Beste reistijd Fuerteventura

Wat is de beste reistijd voor Fuerteventura?

Je kunt het hele jaar door op vakantie in Fuerteventura. Op dit Canarische eiland heb je elke maand van het jaar zongarantie. De gemiddelde temperatuur is in de zomer 27 graden Celsius en in de winter 20 graden. Het regent weinig op Fuerteventura. Afhankelijk van wat je wilt doen tijdens je vakantie, verschilt de beste reistijd voor Fuerteventura. In onderstaande tabel vind je een overzicht van de beste reistijd per activiteit.  Daaronder vertel ik je alles over het weer en klimaat op dit eiland. Lees snel verder en vlieg goed voorbereid de zon tegemoet!

Beste reistijd Fuerteventura per activiteit

Beste reistijd Fuerteventura
Strandvakantie het hele jaar; beste strandweer van april tot oktober
Wind-en kitesurfen Mei – augustus
Surfen Beginner: juli – november; gevorderde: oktober – halverwege december
Duiken het hele jaar
Wandelen November-april
Gezinsvakantie Juni, September-december

Alle Fuerteventura aanbiedingen

 

Hoe is het klimaat op Fuerteventura?

Fuerteventura heeft vanwege haar ligging een droog klimaat. Het klimaat op de Canarische eilanden is subtropisch en wordt beïnvloed door de passaatwinden. Doordat Fuerteventura, het op één na grootste van de Canarische eilanden, vooral uit laagland bestaat, waait het hier hard. Het gebrek aan heuvels en bergen zorgt voor weinig wolken en dus ook weinig neerslag. De warme woestijnwind uit de Sahara brengt een warme lucht naar Fuerteventura. De combinatie met de frisse wind van de passaatwinden zorgt voor ideale omstandigheden voor watersporten. Vooral surfen is populair op Fuerteventura. Tussen januari en maart zijn de temperaturen op het eiland het laagste met overdag een gemiddelde van 20 graden Celsius en ’s nachts van 13 graden Celsius. Juli en augustus zijn de warmste maanden. De thermometer tikt in de zomermaanden de 29 graden Celsius aan. ’s Nachts blijft het met temperaturen van rond de 19 en 20 graden aangenaam. De nazomer op Fuerteventura wordt gekenmerkt door een bijzonder natuurverschijnsel: Calima. De hete woestijnwind uit de Sahara brengt een fijn, roodachtig geel stof naar Fuerteventura én verhoogt de temperaturen tot 40 graden celsius. Calima duurt meestal één tot twee dagen en verdwijnt dan weer. De lente en de herfst zijn ook bijzonder geschikt voor vakantiegangers, met name voor wie hete temperaturen niet fijn vindt. Je kunt in het voor- en jaar heerlijke temperaturen van tussen de 24 en 27 graden Celsius verwachten.

Klimaattabel Fuerteventura (Corralejo)

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Max. temperatuur in °C 20 21 23 24 25 26 29 29 28 27 25 21
Min. temperatuur in °C 14 13 13 14 16 18 19 20 20 18 17 15
Zonuren per dag 6 7 7 8 9 11 11 11 9 7 6 6
Watertemperatuur in °C 18 17 17 19 19 20 21 22 22 22 20 19
Regendagen per maand 7 4 3 2 1 0 0 0 1 4 6 7

Hoe is het weer op Fuerteventura?

Het weer op Fuerteventura is het hele jaar door mild. Op het ‘eiland van de eeuwige lente’ geniet je altijd van een warm zonnetje. De zomermaanden juni, juli en augustus tellen maar liefst 11 zonuren per dag en een gemiddelde temperatuur van 29 graden Celsius. De passaatwinden zorgen voor een koel briesje waardoor het weer op Fuerteventura erg aangenaam is. De kans op regen in de zomer is minimaal. In de wintermaanden november, december en januari schijnt de zon gemiddeld 6 uur per dag en is de maximumtemperatuur 20 graden Celsius. ’s Nachts kan het koel en vochtig zijn, dus houd hier rekening mee bij het inpakken van je koffer. Tussen november en januari regent het gemiddeld 7 dagen per maand. December is de natste maand. Vanaf februari wordt het weer mooier. De zon schijnt vaker en de temperatuur schiet weer omhoog. In april en mei stijgt de temperatuur tot 25 graden Celsius en schijnt de zon 8 tot 9 uur per dag. Met een gemiddelde van slechts 1 of 2 regendagen per maand en een watertemperatuur van 19 graden Celsius, zijn deze maanden zeker geschikt voor een strandvakantie. Hetzelfde geldt voor de herfst. Na de zomer blijft het warm op Fuerteventura en blijft de kans op regen tot halverwege oktober klein. Hierna valt er zo nu en dan een bui met in november een gemiddelde van 6 regendagen. De temperaturen zijn nog steeds warm: overdag gemiddeld 25 graden Celsius en ’s nachts 17 graden Celsius.

Wat is de beste tijd om te surfen op Fuerteventura?

Surfen is een van de meest geliefde activiteiten op Fuerteventura. De beste tijd om te surfen op Fuerteventura voor beginners is tussen juli en november. Vooral juli en augustus zijn perfect om te surfen. Het zeewater is warmer dan in de winter en de lente en de golven zijn zachter. Ervaren surfers springen liever aan het einde van het jaar met hun surfplank de golven in. Tussen oktober en december is het water nog warm genoeg en heb je geen wetsuit nodig. De hoge golven zijn een echte uitdaging! De maanden mei tot augustus zijn het beste voor wind- en kitesurfen.

headerfoto_fuerteventura

Wat is de beste reistijd voor Jandia?

De beste reistijd voor Jandia is hetzelfde als voor de rest van het eiland: je geniet hier het hele jaar door van een heerlijke Spanje vakantie. De zon schijnt elke maand van het jaar op dit schiereiland in het zuiden van Fuerteventura. De zomermaanden zijn warmer dan de winter met in juli, de warmste maand van het jaar, een gemiddelde temperatuur van 27 graden Celsius. De zon schijnt 11 uur per dag en de watertemperatuur is 23 graden Celsius. In de herfst blijft het warm op Jandia met een temperatuur tussen de 21 en 24 graden Celsius. De warme watertemperatuur van 20 graden Celsius nodigt nog steeds uit tot een strandvakantie op het schiereiland. Gemiddeld telt de herfst 4 regendagen per maand. In december en januari is het gemiddelde 7 regendagen. De gemiddelde temperatuur is overdag zo’n 19 graden Celsius. ’s Nachts daalt de temperatuur tot 13 graden Celsius. De zon schijnt in de winter zo’n 6 uur per dag.

 

Mijn conclusie voor de beste reistijd voor Fuerteventura

Het is niet eenvoudig om de beste reistijd voor Fuerteventura te bepalen, want dit Canarische eiland is eigenlijk altijd wel een bezoek waard. Wil je ontsnappen aan de koude Nederlandse winter, vlieg dan naar het eiland van de eeuwige lente en geniet tijdens een zonvakantie of all inclusive naar de Canarische Eilanden. Voor een goedkope vakantie is het laagseizoen ook ideaal. Zelfs in de lente en herfst is het milde klimaat van Fuerteventura geschikt voor een zonvakantie of actieve reis. Watersportliefhebbers kunnen hun hart ophalen op dit Canarische eiland. De omstandigheden zijn ideaal voor surfers.

Nieuwsgierig geworden?

Alle Fuerteventura deals vind je hier

 

De beste reistijd voor andere bestemmingen

Opmerkingen

jouw mening?