Het is elk jaar hetzelfde liedje: jouw zomervakantie komt eraan je moet je koffers inpakken. het gebeurt wel vaker dat je 30 kledingstukken, vijf paar schoenen en de helft van je badkamerkast in je koffer schuilen. Niet bepaald handig wanneer je slechts 25 kg bagage mag meenemen. Als je even eerlijk bent met jezelf weet je dat we altijd te veel bagage inpakken en eenmaal aangekomen op je bestemming besef je dat je veel spullen toch niet gebruikt. Ik ga jou helpen hier een einde aan te maken door een aantal spullen op te sommen die je met een gerust gemoed thuis kunt laten.

Medicijnen om elke denkbare ziekte te behandelen

Indien je over het algemeen in goede gezondheid verkeert hoef je echt niet zo veel medicijnen in je koffer te pakken. Het heeft weinig zin om 100 Ibuprofen -, 50 motiliumpillen, keelsnoepjes, brandzalf en talrijke andere gels en crèmes mee te brengen. Tenzij je naar een afgelegen Afrikaans dorp reist is er haast altijd een apotheek in de buurt waar je alles kan vinden in noodgevallen. Pak dus enkel het hoogst noodzakelijke in je koffer.

Koffers inpakken

Haardroger, stijltang en krultang

In de meeste hotels vind je die al in je kamer. En zelfs al vind je die niet onmiddellijk kan je altijd bij de receptie terecht. Bovendien zullen jouw haren bij warme zomertemperaturen snel vanzelf drogen, wat gezonder is dan de hete lucht van een haardroger. Ook al is je haardroger klein, je laat die beter thuis om gewicht te sparen voor souvenirs en kledij. Hetzelfde geldt voor een stijl -en krultang. Laat die gewoon thuis en geniet van je vakantie zonder te veel met je haar bezig te zijn.

Kledij voor alle weersomstandigheden en elke activiteit

Dit kennen we allemaal toch? Niet weten wat je wilt dragen en uiteindelijk elke t-shirt, jasje, broek en jurk inpakken uit elke hoek van je kleerkast. Eenmaal op vakantie besef je dat de helft niet meer past en dat je duidelijk te veel ingepakt hebt. Dit is mijn tip: leg al jouw favoriete kledingstukken klaar en voeg er eventueel nog drie kledingstukken aan toe. Drie tot vier volledige outfits zijn meestal genoeg voor een weekje weg aangezien je meestal het vaakst aan het zwembad of aan het strand ligt te chillen in bikini of zwembroek. Je hebt dus eigenlijk helemaal geen 2 paar jeans, leren jas of 3 riemen, enz. nodig. Beperk jouw zwemkledij tot 2 of 3 bikini’s die je snel kan wassen en opnieuw dragen.

Koffers inpakken

Te veel schoenen

Flip flops, sandalen, hoge hakken, wandelschoenen, loopschoenen en twee paar van elk … niemand draagt zo veel schoenen op vakantie. Wanneer je op vakantie gaat zit je toch niet de hele tijd te hardlopen of te feesten? Het enige wat je nodig hebt zijn een paar flip flops voor het zwembad en strand, een paar sandalen en aantal paren overdekte schoenen zoals sneakers, dan ben je op elke situatie voorbereid.

Huidverzorging en cosmetische producten

Ook hier raad ik je aan om je te beperken tot het hoogstnoodzakelijke en niet al jouw cosmetische producten mee te nemen. Tijdens de meeste zomervakanties zijn de temperaturen toch te warm voor grote lagen make up en vette crèmes. Bovendien wordt die nog eens weggespoeld bij het zwemmen. Wat je zeker wel moet meebrengen is goed beschermende zonnecrème, een verzachtende after sun crème en een goede conditioner voor je haren. Op die manier is je lichaam optimaal voorbereid op blootstelling aan de zon. Shampoo en zeep vind je meestal reeds in je hotelkamer. Tip: koop je schoonheidsproducten in reisformaat of giet ze over in kleinere flessen zodat je geen grote, zware flessen moet sjouwen.

Koffers inpakken
Dit zou je vakantiemotto moeten zijn: less is more!

Van alles en nog wat

Tassen, hoeden, zonnebrillen, te veel juwelen, drie boeken, een tablet, laptop, koptelefoon, iPod, camera, laadkabel, … het eindigt vaak op de een of andere manier in jouw koffer. Maak het jezelf lichter en laat het allemaal thuis of pak je koffer efficiënter in. Eén zonnebril met één bijpassende handtas is zeker voldoende. Koop je een Kindle in plaats van magazines en boeken mee te nemen; een smartphone kan zowel als camera, iPod en tablet dienen. Je hebt deze gadgets echt niet nodig. Less is more!

 

Koffers inpakken

Ik hoop dat dit advies nuttig zal zijn voor je volgende trip. Of misschien weet je al hoe een koffer inpakken? Wat is volgens jou onontbeerlijk op vakantie en wat kan je gerust thuislaten? Ik ben benieuwd naar je suggesties. Indien je nog op zoek bent naar een zomervakantie, bekijk dan zeker mijn deals hier!