Stel je eens voor dat je in staat bent meerdere keren per maand op reis te gaan, zonder ook maar een vakantiedag op te nemen. Elke week een andere bestemming, een ander land, een andere cultuur – klinkt verleidelijk nietwaar? Maar hoe is dit nu mogelijk? Heel eenvoudig, zoek werk waarbij je veel reist! Of het nu als stewardess, au pair of reis blogger is – er zijn vele manieren om je passie te combineren met je werk. Ik heb hier 8 banen die niet alleen voldoen aan je reislust, maar ook nog eens je zakken vullen!

Ik denk dat we allemaal wel op zoek zijn naar een baan die je vanaf je luie stoel op het strand kan uitvoeren. Dit klinkt misschien als een droom, maar er zijn daadwerkelijk een aantal banen waarmee je de kans hebt om de hele wereld over te reizen. Bij de meeste van onderstaande voorbeelden heb je naast het werken ook nog tijd om het land te gaan ontdekken, een prima combinatie van reizen en werken dus! Lees snel de informatie over de banen die je de hele wereld over laten reizen, maar toch ook iets aan inkomen opleveren!

Wat zijn banen voor mensen die van reizen houden?

Reisblogger, stewardess, bemanningslid van een cruiseship, au-pair, gids, hoteltester, reisfotograaf en leraar vreemde talen zijn enkele banen waarbij je kunt reizen voor je baan. Lees in dit artikel alles over deze beroepen!

Reizen voor je werk

Reisblogger | Stewardess | Bemanningslid van een cruiseschip | Au pair | Gids | Hoteltester | Reisfotograaf | Leraar vreemde talen

Ludieke banen op exotische locaties

Af en toe bedenkt een toerismebureau of marketingafdeling een briljante baan: flamingo officer, rum tester, eilandbeheerder – hoe exotischer hoe beter. Wij delen hier graag deze unieke banen op tropische locaties.

Reisblogger

Toegegeven, reisbloggers lijken overal op te duiken tegenwoordig, waardoor het ook steeds moeilijker wordt geld te verdienen met dit werk. Maar met een beetje moeite is alles mogelijk! Over het algemeen kan je aannemen dat hoe groter je bereik is, hoe meer verzoeken van hotels of toeristische attracties je kan verwachten. Voordat je goedkoop of gratis de hele wereld over kan reizen, moet je in eerste instantie een trouwe community opbouwen.

Ten eerste moet je je bestaande materiaal van eerdere reizen verzamelen en die publiceren. Schrijf over je ervaringen, post mooie vakantiefoto’s op je social media kanalen en probeer een aantal followers te krijgen. Het bijhouden van een blog is niet te onderschatten, deze moet namelijk continu goed onderhouden worden. Aantrekkelijke foto’s en een scherpe pen zijn hierbij een must. Het hele internet staat al vol met tips van gemiddelde kwaliteit – wees creatief en probeer originele tips te verzinnen.

Indien je niet je eigen blog wil beginnen, kan je er ook voor kiezen om voor een blog te gaan werken. Er zijn veel grote reis blogs die hun medewerkers op tripjes sturen. Onze Duitse en Oostenrijkse Holidayguru collega’s hebben afgelopen jaar nog twee gelukkigen zes maanden lang de wereld rond gestuurd voor de Stage van je Leven. Kijk ook eens bij onze vacatures of er een leuke functie voor je bij zit!

Steward / Stewardess

Als je van vliegen houdt is dit de baan voor jou! Steward/stewardess is de ultieme functie waarbij je kunt reizen voor je werk. Je kan de hele wereld over vliegen en je krijgt er ook nog eens voor betaald – wat wil je nog meer? In dit beroep is elke dag anders – binnen een week kun je meerdere landen bezoeken en verschillende culturen ontdekken. Maar dat is niet alles – je ontvangt ook nog eens kortingen voor familieleden en vrienden. Jaarlijks ontvang je bovendien een bepaald contingent aan goedkope vliegtickets. De luchtvaartmaatschappij zorgt voor een onderkomen na een lange vlucht. Afhankelijk van je bestemming heb je dus de tijd om een paar dagen uit te rusten en je bestemming te ontdekken. Voor een carrière als steward of stewardess raadpleeg je het beste de websites van luchtvaartmaatschappijen.

stewardes
People shopping from the duty free service onboard

Cruiseschip bemanningslid

Wil je meerdere landen ontdekken in een korte tijd en ook nog een echt avontuur beleven? Dan kun je inschepen als bemanningslid op een cruiseschip! Een nieuwe haven, samen met nieuwe ontmoetingen, en dat elke dag – jij zal een onvergetelijke tijd aan boord hebben. Natuurlijk moet je er eerst voor zorgen dat je fit genoeg bent om de zeeën te bevaren! Het maakt niet uit wat je doet aan boord. Of je nou ober, chef-kok, barman of matroos wil zijn, tijdens een cruise zijn er taken voor iedereen. Denk echter niet te lichtzinnig over een baan als bemanningslid, relaxen is er niet bij! Ben jij klaar voor het avontuur?

cruise ship

Au Pair

Een andere manier om geld te verdienen terwijl je de wereld aan het ontdekken bent is te werken als au pair. Wonen in het buitenland tegen kost en inwoning en wie weet ook nog een lekker zakcentje. Het enige wat je hoeft te doen is een beetje kinderopvang spelen en het huishouden onderhouden. Hoeveel vrije tijd je hebt hangt af van je gastgezin, maar in de meeste gevallen zal je genoeg tijd hebben om de stad te verkennen en ook een hoop nieuwe mensen leren kennen. Het leuke is dat je ook een ‘eigen familie’ hebt, wat het leren kennen van het land alleen maar makkelijker maakt. Australië en de Verenigde Staten zijn populaire landen.

Gids

Houd jij van praten én van reizen? Dan past een baan als gids bij jou! Stel je voor dat je regelmatig op reis gaat naar je favoriete steden en daar al je kennis kan delen met anderen. Als jij altijd haantje de voorste bent en de skills hebt om anderen te inspireren, is dit zeker een goede baan voor je! Je zult wel minstens twee vreemde talen moeten spreken en goed geïnformeerd moeten zijn over verschillende landen. Touroperators zijn regelmatig op zoek naar gidsen die hun klanten begeleiden op een rondreis. Daarnaast zoeken reisorganisaties die veel zonvakanties verkopen voor het hoogseizoen hosts en hostesses, die er op de populairste bestemmingen voor zorgen dat de vakantie van hun klanten zorgeloos verloopt.

 

Hoteltester

Voor velen is een leven als hoteltester een absolute droombaan – wat is er beter dan de hele wereld over reizen en accommodaties gratis uit te testen? Er is geen betere manier van reizen en werken! Hoe je een hoteltester wordt? Het goede nieuws is: je hebt er absoluut geen training voor nodig. Het kan echter nuttig zijn om een diploma in de toeristische sector te hebben. Iedereen kan beginnen als hoteltester: je hoeft alleen maar de hotels te beoordelen op basis van bepaalde criteria en daar vervolgens een rapport van te maken. Er zijn meerdere bedrijven die zulke banen aanbieden en ze kunnen makkelijk gevonden worden op het internet.

Bekijk mijn Hotelspecials

hotel

Reisfotograaf

Als reisfotograaf heb je de mogelijkheid de hele wereld over te reizen, en met een beetje geluk er zelfs betaald voor te krijgen. Voor deze vacature moet je wel over buitengewone kwaliteiten beschikken – het is niet gemakkelijk om een naam voor jezelf op te bouwen als reisfotograaf. Voor deze baan heb je veel geduld en oprechte passie voor fotografie nodig, geld moet niet de belangrijkste stimulans zijn. Gurutip: het is vaak gemakkelijker om voor een productiebedrijf te werken en niet voor een leven als freelancer te kiezen. Tegenwoordig is het ook handig als je met een drone kan werken, omdat dit je de mogelijkheid geeft buitengewone foto’s te maken, die het erg goed doen in de markt.

camera

Taalleraar

Als jij een talent voor talen hebt, zou je als talenleraar aan de slag kunnen op een school of als freelancer. Leraren Engels zijn erg gewild en worden vaak gezocht in landen als Italië en Spanje, maar ook in werelddelen zoals Azië en Afrika. Je hoeft geen gekwalificeerd leraar te zijn om in een talenschool te werken – zolang je je taalvaardigheid kunt bewijzen met bijbehorende certificaten.

lerares

Wat moet je kunnen voor een baan waarbij je kunt reizen?

Voor veel reislustige banen heb je vooral goede sociale vaardigheden nodig. Als je makkelijk contact maakt met mensen, zul je bovendien niet snel eenzaam zijn. Ook een beetje talenkennis komt natuurlijk goed van pas. Lees in het artikel welke eigenschappen per beroep van pas komen. Als jij je werk wil gaan combineren met reizen, dan zijn deze 8 banen ideaal. Of het nu als gids of als taalleraar is – met al deze banen kan je een nieuw land ontdekken, terwijl je toch een beetje geld verdient. Is een van deze beroepen waarbij je veel reist iets voor jou? Of heb je misschien al enige ervaring? Laat het me weten in een reactie!

Goedkope vluchten

Meer uit het Travel Magazine: