Beste reistijd

De beste reistijd voor je favoriete vakantiebestemmingen

Er bevinden zich vele kleine paradijsjes op aarde! Voordat je de wijde wereld in trekt zullen we je informeren over de beste reistijd voor de populairste vakantiebestemmingen. Aan de hand van klimaattabellen, info over het weer en de gemiddelde temperatuur tonen we je wat de beste reistijd voor je vakantie is. Zo kun je het regenseizoen of orkaanseizoen ontlopen en een prachtige zonvakantie beleven.

Per continent vind je hier pagina’s over het weer en het klimaat zodat je je vakantie perfect kunt voorbereiden. Oriënteer je op de beste reistijd van een land, regio, eiland of stad, zodat je kunt genieten van optimale weersomstandigheden tijdens je vakantie. Dubai, Bali, Cuba, de Dominicaanse Republiek – hier lees je de beste tips en info over de beste reistijd voor je vakantie.

De beste reistijd voor Afrika

Het Afrikaanse continent is enorm en bestaat uit veel verschillende regio’s, die over enorm verschillende klimaten beschikken. Het weer en de beste reistijd verschillen van bestemming tot bestemming. Des te belangrijker is het, om je over de beste reistijd van je vakantiebestemming in Afrika te informeren. Naast het Afrikaanse vasteland, behoren tot dit continent ook verschillende eilanden. Denk hierbij aan de eilandenstaat Kaapverdië. Voor een paradijselijke strandvakantie op Kaapverdië of langs de kust van Zuid-Afrika verlang je waarschijnlijk andere weersomstandigheden dan wanneer je op safari gaat in een van de nationale parken. Lees hieronder over de beste reistijd, dan staat niets je meer in de weg voor de perfecte vakantieplanning.

 

De beste reistijd voor Azië

Als grootste continent op aarde huist Azië enkele van de meest geliefde bestemmingen voor een vakantie. Voor zowel backpackers, strandliefhebbers als luxepaarden biedt Azië de perfecte vakantie. Wie rijkdom in z’n spectaculairste vorm wil zien komt naar Dubai. Ben je op zoek naar het strandparadijs op aarde, dan vind je wat je zoekt op de Malediven. Zuidoost-Azië wacht met droombestemmingen als Bali, Thailand en Vietnam. De beste reistijd voor Azië hangt af van je reisdoel. Bereid je via de pagina’s hieronder voor op een perfecte reis en voorkom dat je te maken krijgt met onverwachte weersomstandigheden.

 

 

De beste reistijd voor Europa

Europa is een van de kleinste continenten, maar biedt talrijke en extreem verschillende reisbestemmingen. In het noorden wacht je een arctisch klimaat, terwijl je aan de Middellandse Zee kunt genieten van een subtropisch klimaat. Het grootste deel van Europa heeft overigens een gematigd klimaat. Je merkt wel dat er voor verschillende bestemmingen een verschillende beste reistijd geldt. We informeren je over de beste reistijd voor IJsland, Mallorca en Sardinië. Hieronder lees je binnenkort meer over het weer voor deze bestemmingen.

 

 

De beste reistijd voor Midden-Amerika

Midden-Amerika, ook wel Centraal Amerika, bestaat uit de landbrug tussen Noord- en Zuid-Amerika. In het oosten grenst dit gebied aan de Caribische Zee, in het westen aan de Grote Oceaan. Midden-Amerika staat bekend om haar koffie en wonderschone en stralend groene landschappen. Verken het regenwoud, zwem tussen de schildpadden en geniet van de adembenemende natuur. Of het nu gaat om Costa Rica, Belize of Guatemala – Centraal Amerika zal je betoveren. In ons Travel Magazine vertellen we je over de beste reistijd voor verschillende landen in Midden-Amerika. Ervaar welke maanden bijzonder geschikt zijn voor een vakantie. Met behulp van klimaattabellen en waardevolle tips kun je zo bepalen wanneer je het beste naar Midden-Amerika kunt reizen voor je volgende avontuur. Vamos!

 

De beste reistijd voor Noord-Amerika

Noord-Amerika neemt plaats drie in als het gaat om de grootte van werelddelen. Het continent is zo veelzijdig, dat je het onmogelijk tijdens één vakantie kunt bereizen. Naast een roadtrip door de Verenigde Staten, vormt ook Canada een geliefde bestemming. De prachtige natuur zal je overweldigen! Ook voor een stedentrip heeft Noord-Amerika volop opties, waarbij New York de onbetwiste nummer 1 is. In Las Vegas lonkt het geluk terwijl je je inner hippie los kunt laten in San Francisco. Kortom, ieder type vakantieganger komt aan zijn trekken op dit veelzijdige continent. Hieronder vind je handige informatie over de beste reistijd voor Noord-Amerika.

De beste reistijd voor Zuid-Amerika

Het Zuid-Amerikaanse continent is door de landengte bij Panama met Noord-Amerika verbonden. Het is de thuisbasis van droombestemmingen als Brazilië, Peru, Bolivia, Colombia, Ecuador en Argentinië. Zonnebaden op de droomstranden aan de Caraïbische Zee of wandelen en hiken in de Andes – in Zuid-Amerika zijn de mogelijkheden oneindig. De vele activiteiten in de verschillende landen zijn echter wel sterk afhankelijk van de reistijd waarin je de landen bezoekt. Je zult eerst moeten beslissen waar je precies naartoe wilt in Zuid-Amerika. Daarnaast kies je het soort vakantie waarnaar je op zoek bent; zij het een strandvakantie, een actieve vakantie, of een mix van beiden. De laatste stap is om je dan nog te informeren over de beste reistijd om jouw gewenste vakantiebestemming te bezoeken. Onze algemene beste reistijd Zuid-Amerika pagina geeft je een algemeen overzicht hiervan. Onze specifieke klimaatpagina’s hieronder helpen je verder bij deze keuzes voor je specifieke bestemming. Met onze informatie over de optimale reistijd haal je ongetwijfeld het beste uit jouw droomvakantie.

 

De beste reistijd voor Oceanië

Van het grootste naar het kleinste continent ter wereld: Australië. Naast het land der kangaroes behoren ook Tasmanië en Nieuw-Guinea tot dit continent. Als we Nieuw-Zeeland er ook toe rekenen spreken we van Oceanië. Wil je deze wonderschone plekken bezoeken, dan moet je naar de andere kant van de wereld. Hier vertellen we je wat de beste reistijd voor Australië en Nieuw-Zeeland is. Denk eraan, dat de seizoenen down under precies tegenovergesteld lopen aan de onze.

De beste reistijd voor je vakantie

De verschillende klimaatzones brengen allen hun eigen weersomstandigheden met zich mee. Terwijl het in de zomermaanden juni, juli, augustus en september lekker weer is in Europa, ziet het weer er in Afrika en Azië op dat moment heel anders uit. Terwijl het hier winter is, kun je op andere plekken aan de kou ontsnappen en genieten van temperaturen rond de dertig graden. In sommige gebieden kun je zelfs het hele jaar rekenen op zomerse temperaturen, denk aan Curaçao. Toch kun je ook in dit soort gebieden stuiten op een te hoge luchtvochtigheid, of te warm weer. Met deze pagina’s over de beste reistijd kun je je optimaal voorbereiden op je volgende vakantie.

Klimaattabellen, vooruitzichten, temperaturen en meer – alle info in een oogopslag

Om de beste reistijd voor de verschillende bestemmingen te bepalen, kijken we naar de plek, klimaatzone en weersvoorspellingen. Belangrijke meetpunten zijn de luchttemperatuur, luchtvochtigheid en neerslag, en voor strandbestemmingen ook de watertemperatuur. Voor de bestemmingen hierboven kun je aan de hand van deze gegevens precies zien, wanneer je er het beste op vakantie kunt gaan. Zo weet je wanneer het mooi weer is voor een zonvakantie, of wanneer de perfecte weersomstandigheden zijn om te gaan wandelen, watersporten of wintersporten. We vertellen je wanneer het hoogzomer is, wanneer het regenseizoen plaatsvindt en wat de gemiddelde temperatuur is. Zo weet je waar je in maart, april en mei op vakantie kunt gaan, en voor welke bestemmingen je in oktober, november, december en januari het beste kunt kiezen. Of het nu lente, zomer, herfst of winter is, voor elk seizoen is er een passende vakantiebestemming!

 

Opmerkingen

jouw mening?