Stel je eens voor dat je in staat bent meerdere keren per maand op reis te gaan, zonder ook maar een vakantiedag op te nemen. Elke week een andere bestemming, een ander land, een andere cultuur – klinkt verleidelijk nietwaar? Maar hoe is dit nu mogelijk? Heel eenvoudig, zoek een baan waarbij je gaat reizen! Of het nu als stewardess, au pair of reis blogger is – er zijn vele manieren om je passie te combineren met je werk. Ik heb hier 8 banen die niet alleen voldoen aan je reislust, maar ook nog eens je zakken vullen!

Ik denk dat we allemaal wel op zoek zijn naar een baan die je vanaf je luie stoel op het strand kan uitvoeren. Dit klinkt misschien als een droom, maar er zijn daadwerkelijk een aantal banen waarmee je de kans hebt om de hele wereld over te reizen. Bij de meeste van onderstaande voorbeelden heb je naast het werken ook nog tijd om het land te gaan ontdekken, een prima combinatie van werk en vrije tijd dus! Lees snel de informatie over de banen die je de hele wereld over laten reizen, maar toch ook iets aan inkomen opleveren!

Wat zijn banen voor mensen die van reizen houden?

Reisblogger, stewardess, bemanningslid van een cruiseship, au-pair, gids, hoteltester, reisfotograaf en leraar vreemde talen zijn enkele banen waarbij je kunt reizen voor je baan. Lees in dit artikel alles over deze beroepen!

Reizen voor je baan

Reisblogger | Stewardess | Bemanningslid van een cruiseschip | Au pair | Gids | Hoteltester | Reisfotograaf | Leraar vreemde talen

Ludieke banen op exotische locaties

Af en toe bedenkt een toerismebureau of marketingafdeling een briljante baan: flamingo officer, rum tester, eilandbeheerder – hoe exotischer hoe beter. Wij delen hier graag deze unieke banen op tropische locaties.

  • Op dit moment hebben we even niets op het oog

Reisblogger

Toegegeven, reis bloggers lijken overal op te duiken tegenwoordig, waardoor het ook steeds moeilijker wordt geld te verdienen met dit werk. Maar met een beetje moeite is alles mogelijk! Over het algemeen kan je aannemen dat hoe groter je bereik is, hoe meer verzoeken van hotels of toeristische attracties je kan verwachten. Voordat je goedkoop of gratis de hele wereld over kan reizen, moet je in eerste instantie een trouwe gemeenschap oprichten.

Ten eerste moet je je bestaande materiaal van eerdere reizen verzamelen en die publiceren. Schrijf over je ervaringen, post mooie vakantiefoto’s op je social media kanalen en probeer een aantal followers te krijgen. Maar je kan een blog niet onderschatten, hij moet namelijk goed onderhouden worden. Foto’s van hoge kwaliteit zijn natuurlijk erg belangrijk, en moeten natuurlijk gecombineerd worden met een interessante tekst. Hierbij deel je je persoonlijke tips en ervaringen met je lezers. Gemiddelde tips zijn te vinden over het hele internet – wees creatief en probeer je eigen tips te verzinnen.

08.12.19

Winterzon en aquafun: all inclusive vakantie Egypte

Met retourvluchten en 4* hotel met waterpark!

Ga op vakantie naar een prachtig 4* resort direct aan de Rode Zee. Relax op het strand, ontspan in de wellness of leef je uit in het waterpark. Het kan hier allemaal!

08.12.19

All inclusive vakantie Jamaica in luxe RIU hotel

Inclusief vluchten en transfers!

Geniet van een all inclusive zonvakantie op Jamaica in het luxe RIU Ocho Rios. Dompel je onder in de weelde van dit resort dat op een toplocatie ligt in Ocho Rios, direct aan het strand. Deze deal is inclusief retourvlucht, transfer en verblijf.

Indien je niet je eigen blog wil beginnen, kan je er ook voor kiezen om voor een te gaan werken. Er zijn veel grote reis blogs die hun medewerkers op tripjes sturen. De Oostenrijkse HolidayGuru biedt zelfs een stage waarin je een wereldreis maakt voor 6 maanden. Marino heeft momenteel deze felbegeerde baan: hij is de wereld aan het updaten over zijn reizen via Instagram en Youtube.

Steward / Stewardess

Als je van vliegen houdt is dit de baan voor jou! Je kan de hele wereld over vliegen en je krijgt er ook nog eens betaald voor – wat wil je nog meer? In dit beroep, is elke dag anders – binnen een week kan je verschillende landen bezoeken en verschillende culturen ontdekken. Maar dat is niet alles – je ontvangt ook nog eens kortingen voor familieleden en vrienden. Afhankelijk van luchtvaartmaatschappij, is er altijd een bepaald quotum van goedkope vliegtickets dat je elk jaar ontvangt. De luchtvaartmaatschappij biedt ook accommodatie voor werknemers van lange vluchten. Afhankelijk van je bestemming, al je een paar dagen om te ontspannen hebben waarin je de stad kan ontdekken. Zodat je echt niet kan klagen! Als je een kans wil op het carrière van een steward /stewardess, bezoek dan eens een website van een luchtvaartmaatschappij, zoals KLM, voor meer informatie.

stewardes
People shopping from the duty free service onboard

Cruiseschip bemanningslid

Wil je meerdere landen ontdekken in een korte tijd en ook nog een echt avontuur beleven? Dan moet je zeker een bemanningslid op een cruiseschip worden! Een nieuwe haven, samen met nieuwe ontmoetingen, en dat elke dag – jij zal een onvergetelijke tijd aan boord hebben. Natuurlijk moet je er eerst voor zorgen dat je fit genoeg bent om de zeeën te varen! Het maakt niet uit wat je doet aan boord. Of je nou ober, chef-kok, barman of matroos wil zijn, op een cruise zijn er taken voor iedereen. Als je wil genieten van absolute vrijheid, terwijl je ook nog een beetje geld verdient, moet je dit absoluut overwegen.

cruise ship

Au Pair

Een andere manier om geld te verdienen terwijl je de wereld aan het ontdekken bent is te werken als een au pair. Niet alleen is accommodatie voor je geregeld, je kan er ook een geld mee verdienen. Het enige wat je hoeft te doen is een beetje kinderopvang spelen en het huishouden onderhouden. Hoeveel vrije tijd je hebt hangt af van je gastgezin, maar in de meeste gevallen zal je genoeg tijd hebben om de stad te verkennen en ook een hoop nieuwe mensen leren kennen. Dankzij de websites aupair.com en aupairworld.com wordt het gemakkelijk om een geschikt gastgezin te vinden. Het leuke is dat je ook een ‘eigen familie’ hebt, wat het leren kennen van het land alleen maar makkelijker maakt. Australië en de Verenigde Staten zijn populaire landen.

Gids

Hou jij van praten en reizen? Dan is een baan als gids een goed idee voor jou! Stel je voor dat je regelmatig op reis gaat naar je favoriete steden en daar al je kennis kan delen met anderen. Als jij altijd haantje de voorste bent en de skills hebt om andere te inspireren, is dit zeker een goede baan voor je! Je zult wel minstens twee vreemde talen moeten spreken en goed geïnformeerd zijn over verschillende landen. Er zijn veel reisbureaus regelmatig op zoek naar gidsen. Als je geïnteresseerd bent in een baan als gids kan je bijvoorbeeld bij Corendon of Neckermann eens rondvragen.

 

Hotel tester

Voor velen is een hotel tester een absolute droombaan – wat is er beter dan de hele wereld over reizen en accommodaties gratis uit te testen? Dit kan niet beter! Maar hoe wordt je nou een hotel tester? Het goede nieuws is: je hebt er absoluut geen training voor nodig. Het kan echter nuttig zijn om een diploma in de toeristische sector te hebben. Iedereen kan beginnen als hotel tester: je hoeft alleen maar de hotels te beoordelen op basis van bepaalde criteria en daar vervolgens een rapport van te maken. Er zijn veel bedrijven die zulke banen bieden, en ze kunnen makkelijk gevonden worden op het internet.

Bekijk mijn Hotelspecials

hotel

Reisfotograaf

Als reisfotograaf heb je de mogelijkheid de hele wereld over te reizen, en met een beetje geluk, er zelfs betaald voor krijgen. Voor deze vacature moet je wel buitengewone motieven vinden zodat ze je aan willen nemen en deze goed verkopen – want het is niet gemakkelijk om een naam voor jezelf op te bouwen als reis fotograaf. Voor deze baan heb je zeker veel geduld en oprechte passie voor fotografie nodig, geld moet niet de belangrijkste stimulans zijn. Bovendien is het vaak gemakkelijker om voor een productiebedrijf te werken in plaats van als freelancer. Tegenwoordig is het ook handig als je met een drone kan werken, omdat dit je de mogelijkheid geeft buitengewone foto’s te maken, die het erg goed doen in de markt.

camera

Taal leraar

Als jij een talent voor talen hebt zal je erg gemakkelijk als leraar taal kunnen werken in een school. Engelse leraren zijn erg gewild en worden vaak gezocht in landen als Italië en Spanje, maar ook in werelddelen zoals Azië en Afrika. Je hoeft geen gekwalificeerd leraar te zijn om in een talenschool te werken – zolang je maar je taalvaardigheid kan bewijzen met bijbehorende certificaten.

lerares

Wat moet je kunnen voor een baan waarbij je kunt reizen?

Voor veel reislustige banen heb je vooral goede sociale vaardigheden nodig. Als je makkelijk contact maakt met mensen zul je bovendien niet snel eenzaam zijn. Ook een beetje talenkennis komt natuurlijk goed van pas. Lees in het artikel welke eigenschappen per beroep van pas komen. Als jij je werk wil gaan combineren met reizen, dan zijn deze 8 banen gewoon ideaal voor je! Of het nu als gids of als taalleraar is – met al deze banen kan je een nieuw land ontdekken, terwijl je toch een beetje geld verdient. Dus, is een van deze beroepen iets voor jou? Of heb je misschien al enige ervaring? Laat het me weten in een reactie!

Goedkope vluchten

Meer uit het Travel Magazine: