Struin virtueel door het Rijksmuseum, werk aan je Spaanse skills, maak eindelijk dat album met vakantiefoto’s en droom van nieuwe bestemmingen; met deze tips krijg je ook thuis een vakantiegevoel!

Scholen zijn dicht, veel mensen werken thuis en reizen zit er even niet in. Het is even wennen, maar met deze leuke tips krijg je thuis alsnog een beetje een vakantiegevoel!

1. Kijk reisdocumentaires of lees een reisboek

Doe wat inspiratie op met een mooie reisdocumentaire. Op Netflix zijn veel reisfilms te vinden, bijvoorbeeld ‘Tales by Light’ waarin je wordt meegenomen naar de meest afgelegen plekken. Lees je liever een boek? Plof op de bank met Wild, 365 Dagen Onderweg van Floortje Dessing of een Lonely Planet. Of verdiep je in een fotografieboek. Een heerlijk tijdverdrijf! Ik zette voor jou de 50 leukste reisboeken op een rijtje.

2. Virtuele tour door een museum

Netflix uit? Hoe gaaf is het dan om virtueel een museum te bezoeken? Google Arts & Culture biedt diverse rondleidingen door verschillende grote en interessante musea, zoals het Rijksmuseum en Van Gogh museum in Amsterdam of Musée d’Orsay in Parijs. Kunst kijken vanaf de bank in je pyjama of vanaf je balkon!

Meisje met laptop

3. Leer een nieuwe vreemde taal

Altijd al een andere taal willen spreken? Español of Français? Dan is dit de perfecte timing om je kennis uit te breiden! Wanneer je een extra taal leert, is dat niet alleen handig voor als je op reis gaat, maar ook versterk je er je hersenen mee. Je geheugen wordt namelijk beter en het staat natuurlijk ook niet verkeerd op je cv. Klinkt goed toch?

4. Maak een fotoalbum

Heb je een reis gemaakt en je camera goed benut? Dan heb je vast en zeker veel mooie foto’s! Maak een mooi album van al jouw foto’s van spierwitte stranden, indrukwekkende berglandschappen en mooie zonsondergangen. Haal de creatieveling in jezelf naar boven en laat het (online) knutselen maar beginnen!

Fotografe

5. Stel een bucketlist samen

Heb jij ook een aantal bestemmingen waar je graag heen zou willen? Maak dan een bucketlist! Bedenk voor jezelf wat haalbaar is, want je wilt natuurlijk wel je bucketlist kunnen afstrepen. Doe dit lekker ouderwets met pen en papier, zodat je het niet snel vergeet en er sneller op terug kunt kijken. En hang je bucklist dan natuurlijk ergens op in het zicht, zo heb je tegelijkertijd ook een goede motivatie om die reis bij elkaar te sparen!

Er even tussenuit dichtbij huis? Bekijk dan mijn aanbiedingen voor een staycation!

6. Maak je eigen vakantie-playlist op Spotify

Wie wordt er nou niet blij van muziek die je aan zon, zee en strand doet denken? Ik in ieder geval wel! Stel een playlist samen met de beste vakantiehits. Fijn voor tijdens het thuiswerken en voor je volgende roadtrip! Zoek op Spotify naar de beste zomerhits en gegarandeerd dat je helemaal in vakantiesferen komt. Gurutip: luister ook eens naar Caribische beats, die geven je zeker een zomers gevoel!

Vrouw in hangmat

7. Maak een exotisch gerecht

Menig huishouden zal zich de komende tijd verliezen in alle kookboeken die op de plank staan. Want met dat beetje extra tijd kan je misschien wel een heerlijke maaltijd op tafel zetten. Je kan tenslotte ook niet naar dat restaurantje om de hoek. Probeer deze periode eens wat exotische recepten uit, zoals een lekkere Pad Thai of een Mexicaanse ovenschotel. Misschien is mijn favoriet wel Indiase curry! Hiermee voel je je gelijk een beetje in het buitenland.

8. Stuur een ansichtkaart vanuit huis

Op vakantie stuur je vaak een kaartje naar het thuisfront,  maar waarom zou je dat ook thuis niet eens wat vaker doen?  Stuur een lief handgeschreven berichtje naar je opa, oma of ander familielid waar je nu misschien even niet op bezoek kunt. Of naar je buurvrouw, vriendin, collega en noem maar op. Een simpel kaartje zorgt voor een grote glimlach!

 

Meer uit het Travel Magazine: