van een unieke taalervaring down under, in Australië!

Tot slot is een belangrijke vraag: welk niveau heb je? Zoek je een taalcursus voor beginners of meer een cursus ter verdieping van de kennis die je al hebt? Deze vraag kan soms lastig zijn om te beantwoorden. Hoe bepaal je of je al gevorderd bent of niet? Gelukkig voor jou hoef je dit meestal niet zelf te bepalen: bij veel taalcursussen zit een evaluatie van je niveau inbegrepen in de prijs! Een professional bekijkt wat jouw niveau is en geeft je op basis hiervan een aanbeveling voor een geschikte cursus.

mensen op taalschool

Boek jouw taalreis!

En, weet je het? Voor meer gedetailleerde informatie kun je terecht op de website van ESL – Taalreizen. Hier kun je ook direct een brochure aanvragen en in contact komen met een expert die jou verder helpt met het regelen van jouw ideale, op maat gemaakte taalcursus in het buitenland. Veel plezier alvast!

 

Meer uit het Travel Magazine: