Feest- en brugdagen 2018

Optimaliseer je vakantiedagen in 2018 en schenk jezelf zoveel mogelijk vakantie!

De feestdagen in 2018 vallen zo goed uit dat je slechts 17 vakantiedagen om kan zetten tot 42 vrije dagen. Je hebt hiervoor echter wel 17 dagen vrij van werk nodig, en de zaterdagen en zondagen moeten voor jou vaste vrije dagen zijn. Aangezien dat waarschijnlijk het geval is voor de meesten, zal ik hier laten zien hoe je met de zogenoemde ‘brugdagen‘ je vakantieperiodes in 2018 optimaliseert. In de onderstaande kalender zie je alle feestdagen in 2018, waarin de brugdag meewerkt tot een aaneengesloten vakantieperiode. Tot slot zal ik een klein overzicht geven voor als je maar een beperkt aantal brugdagen kan opnemen, bijvoorbeeld als de kinderen in de zomervakantie vrij zijn en dit voor de familie een vaste vakantieperiode is. Verder voorzie ik jullie ook nog van een overzicht met tips voor de beste reisbestemmingen tijdens deze brugdagen periodes, zodat je de beste brugdagen deals binnen kan slepen. Haal zoveel mogelijk uit je vakantiedagen en ga op onvergetelijke trips in 2018!

 

vakantiedagen nederland

Leuke aanbiedingen voor tijdens de brugdagen 2018

Alle informatie over de vakantiedagen 2018

Vakantiedagen in Nederland | Feestdagen januari | Feestdagen maart-april | Feestdagen mei Feestdagen december

Vakantiedagen in Nederland en hoe je ze het effectiefst gebuikt

Gemiddeld hebben de Nederlanders per jaar recht op 20 vakantiedagen. Ongeachte het aantal vakantiedagen dat je per jaar hebt, kan je met de brugdagen 2018 een stuk meer vakantie krijgen terwijl je minder vakantiedagen hoeft op te nemen. Wat zijn nou eigenlijk de brugdagen? De brugdagen is een officiële Vlaamse term voor een vakantiedag die je opneemt, om bestaande feestdagen aan elkaar te linken tot een langere vakantieperiode. In Nederland wordt deze term nu af en toe gebruikt, en heeft eigenlijk niet echt een vervangende term die vaak gebruik wordt. De brugdagen zijn in Nederland dan ook nog niet zo populair, terwijl in bijvoorbeeld Duitsland dit veel meer het geval is. Toch zou het zonde zijn geen gebruik te maken van deze vakantieverlengingen, en daarom vertel ik je er hier meer over.

Feestdagen in januari – met 10 vrije dagen het nieuwe jaar beginnen

Heb jij nog een aantal vakantiedagen op te nemen in 2017? Zorg dan dat je de dagen tussen kerst en Oud en Nieuw op kan nemen, zodat je lekker van een lange vakantie kan genieten. Deze vakantie kan in totaal al 10 dagen duren en je hoeft hiervoor slechts 3 vakantiedagen op te nemen. Een aantal mooie bestemmingen voor deze vakantie vallen vooral onder de categorie verre reizen, en dit zijn onder meer bestemmingen als Bali, Thailand, Zanzibar en Sri Lanka. Degenen die in de winterperiode liever op de piste staan, kunnen met mijn wintersport vakantie deals genieten van een vakantie op de ski’s of snowboard.

Feestdagen in maart en april – 9 dagen lang Pasen vieren

Pasen valt dit jaar in de eerste week van april en de laatste week van maart. Hierdoor kan je door slechts 4 vakantiedagen op te nemen genieten van een vakantie van 9 dagen. Dit jaar wordt het geen paaseieren zoeken met de familie in de achtertuin, maar lekker op het strand liggen op de Canarische Eilanden bijvoorbeeld. Nu de eerste zonnestralen van het jaar doorbreken kan je natuurlijk een geweldige actieve vakantie in Nederland beleven. Maak een fiets- of wandeltocht door de Veluwe of over Texel. Ook stedentrips zijn razend populair rond Pasen. Het is dan niet te warm voor de rondleidingen langs de bezienswaardigheden, maar warm genoeg om te genieten van het laaggeprijsde verblijf in het laagseizoen. Ben je een Mallorca liefhebber? Dan kan je je verheugen op een gunstige vakantie naar de Balearen met een heerlijke 24 °C en een watertemperatuur van 18 °C. Als je het nog warmer wil zoeken moet je een vakantie naar Egypte boeken.

Feestdagen in mei 2018 – Hemelvaart en Pinksteren brengen je 12 dagen vakantie

Bevrijdingsdag valt dit jaar helaas op een zaterdag, een dag waar de meeste sowieso al vrij hebben. Maar niet getreurd, in mei kan je toch nog met 6 verlofdagen een vakantie van 12 dagen gaan boeken. Hemelvaartsdag valt dit jaar op een donderdag en tweede pinksterdag op een maandag, waardoor je de tussenliggende dagen van vrijdag tot en met vrijdag op kan nemen en jezelf zo een lange voorjaarsvakantie kan schenken. Wat nu de beste bestemmingen zijn voor deze lange vakantie? Rond deze periode van het jaar beginnen de temperaturen in Europa al mooi op te lopen, waardoor je al een mooie vakantie aan het Gardameer of in Toscane kan doorbrengen. Een andere nog vrij onontdekte maar toch bijzonder mooie vakantiebestemming is het bloemeneiland Madeira. Verder zijn vakanties aan de kusten van Spanje, Portugal en Italië erg goed te doen in deze periode.

Wanneer je kiest voor een verkorte versie van de vakantie in mei, dan kan je voor een mooie stedentrip kiezen. Mei is een populaire maand voor korte uitstapjes naar bijvoorbeeld Londen, Parijs of Barcelona. Voor de hete zonnestralen en het bruine kleurtje ga je in het voorjaar op vakantie naar Mexico, Cuba, Bali. Waar je uiteindelijk ook voor zal kiezen, door gebruik te maken van deze extra vakantiedagen heb je maar zo een lang vakantieseizoen!

Feestdagen in december 2018 – Vakantie tijdens kerst en Oud en Nieuw

Aan het eind van 2018 hebben we weer een lange vakantieperiode voor de boeg. Eerste en tweede kerstdag zullen dit jaar op een dinsdag en een woensdag vallen, en 1 januari de week daarna op een dinsdag. Hierdoor hoef je slechts 4 vakantiedagen op te nemen om zo een kerstvakantie van 11 dagen in te kunnen plannen. Tijdens deze periode van het jaar is het in Nederland regenachtig en koud, daarom zoeken de meesten de verre vakanties uit voor deze maand. Een vakantie naar Cuba is rond deze tijd populair, en kan ook nog eens voordelig uitkomen.

Algemene vragen over de brugdagen

Wat is een brugdag?

Een brugdag is een dag tussen een feestdag en het weekend. In Nederland is de term brugdag nog niet erg populair, wij zien het meer als een extra feestdag in het jaar. Door deze dag op te nemen als vakantiedag, geniet je zo van een langere vakantieperiode.

Zijn deze brugdagen werkvrije dagen?

Nee, deze tussen dagen zijn geen vrije dagen. In scholen worden de brugdagen vaak gebruikt als verhuisdagen, daarom zijn de leraren en de studenten vaak vrij tijdens deze dagen. Veel van deze brugdagen vallen in de periode van de schoolvakanties, dus de kinderen en leraren zijn dan sowieso al vrij. Werknemers dienen voor de brugdagen een vakantiedag aan te vragen indien ze in deze periode vrij willen zijn.

Vakantie met de vrije dagen in 2018 – Hoe krijg je de meeste dagen vrij?

Wil jij in 2018 zo veel mogelijk vrije dagen hebben? Creëer dan alle brugdag-vakanties die er zijn via de eerdergenoemde tabel. Hiermee profiteer je van langere vakantieperiodes door slechts een aantal vakantiedagen op te nemen. Hierdoor kan je ook vaak op vakantie gaan in het midden van de week, wat veelal goedkoper is dan vluchten zoeken in het weekend. En jij weet natuurlijk waar je de goedkoopste vakanties op het internet kan vinden!