Er zijn steden, dropjes en eilanden die je gewoonweg gelukkig maken als je erdoorheen loopt. Het kleine Burano is daar één van en het is maar een paar meter verwijdert van het grote Venetië.

Het kleine eiland is vanaf de kustmeer van Venetië per boot maar 45 minuten reizen en ik overdrijf niet als ik zeg dat deze stad nog mooier is dan Venetië, met haar oneidig vele kanalen en ongelofeelijk uitzichten.

Venice:  Typical street on Burano Island

Burano – Het kleurrijkste eiland ter wereld

Burano is echt een feest voor de ogen en zelfs als het er regent. De kleurijke huisjes schijnen nog meer in ietwat somber weer. En als de zon zich laat zien tussen de wolken door, kan het geluk van bezoekers niet op want Burano is dan daadwerkelijk prachtig.

Maar waarom hebben al deze huisjes verschillende kleuren? Daar is een practische reden voor. Vissers konden moeilijk hun eigen stieger terugvinden waneer ze naar huis terugkeerden. Om dat probleem op te lossen, hebben ze alle huisjes in een andere kleur geverfd. Probleem opgelost!

Hoe kom je in Burano?

Je kunt vanuit Venetië al binnen 45 minuten op het eiland staan. Je kunt ook een rondleiding boeken zo kom je meteen alles te weten over dit stadje. Dit is de beste optie als je vooral niet enorm veel tijd hebt.  Als je echter het eiland wilt ontdekken en de amtosfeer wilt proeven, kun je de Vaporetto of de water taxi nemen. Vaporetti vertrekt vanuit Fondamenta Nuove.

ven4

Het is alsof Burano gemaakt is om door rond te wandelen, terwijl de tijd voorbij vliegt, en lekker te relaxen. Vooral met de ondergaande zon op de achtergrond worden de kleurrijke huisjes echt uniek. Het is daarom de moeite waard om foto’s in de namiddag te maken van deze prachtstad. Je kunt daarom het beste ’s ochtends Venetië ontdekken en rond de namiddag naar Burano gaan. Rond die tijd zullen ook de meeste toeristen hopelijk weer op hun weg terug zijn naar Venetië. Wees trouwens niet bang voor de kromme kerk, de  Chiesa di San Martino, hij zal niet gaan omvallen!

Je kunt ook lokale specialiteiten proberen zoals fritto misto – gefrituurde zeevruchten. Je kunt ook een heerlijk risotto of Gelato of, of, of…. wat je ook kiest je zult hier zeker niet verhongeren.

ven5

Je kunt ook blijven met een vakantie opBburano als een dagtripje nog niet genoeg voor je is. Je kunt hier een hotelovernachting boeken waar je heerlijk kunt relaxen en bij kunt komen. De beste manier om op dit eiland te komen is om via Venetië te reizen. Je kunt daarom het beste een goedkope vlucht vinden naar Venetië. Neem een korte pauze op prachtig Burano en deel een foto met ons via Instagram met #holidaygurunl. Ik kan niet wachten om je foto’s te zien.