Koningsdag Amsterdam 2020

Wat te doen tijdens Koningsdag in Amsterdam?

*Update: Alle festiviteiten rondom Koningsdag Amsterdam 2020 zijn afgelast vanwege het coronavirus*

Trek je oranje outfit maar weer uit de kast want het is bijna Koningsdag! De verjaardag van de Koning op 27 april vieren we natuurlijk allemaal. Waar en hoe zijn daarentegen ieder jaar weer de grote hamvragen. Dit jaar viert de Koning alweer zijn 51ste verjaardag en gaat hij met zijn familie op bezoek bij het gezellige Amersfoort in het midden van ons land. Jij zult hier waarschijnlijk niet te vinden zijn, anders zou je dit artikel natuurlijk niet lezen. De agenda van Koningsdag (en Koningsnacht) in Amsterdam staat ook dit jaar weer boordevol (gratis) evenementen en activiteiten om de verjaardag van de Koning goed te vieren. Hier vind je de complete gids voor Koningsnacht en Koningsdag in Amsterdam 2019.

Plattegrond | Koningsnacht | Koningsdag | Festivals tijdens Koningsdag Amsterdam
Evenementen in de rest van Nederland | Overnachten |Openbaar vervoer tijdens Koningsdag in Amsterdan

Koningsdag plattegrond voor Amsterdam

Sinds Koninginnedag 2012 worden er geen grote evenementen meer in het centrum van Amsterdam gehouden. Voorheen vonden er veel grote (gratis) evenementen plaats in de binnenstad, zoals het jaarlijks terugkerende Koninginnedagfeest van Radio 538, gehouden op het Museumplein. De gemeente Amsterdam nam dit besluit vanwege zorgen om het toenemende alcoholgebruik in Amsterdam tijdens Koninginnenacht en Koninginnedag. Het handhaven van de orde, en zo een veilige situatie creëren voor de bijna één miljoen bezoekers (vanuit heel Nederland en daarbuiten), was volgens de gemeente in het gedrang. Sindsdien zijn de feesten en festivals buiten het centrum te vinden en vindt er voor de meeste evenementen een reguliere kaartverkoop plaats. De leukste festivals en feesten heb ik geprobeerd in kaart te brengen. Waar is dat feestje?! Bekijk het op de grote Koningsdag plattegrond!

10x gratis evenementen tijdens Koningsdag in Amsterdam

  1. NDSM werf Vrijhaven
  2. Terug Naar Toen Vijzelgracht
  3. Vrijmarkten
  4. Koningsdag op straat Frederiksplein
  5. Homomonument Westermarkt
  6. Bredewegfestival
  7. King Loeso Jordaan
  8. Magic Rimboe Waterkant
  9. Koning Jordaan Marnixplein
  10. Lekker Dwars Reguliersdwarsstraat

Koningsnacht Amsterdam 2019

Niet alleen op Koningsdag zelf is er feest. Nee, het verjaardagsfeest van Koning Willem-Alexander barst de avond ervoor al los op heel veel plaatsen. Dit jaar kun je op verschillende plekken Koningsdag 2019 goed inluiden tijdens Koningsnacht. Een mooi feestje vind je in de Melkweg tijdens Kingsnight 2019 met de beste urban, house, laten en tech beats. Of ga draaien met je heupen tijdens Jamrock Paradiso in Paradiso met de beste dancehall en reggae en de zwoelste plaatjes. Met Tiktak in Air Amsterdam kun je ook absoluut niet mis gaan. Tijdens alweer de achtste editie van dit heerlijke evenement kun je losgaan op grote namen van de Nederlandse live en dj-scene zoals Jonna Fraser en Girls Love DJs. Wil je eens wat anders? Stap dan aan boord van een cruise en dance the night away op het water. Vanaf de Ruijterkade worden verschillende trossen losgegooid zoals de Kingsnight Cruise van de Supperclub of ga lekker raven op de Kingsnight Boat Rave.

Koningsdag Amsterdam 2019

De dag draait natuurlijk om de verjaardag van de Koning. Tijdens Kingsday Amsterdam staat de stad op z’n kop en vind je door de hele stad bedrijvigheid met de gezelligste, gekste en gemoedelijkste feesten. In de Amsterdamse buurten is er van alles te doen. In de Jordaan vind je in Café Thijssen het jaarlijkse King Loesoe. Of wat dacht je van het knotsgekke Terug naar Toen Koningsdag feest aan de Vijzelgracht bij Le Patron, waar je terugkeert naar – zo zeggen ze het zelf – “die gouwe ouwe vertrouwde Beatrix tijd”. Diversiteit wordt royaal gevierd tijdens FPQ XL in Paradiso. Queens & Kings kunnen losgaan op de beste pop muziek en iedereen is welkom. Mocht je nog wat energie overhebben na al dat gefeest, kun je Koningsdag Amsterdam 2019 perfect afsluiten op het knalfeest van VBX Kingsday en doorgaan tot in de vroeg uurtjes. Pers die állerlaatste energie eruit op de beste dance, techno en minimal muziek van Margaret Dygas, Reiss en Edward. Heb je een gezin en ben je op zoek naar een meer kindvriendelijke Koningsdag activiteit? Neem de kinderen dan mee naar het gezellige Bredewegfestival. Zeker leuk zijn ook de verschillende vrijmarkten in Amsterdam.

Vrijmarkten

Koningsdag is natuurlijk dé dag om je kleedje uit te gooien en je kelder of zolder uit te mesten en misschien wel een zakcentje daarvoor te krijgen. Ik heb het natuurlijk over de vrijmarkten of ook wel rommelmarkt genoemd. Wil je wat spullen wegdoen of ben je juist op zoek naar een misschien wel antieke vondst? De rommelmarkt is jouw uitkomst! Zo vind je dit jaar tijdens Koningsdag in Amsterdam een heel grote vrijmarkt in het Vondelpark en natuurlijk kriskras door de steegjes van het centrum van Amsterdam. Er zijn ook speciale kindervrijmarkten waarvan de grootsten plaatsvinden op het Artisplein en in de IJ-hallen bij de NDSM-werf. Dit jaar zijn de vrijmarkten tijdens Koningsdag in Amsterdam toegestaan tussen 06:00 en 20:00.

Tijdens Koningsdag in Amsterdam vormen alle vrijmarkten samen een van de grootste vlooienmarkten ter wereld!

Varen

Wanneer je aan Amsterdam denkt, denk je waarschijnlijk meteen aan de pittoreske grachten. Niet alleen in de straten is het feest tijdens Koningsdag Amsterdam, maar op het water is het net zo! Varen tijdens Koningsdag in Amsterdam is zeker een bijzondere ervaring. Tijdens Koningsdag is het een drukte van jewelste op de Amsterdamse wateren met een indrukwekkende hoeveelheid grote en kleine feestboten. Zo kun je bijvoorbeeld op een Kingsday Cruise gaan waarbij je helemaal los kunt gaan op een groot varend cruiseschip. Mocht je het aandurven, kunnen jij en je vrienden natuurlijk ook een eigen bootje huren. Jij liever dan ik..!

Festivals Koningsdag Amsterdam 2019

Omdat er tijdens Koningsdag in Amsterdam geen grote festivals meer worden gehouden in het centrum van de stad, vinden de grootsten evenementen buiten het centrum plaats. Ook dit jaar is er weer genoeg te beleven voor een hele dag (en nacht) plezier. Hieronder licht ik de leukste toe.

Een groot terugkerend festival is Loveland van Oranje. Dit grootschalige elektronische festival vindt tijdens Koningsdag 2019 voor de 24e keer plaats! Je vindt hier zoals gebruikelijk top dj’s uit binnen- en buitenland; de grootste namen binnen de techno en house zijn hier vertegenwoordigd. De kaartjes gaan echter snel, dus wees er op tijd bij.

Loveland van Oranje
Locatie: Meerpark, Radioweg 64

Tijd: 11.00 – 20.00 uur
Artiesten: o.a. Chris Liebing, Eats Everything, Alan Fitzpatrick. 
Ticketprijs: standaard ticket voor €29,50
Kijk hier voor tickets en meer informatie.

Oranjebloesem
Locatie: Olympisch Stadion Amsterdam

Tijd: 12.00 – 20.00 uur
Artiesten: o.a. Colin Benders, Dekmantel Soundsystem, Fjaak
Ticketprijs: standaard ticket voor €37,50
Kijk hier voor tickets en meer informatie.

Zelf noemen ze dit feest “het alternatief op Koningsdag”. Met een aantal heerlijke namen en een uiterst relaxte sfeertje belooft Oranjebloesem weer een aanrader te worden voor eenieder die tijdens Koningsdag in Amsterdam even de drukte van de dagjesmensen wilt ontsnappen en wilt genieten van een goed festival. Met namen als Charlotte de Witte en Dekmantel Soundsystem moet dat wel lukken!

Wat is Koningsdag in Amsterdam zonder de mogelijkheid om eraan te ontsnappen in de unieke omgeving van de NDSM-werf?! Zoals elk jaar staat de werf weer in teken van NDSM Vrijhaven en zoals elk jaar kun dit feest in Amsterdam-Noord ook weer gratis bezoeken. Van dansjes wagen bij These Guys tot de kindervrijmarkt van de IJ-hallen; bij NDSM Vrijhaven vind je een gevarieerd Koningsdagsfeest voor jong en oud!

NDSM Vrijhaven
Locatie: NDSM-werf
Artiesten: o.a. These Guys; de creme de la creme DJ’s van eigen bodem!
Ticketprijs: GRATIS
Kijk hier voor meer informatie.

