Noordrijn-Westfalen

Bergen, steden, en een en al cultuur

De Duitse regio Noordrijn-Westfalen grenst aan een groot deel van Nederland en biedt eindeloze mogelijkheden voor een gezellig dagtripje, een weekendje weg, of een meer langdurige (actieve) vakantie. Velen van jullie kennen deze regio waarschijnlijk nog niet heel goed, op misschien het geliefde skioord Winterberg na, maar wat mij betreft is dat echt een gemiste kans!

Of je nou een stedentripper, natuurliefhebber, geschiedenis gek, of toch meer een shopper bent; Noordrijn-Westfalen heeft werkelijk voor ieder wat wils, en dat alles op korte afstand van eigen land. De komende dagen leg ik je, samen met NRW Tourismus, precies uit wat dit gebied allemaal te bieden heeft. Ik vertel je uitgebreid over acht specifieke regio’s in het gebied, ieder met een eigen charme en vele unieke highlights! Zo laat ik zien hoe jij zeer voordelig én dicht bij huis toch helemaal een vakantiegevoel kunt beleven!

Reis naar Noordrijn Westfalen

 

Cultuur tot natuur                                          De beste aanbiedingen                                          Verdere informatie

 

Van cultuur tot natuur – voor ieder wat wils

In Noordrijn-Westfalen (NRW) zijn de mogelijkheden eindeloos. Wist je bijvoorbeeld dat deze diverse regio de meest cultuurrijke regio van Europa is, met maar liefst 900 musea die jaarlijks meer dan 13 miljoen bezoekers alles vertellen over de cultuur en geschiedenis van dit gebied? Wist je daarnaast dat in NRW niet minder dan vijf plaatsen op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staan? Een van deze toeristische trekpleisters is de imposante Dom van Keulen, een immens grote Gothische kathedraal vanaf waar je een prachtig uitzicht over de regio hebt.

Maar dat is niet alles. Zeker een uitstapje waard zijn sommige van de jaarlijks terugkerende culturele evenementen die deze regio rijk is. Het zuiden van ons land weet bijvoorbeeld zeker wel hoe je carnaval viert, maar misschien heb je weleens op televisie gezien hoe de Duitsers het doen, met eindeloze optochten waar hele repen chocolade van de wagens gegooid worden! Of wat dacht je van een bezoekje tijdens de kersttijd; lekker een glühweintje drinken op een van de talloze kerstmarkten in de regio? Meer een liefhebber van historie? Geen probleem, bestudeer de oude Romeinse opgravingen in het Archeologisch Park Xanten, net over de grens bij Nijmegen. Het aanbod is eindeloos, en alles op rijafstand vanaf thuis!

Ben je niet zo’n fan van al die toeristen en mensenmassa’s? Geen probleem, trek dan lekker je wandelschoenen aan en verken het beeldschone Sauerland, of zet de fietsen achter op de auto en ontdek de Eifel. Tussendoor proef je een lokaal wijntje, of gun je eventjes je voetjes wat rust door te pootje baden in een van de vele pittoreske meren, zoals de Sorpesee. Ook voor natuurliefhebbers is NRW de place to be!