Ludwigsburg staat bekend om de grote evenementen en festivals, maar eens in de twee jaar barst het feest pas écht los. Drie dagen lang tovert de stad zich om tot een stukje Italië tijdens het Venetiaans Festival! Lees hier alles over het meest flamboyante feest van Duitsland. 

Als er een stad is die wel weet hoe je een feestje viert, dan is het Ludwigsburg wel. Het gehele jaar door vinden hier de tofste evenementen plaats, van dansen op electro muziek in een enorm paleis tot romantische kerstmarkten en ’s werelds grootste pompoenfestival. Maar eens in de twee jaar wordt alles uit de kast getrokken tijdens het Venetiaans Festival, een van de grootste spektakels die je ooit hebt gezien!

venetiaans festival ludwigsburg
© Tourismus & Events Ludwigsburg, Foto: Benjamin Stollenberg

Venetiaans Festival in Ludwigsburg

Dit grandioze spektakel is niet zomaar een themafeest te noemen. Sterker nog, het festival is een eeuwenoude traditie in Ludwigsburg. Ruim 250 jaar geleden raakte hertog Karl Eugen van Württemberg na een vakantie in Venetië zo onder de indruk van het carnaval in de stad, dat hij het feest naar Ludwigsburg haalde. Wat begon als een gemaskerd feest in de koninklijke residentie, is vandaag de dag uitgegroeid tot een van de mooiste en meest bijzondere evenementen in Duitsland. Van 11 tot 13 september 2020 wordt de marktplaats van Ludwigsburg omgetoverd tot een fantasiewereld vol kleur, muziek en een vleugje magie. In de loop der jaren is het Venetiaans Festival in Ludwigsburg uitgegroeid tot een internationaal evenement dat mensen van over heel de wereld naar de barokke stad in Baden-Württemberg leidt.
PRAKTISCHE INFORMATIE

Wanneer:
Vrijdag 11 september 2020
18.00 uur – 00.00 uur

Zaterdag 12 september 2020
14.00 uur – 00.00 uur

Zondag 13 september 2020
11.00 uur – 22.00 uur

Locatie:
Marktplatz, Ludwigsburg
Baden-Württemberg

venetiaans festival ludwigsburg
© Tourismus & Events Ludwigsburg, Foto: Benjamin Stollenberg

Activiteiten en entertainment

Het definitieve programma van het Venetiaans Festival in Ludwigsburg blijft nog even geheim, maar een ding staat vast: ook in 2020 staat je weer een waar spektakel te wachten! Met onder andere kleurrijke parades, pittige vuurspuwers en muzikale optredens heeft het festival voor ieder wat wils.

Gemaskerd bal

Een van de meest magische momenten van het Venetiaans Festival in Ludwigsburg is het gemaskerde bal in het Paleis van Ludwigsburg. De voormalige koninklijke residentie is het grootste barokke paleis in Duitsland dat in zijn oorspronkelijke staat bewaard is gebleven. De klassieke en imposante uitstraling van het paleis biedt het perfecte decor voor het mystieke gala. Zweef over de dansvloer in de prachtige, met goud bedekte zalen, bezoek een voorstelling in het paleistheater en geniet van culinaire lekkernijen onder het genot van (live)muziek. Jouw eigen sprookjesmoment!

Optredens

Ieder jaar weet het Venetiaans Festival in Ludwigsburg haar bezoekers weer te verrassen met de meest bijzondere en extravagante optredens. Hoewel het programma nog niet bekend is gemaakt, weten we wel dat het ook dit jaar weer een hoog entertainmentgehalte heeft. Laat je betoveren door sensationele trucs van straatartiesten, steltlopers en acrobaten, ervaar de magie van de klassieke Italiaanse opera en commedia dell’arte en kijk je ogen uit naar de kleurrijk en volledig uitgedoste artiesten en vuurspuwers tijdens de parade optocht. Het Venetiaans Festival in Ludwigsburg prikkelt al je zintuigen!

venetiaans festival ludwigsburg
© Tourismus & Events Ludwigsburg, Foto: Benjamin Stollenberg

Kunstnijverheidsmarkt

Scoor je eigen Venetiaanse souvenir op de kunstnijverheidsmarkt. Kunstenaars en handelaren uit alle hoeken van de wereld – maar vooral uit Venetië – tonen hier de mooiste kunstwerken en handgemaakte producten. Denk aan typisch Venetiaanse items, zoals goudsmedenwerk, handgemaakte houten voorwerpen en het kleurrijke Murano glas. Natuurlijk kun je op de kunstnijverheidsmarkt ook de flamboyante Venetiaanse maskers en waaiers kopen. Een mooi aandenken aan het bruisende festijn.

Voor de kinderen

Ook voor de kleintjes in het Venetiaans Festival in Ludwigsburg een onvergetelijke belevenis! Hier hebben kinderen alle (creatieve) vrijheid om zich lekker uit te leven. Geniet met het hele gezin van een magische en interactieve theatervoorstelling en hoor de kinderen schaterlachen bij het poppentheater. Ook zijn er diverse grimeurs die de kids transformeren tot de stoerste dieren, kleurrijke bloemen en de mooiste prinsen en prinsessen.

venetiaans festival ludwigsburg
© Tourismus & Events Ludwigsburg, Foto: Benjamin Stollenberg

Eten en drinken

Niet alleen je ogen en oren worden geprikkeld op het Venetiaans Festival in Ludwigsburg. Volg je neus naar de vele eettentjes op het Marktplein, waar diverse chefs de lekkerste Italiaanse gerechten voor je klaar toveren. Van stevige, traditionele pasta’s tot frisse salades, maar ook diverse gastronomische specialiteiten en hippe bites staan voor je klaar. Zin om lekker te snacken? Dat doe je natuurlijk het beste met een Italiaanse gelato! Stil de dorst een mooi glas wijn, afkomstig uit Italië én uit eigen regio, of een vers gemaakte limonade. Smullen maar!

Boek jouw stedentrip Ludwigsburg via Holidayguru

Boek nu een stedentrip naar Ludwigsburg en beleef het Venetiaans Festival zelf! Via Holidayguru vind je de beste aanbiedingen voor een weekendje weg in deze en vele andere Duitse steden.

 

Meer inspiratie uit het Travel Magazine