Krijg jij altijd zwetende handjes als je alleen al aan het inpakken van je koffer denkt? Deze vakantiestress is nu verleden tijd met mijn inpaktips! Zo pak je snel en eenvoudig jouw koffer in voor jouw volgende vakantie.

Heb jij binnenkort een leuk reisje op de planning staan? Lucky you! Met deze tips voor het inpakken van je koffer begin jij zonder stress aan je vakantie en neem je alles wat je nodig hebt mee in een kleine koffer of backpack. Want niemand heeft toch zin om met een zware koffer te sleuren op reis?

1. Neem niet te veel toiletspullen mee

Grote verpakkingen van shampoo en andere toiletartikelen wegen zwaar in je koffer en nemen veel plaats in. Zonde, want een fles conditioner kun je natuurlijk ook gewoon op je bestemming kopen, misschien zelfs goedkoper dan in Nederland. Ga op je vakantieadres dus nog even shoppen of neem speciale reisverpakkingen mee die in je handbagage passen.

2. Laat overbodige spullen thuis

Een shirtje of jurkje dat je al jaren niet gedragen hebt, ga je op vakantie waarschijnlijk ook niet aandoen en spullen zoals een föhn vind je vaak op je hotelkamer. Laat deze dus lekker thuis! Wees streng voor jezelf bij het inpakken van je koffer en neem alleen die dingen mee waarvan je zeker weet dat je ze gaat gebruiken. Veel meer dan een bikini of zwembroek heb je op vakantie immers niet nodig. Hier vind je een handige checklist en inpaklijst voor je vakantie.

Koffer vakantie

3. Kies je kleding slim uit

Gooi jij bij het inpakken zomaar wat broeken en shirtjes in je koffer? Niet doen! Bedenk van te voren outfits die je op vakantie aan wilt doen en pak kledingstukken in die je makkelijk met elkaar kunt combineren. Door bijvoorbeeld kleding in bepaalde kleuren mee te nemen, past alles bij elkaar en kun je met een paar kledingstukken verschillende outfits maken. Bonustip: draag je warmste kleding zoals een dikke jas of trui en wandelschoenen of sneakers in het vliegtuig. Zo bespaar je weer ruimte in je koffer.

4. Neem niet te veel schoenen mee

Flip flops, sandalen, hoge hakken, wandelschoenen, loopschoenen en twee paar van elk … niemand draagt zo veel schoenen op vakantie. Ga je op vakantie echt elke ochtend een rondje hardlopen? Het enige wat je nodig hebt zijn een paar flip flops voor het zwembad en strand, een paar sandalen en een paar goede schoenen zoals sneakers, dan ben je op elke situatie voorbereid.

5. Pak je koffer efficiënt in

Ten slotte is het natuurlijk belangrijk dat je je koffer op de meest efficiënte manier inpakt. Leg de zwaarste dingen onderin je koffer en rol je kleding op. Zo kun je meer kwijt in je bagage én kreukt je kleding minder snel. Win-win! Kleine dingen zoals sokken en ondergoed kun je kwijt in je schoenen.

Boek je vakantie