Koningsdag Amsterdam 2024

Wat te doen tijdens Koningsdag in Amsterdam?

Trek je oranje outfit maar weer uit de kast want het is bijna Koningsdag! De verjaardag van de Koning op 27 april vieren we natuurlijk allemaal. Waar en hoe zijn daarentegen ieder jaar weer de grote hamvragen. Dit jaar viert de Koning zijn 57ste verjaardag en gaat hij met zijn familie op bezoek in Emmen. Jij zult hier waarschijnlijk niet te vinden zijn, anders zou je dit artikel natuurlijk niet lezen. De agenda van Koningsdag (en Koningsnacht) in Amsterdam staat ook dit jaar weer boordevol (gratis) evenementen en activiteiten om de verjaardag van de Koning goed te vieren. Hier vind je de complete gids voor Koningsnacht en Koningsdag in Amsterdam 2024.

Plattegrond | Koningsnacht | Koningsdag | Festivals tijdens Koningsdag Amsterdam
Evenementen in de rest van Nederland | Overnachten |Openbaar vervoer tijdens Koningsdag in Amsterdan

Koningsdag plattegrond voor Amsterdam

Sinds Koninginnedag 2012 worden er geen grote evenementen meer in het centrum van Amsterdam gehouden. Voorheen vonden er veel grote (gratis) evenementen plaats in de binnenstad, zoals het jaarlijks terugkerende Koninginnedagfeest van Radio 538 op het Museumplein. De gemeente Amsterdam nam dit besluit vanwege zorgen om het toenemende alcoholgebruik in Amsterdam tijdens Koninginnenacht en Koninginnedag. Het handhaven van de orde, en zo een veilige situatie creëren voor de bijna één miljoen bezoekers (vanuit heel Nederland en daarbuiten), werd volgens de gemeentete lastig. Sindsdien zijn de feesten en festivals buiten het centrum te vinden en vindt er voor de meeste evenementen een reguliere kaartverkoop plaats. De leukste festivals en feesten hebben we geprobeerd in kaart te brengen. Waar is dat feestje?! Bekijk het op de grote Koningsdag plattegrond!

10x gratis evenementen tijdens Koningsdag 2023 in Amsterdam

  1. NDSM werf Vrijhaven
  2. Podium Amstelveld
  3. Vrijmarkten
  4. Café De Blaffende Vis
  5. Homomonument Westermarkt
  6. Bredewegfestival
  7. Marie Heinekenplein
  8. Kingsfest Waterkant
  9. Nieuwmarkt
  10. Straatfeest Reguliersdwarsstraat

Koningsnacht Amsterdam 2024

Niet alleen op Koningsdag zelf is het feest, ook de avond ervoor barst het al veel plaatsen los. Dit jaar kun je weer op verschillende plekken Koningsdag 2024 goed inluiden tijdens Koningsnacht. Een mooi feestje vind je in het Sieraad tijdens Kingsnight met de beste techno beats. Of ga los op de beste R&B, disco en house muziek bij Happy Feelings Koningsnacht bij IJLAND. Wil je eens wat anders? Stap dan aan boord van een cruise en dance the night away op het water. Vanaf de Ruijterkade worden verschillende trossen losgegooid zoals de Kingsnight Cruise van de Supperclub.

Koningsdag Amsterdam 2024

Tijdens Koningsdag Amsterdam staat de stad op z’n kop en vind je door de hele stad bedrijvigheid met de gezelligste, gekste en gemoedelijkste feesten. In de Amsterdamse buurten is er van alles te doen. Dans op de lekkerste beats bij Waterkant of ga lekker los bij de straatfeesten in de Reguliersdwarsstraat. Uiteraard zijn er ook weer verschillende vette festivals die dit jaar terugkeren, denk bijvoorbeeld aan Loveland van Oranje of Oranjebloesem.  Heb je een gezin en ben je op zoek naar een meer kindvriendelijke Koningsdag activiteit? Neem de kinderen dan mee naar het gezellige Bredewegfestival. Daarnaast zijn ook de verschillende vrijmarkten in Amsterdam erg leuk om te bezoeken.

Vrijmarkten

Koningsdag is natuurlijk dé dag om je kleedje uit te gooien. Je kelder of zolder wordt lekker opgeruimd en misschien verdien je er nog een leuk zakcentje aan. We hebben het natuurlijk over de vrijmarkten, ook wel rommelmarkt genoemd. Wil je wat spullen wegdoen of ben je juist op zoek naar een antieke vondst? Dan is de rommelmarkt de plek voor jou! Tijdens Koningsdag vind je eigenlijk overal vrijmarkten, kriskras verspreid door de steegjes van het centrum van Amsterdam. Probeer bijvoorbeeld eens de Beethovenstraat of Rivierenbuurt voor leuke koopjes. Er zijn ook speciale kindervrijmarkten te vinden, zoals de leuke vrijmarkt in het Vondelpark. Dit jaar zijn de vrijmarkten tijdens Koningsdag in Amsterdam toegestaan tussen 06:00 en 20:00.

Tijdens Koningsdag in Amsterdam vormen alle vrijmarkten samen één van de grootste vlooienmarkten ter wereld!

Varen

Wanneer je aan Amsterdam denkt, denk je waarschijnlijk meteen aan de pittoreske grachten. Niet alleen in de straten is het feest tijdens Koningsdag Amsterdam, maar op het water is het net zo! Varen in Amsterdam tijdens Koningsdag is zeker een bijzondere ervaring. Tijdens Koningsdag is het een drukte van jewelste op de Amsterdamse wateren met een indrukwekkende hoeveelheid grote en kleine feestboten. Zo kun je bijvoorbeeld op een Kingsday Cruise gaan waarbij je helemaal los kunt gaan op een groot varend cruiseschip. Mocht je het aandurven, dan kunnen jij en je vrienden natuurlijk ook een eigen bootje huren.

Festivals Koningsdag Amsterdam 2024

Omdat er tijdens Koningsdag in Amsterdam geen grote festivals meer worden gehouden in het centrum van de stad, vinden de grootsten evenementen buiten het centrum plaats. Ook dit jaar is er weer genoeg te beleven voor een hele dag (en nacht) plezier. Hieronder lichten we de leukste toe.

Loveland van Oranje
Locatie: Meerpark, Radioweg 64
Tijd: 11.00 – 20.00 uur
Artiesten: o.a. Reinier Zonneveld, Benny Rodrigues, Nightfunk
Ticketprijs: v.a. €57,50
Kijk hier voor tickets en meer informatie

Een groot terugkerend festival is Loveland van Oranje. Dit grootschalige electro festival vindt tijdens Koningsdag 2024 voor de 29e keer plaats! Je vindt hier zoals gebruikelijk top dj’s uit binnen- en buitenland; de grootste namen binnen de techno en house worden hier vertegenwoordigd. De kaartjes gaan echter snel, dus wees er op tijd bij!

Oranjebloesem
Locatie: Olympisch Stadion Amsterdam
Tijd: 11.00 – 20.00 uur
Artiesten: o.a. Joris Voorn, Amelie Lens en Cynthia Spiering
Ticketprijs: v.a. €58,50
Kijk hier voor tickets en meer informatie

Zelf noemen ze dit feest “het alternatief op Koningsdag”. Met een aantal heerlijke namen en een uiterst relaxt sfeertje belooft Oranjebloesem weer een aanrader te worden voor eenieder die tijdens Koningsdag in Amsterdam even de drukte van de dagjesmensen wilt ontsnappen en wilt genieten van een goed festival. Met namen als Joris Voorn en Amelie Lens moet dat wel lukken!

NDSM Vrijhaven
Locatie: NDSM-werf
Artiesten: nog niet bekend
Ticketprijs: GRATIS
Kijk hier voor meer informatie

Wat is Koningsdag in Amsterdam zonder de mogelijkheid om eraan te ontsnappen in de unieke omgeving van de NDSM-werf?! Zoals elk jaar staat de werf weer in teken van NDSM Vrijhaven en zoals elk jaar kun dit feest in Amsterdam-Noord ook weer gratis bezoeken. Van dansjes wagen bij het podium tot de kindervrijmarkt van de IJ-hallen; bij NDSM Vrijhaven vind je een gevarieerd Koningsdagsfeest voor jong en oud!

 

Sieh dir diesen Beitrag auf Instagram an

 

Ein Beitrag geteilt von Kingsland Festival (@kingslandfestival) am


 

Sieh dir diesen Beitrag auf Instagram an

 

Ein Beitrag geteilt von Loveland (@lovelandnl) am


Urban Music Legends Festival
Locatie: Rhonepark, Amsterdam
Tijd: 12.00 – 20.00 uur, after party tot 03.00 uur
Artiesten: nog niet bekend
Ticketprijs: v.a. €40,25
Kijk hier voor tickets en meer informatie

Ook dit festival is een terugkerend fenomeen; het Rhonepark kleurt tijdens Koningsdag weer oranje voor het Urban Music Festival. Dit festival is the place to be voor fans van urban, hiphop, R&B, Afro en alles daaraan gerelateerd. Of voor wie gewoon op zoek is naar een gezellig festival!

Kingsland Festival
Locatie: RAI Amsterdam
Tijd: 12.00 – 23.00 uur
Artiesten: nog niet bekend
Ticketprijs: v.a. €54,50
Kijk hier voor tickets en meer informatie

Kingsland Festival is het grootste Koningsdag festival, verspreid over maar liefst drie steden! Naast Amsterdam vindt het ook plaats in  Groningen en Rotterdam. Kingsland Amsterdam vindt plaats in de RAI en er zijn optredens van bekende artiesten! In 2023 stonden onder andere Afrojack, Bizzey, Kris Kross Amsterdam, Antoon, Lucas & Steve op het podium.

Koningsdag 2024 Nederland

Hoe zit het eigenlijk met de rest van het land? Koningsdag wordt natuurlijk overal in Nederland uitbundig gevierd. Ben je benieuwd naar de beste festivals en mooiste feestjes tijdens Koningsdag 2024 buiten Amsterdam? In ons Koningsdag 2024 artikel lees je hier meer over. We leggen je onder andere uit hoe Koningsdag (voorheen Koninginnedag) is ontstaan en nog véél meer leuke weetjes en tips. Waar viert Koning Willem-Alexander dit jaar zijn verjaardag? Ook dat lees je in de complete gids voor Koningsdag 2024!

 

Slapen tijdens Koningsdag Amsterdam

Wie écht geen genoeg kan krijgen van alle feesten, kan ook een overnachting vastplakken aan Koningsdag. Er zijn zat leuke hotels, hostels of andere accommodaties om even op te laden voor het volgende feestje. Omdat Koningsdag Amsterdam een van de grootste evenementen in Amsterdam is, is het zeker aan te raden om zo vroeg mogelijk jouw slaapplek te regelen. Wil je liever zo veel mogelijk geld overhouden om te feesten tijdens Koningsnacht en Koningsdag? Boek dan bijvoorbeeld een hostel of crash bij een local op de bank via Couchsurfing. Ook zijn er hele toffe (groep)accommodaties die je voor eventjes je thuis mag noemen.

Leuke hotels in Amsterdam

Leuke accommodaties in Amsterdam

 

Openbaar vervoer tijdens Koningsdag Amsterdam?

Ga jij Koningsdag in Amsterdam vieren? Je bent niet de enige! Ieder jaar is het een drukte van jewelste in de hoofdstad en dat brengt natuurlijk ook logistieke uitdagingen met zich mee. Parkeren is in de hele stad gratis, maar met al die feestgangers, alcohol en drukte kun je de auto eigenlijk beter thuislaten. En dan hebben we het nog niet eens over het in- en uitkomen van de stad! Daarnaast zijn er ook veel straten afgesloten. Dit geldt niet alleen voor auto’s, maar ook voor bussen en trams. De gemeente Amsterdam zorgt voor goede en duidelijke voetgangersroutes door de hele stad. De trein is een goed alternatief om naar Koningsdag in Amsterdam te komen. De NS zal volgens de Oranjedienstregeling rijden. Houdt hiervoor de website van de NS in de gaten.

Flixbus

Reis goedkoop naar Koningsdag in Amsterdam met Flixbus. Al vanaf €5 reis je met Flixbus vanuit verschillende steden in Nederland naar Amsterdam. De treinen richting Amsterdam staan op Koningsdag vaak stampvol, maar in de bus ben je verzekerd van een zitplek! Wees wel op tijd met het boeken van een ticket, want vol is vol.

Flixbus aanbieding

Koningsdag Amsterdam is ook perfect te combineren met een leuke stedentrip Amsterdam! Op onze pagina vind je niet alleen de leukste citytrips naar Amsterdam, maar ook de tofste uitjes in de meivakantie.

Meer uit het Travel Magazine:

Holidayguru.nl wenst je een fijne Koningsdag Amsterdam!

 

Holidayguru NL Koningsdag

 

Opmerkingen

jouw mening?