 

Sieh dir diesen Beitrag auf Instagram an

 

Ein Beitrag geteilt von Kingsland Festival (@kingslandfestival) am


 

Sieh dir diesen Beitrag auf Instagram an

 

Ein Beitrag geteilt von Loveland (@lovelandnl) am


Urban Music Festival
Locatie: Stadspodium Amsterdam

Tijd: 12.00 – 20.00 uur
Artiesten: Avalon & Friends, R&B Sunday en veel meer!
Ticketprijs: vanaf €22,50
Kijk hier voor tickets en meer informatie.

Ook dit festival is een terugkerend fenomeen. Voor de derde keer op rij kleurt het stadspodium in Amsterdam tijdens Koningsdag oranje voor het Urban Music Festival. Dit festival is the place to be voor fans van urban, hiphop, R&B, Afro en alles daaraan gerelateerd. Of voor wie gewoon op zoek is naar een gezellig festival!

Kingsland Festival
Locatie: RAI Amsterdam

Tijd: 12.00 – 20.00 uur
Artiesten: o.a. Hardwell, Yellow Claw, Broederliefde, Headhunterz en veel meer
Ticketprijs: regular ticket voor €39,50
Kijk hier voor tickets en meer informatie.

Kingsland Festival is het grootste Koningsdag festival, verspreid over maar liefst vijf steden! Naast Amsterdam vindt het ook plaats in Den Bosch, Groningen, Rotterdam en Twente. Kingsland Amsterdam vindt plaats in de RAI en er zijn optredens van onder andere Alesso, Jonas Blue, Dimitri Vegas & Like Mike, Lil Kleine, the Partysquad, Maan en nog meer.

Koningsdag 2019 Nederland

Hoe zit het eigenlijk met de rest van het land? Koningsdag wordt natuurlijk overal in Nederland uitbundig gevierd. Ben je benieuwd naar de beste festivals en mooiste feestjes tijdens Koningsdag 2019 buiten Amsterdam? In mijn Koningsdag 2019 artikel lees je hier meer over. Ik leg je onder andere uit hoe Koningsdag (voorheen Koninginnedag) is ontstaan en nog véél meer leuke weetjes en tips. Waar viert Koning Willem-Alexander dit jaar zijn verjaardag? Ook dat lees je in de complete gids voor Koningsdag 2019!

 

Slapen tijdens Koningsdag Amsterdam

Wie écht geen genoeg kan krijgen van feesten, zou in principe vol gas door kunnen gaan van vrijdag tot zondag. Erg praktisch is dit echter niet en vooral ook niet aan te raden! Er zijn zat leuke hotels, hostels of andere accommodaties om even op te laden voor het volgende feestje. Omdat Koningsdag Amsterdam een van de grootste evenementen in Amsterdam is, zou ik zeker aanraden om zo vroeg mogelijk jouw slaapplek te regelen voordat je naar het oranje festijn komt. Wil je liever zo veel mogelijk geld overhouden om te feesten tijdens Koningsnacht en Koningsdag? Boek dan bijvoorbeeld een hostel of crash bij een local op de bank via Couchsurfing. Ook zijn er hele toffe Airbnbs die je voor eventjes je thuis mag noemen.

Leuke hotels in Amsterdam

Leuke Airbnbs in Amsterdam

 

Openbaar vervoer tijdens Koningsdag Amsterdam?

Ga jij Koningsdag in Amsterdam vieren? Je bent niet de enige! Ieder jaar is het een drukte van jewelste in de hoofdstad en dat brengt natuurlijk ook logistieke uitdagingen met zich mee. Ook al is parkeren in de hele stad gratis, met al die feestgangers, alcohol en drukte, zou ik die auto gewoon lekker laten staan. En dan heb ik het nog niet eens over het in- en uitkomen van de stad. Daarnaast zijn er ook nog eens veel straten afgesloten. Dit geldt niet alleen voor auto’s, maar ook voor bussen en trams. De gemeente Amsterdam zorgt voor goede en duidelijke voetgangersroutes door de hele stad. De trein is een goed alternatief om naar Koningsdag in Amsterdam te komen. De NS zal volgens de Oranjedienstregeling rijden. Houdt hiervoor de website van de NS in de gaten.

Flixbus

Reis goedkoop naar Koningsdag in Amsterdam met Flixbus. Al vanaf €5 reis je met Flixbus vanuit verschillende steden in Nederland naar Amsterdam. Boek je bustickets snel en profiteer tussen 23 en 27 april 2019 van deze Koningsdag aanbieding. Je kunt onder andere in Den Haag, Rotterdam, Groningen, Maastricht en Eindhoven vanaf €5 met de bus naar Amsterdam.

Flixbus aanbieding

Wist je dat Koningsdag 2019 het begin luidt van de meivakantie? De perfecte reden om Koningsdag Amsterdam te combineren met een leuke stedentrip Amsterdam! Op mijn pagina vind je niet alleen de leukste citytrips naar Amsterdam, maar ook de tofste uitjes in de meivakantie.

Meer uit het Travel Magazine:

Holidayguru.nl wenst je een fijne Koningsdag Amsterdam!

 

Holidayguru NL Koningsdag

 

Opmerkingen

jouw mening?