Of het nu om backpacken of een huwelijksreis gaat – Bali is ontzettend populair. Tussen het bezoeken van verschillende eilanden en je laten verwennen in luxe resorts door moet je zeker een dag vrij nemen om de hoofdstad Denpasar te bezoeken. Waarom? Dat lees je hier.

Bali is populairder dan ooit tevoren. We merken dat er elk jaar meer en meer vrienden ons spannende verhalen vertellen over hun reis naar Indonesië. Stoere en avontuurlijke backpackers, jonggehuwden die net terug komen van hun huwelijksreis – het lijkt alsof Bali een plekje in het hart van iedere vakantieganger heeft gevonden. Wat de aantrekkingskracht van het eiland is? Met zijn droomstranden en luxe resorts is Bali de belichaming van het paradijs. Vandaag willen we je voorstellen aan een stad die heel belangrijk is voor Bali: haar hoofdstad Denpasar.

Dit staat je te wachten bij een bezoek aan Denpasar

Reizen naar Denpasar | Markten | Bezienswaardigheden | Bali Arts festival

Reizen naar Denpasar

‘Doe een dagje Denpasar’ hoor je vaak als je een trip naar Bali op de planning hebt staan. Waarom? Alleen omdat het de hoofdstad is? Niet echt. Denpasar is niet alleen het economisch centrum maar ook een leuke stad in het zuiden van het eiland. In het Nederlands betekent Denpasar “nieuwe markt” en je zult versteld staan bij het aantal markten dat je hier tegenkomt. Daarnaast wordt het landschap gekarakteriseerd door een reeks tempels, rijstterrassen en mooie plekjes. Voordat je jezelf van top tot teen laat verwennen in een van de luxe hotels, is het zeker de moeite waard om nog even een bezoek te brengen aan Denpasar.

Denpasar ligt pal aan het internationale vliegveld van Bali en op een steenworp afstand van het toeristisch centrum van Bali: de kustplaatsen Kuta en Seminyak. Met onderstaande deals boek je zeker een voordelige reis naar Bali. Voor hotels specifiek in Denpasar kun je eens bij Booking.com kijken.

Om Denpasar te mogen bezoeken, is het belangrijk om in het bezit te zijn van een geldig visum. Het visum voor Bali (Indonesië) kan je gemakkelijk online aanvragen via een visumbureau zoals VisumBuitenland. Hier kan je jouw visumaanvraag in het Nederlands indienen, waarna zij de visumaanvraag controleren en doorzetten naar de immigratiedienst van Indonesië. De immigratiedienst keurt vervolgens de visumaanvraag, waardoor u al voor vertrek het (digitale) visum in bezit heeft. Hierdoor kunt u de lange wachtrijen voor de visumbalie op de luchthaven overslaan en eerder beginnen met het genieten van al het moois dat Denpasar te bieden heeft.

Rijstterrassen op Bali

Markten waar je maar kijkt

Laten we beginnen met de markt die je echt niet kunt missen: de grootste markt van de stad, Pasar Badung. Deze markt is verdeeld over twee gebouwen van vier verdiepingen en je wordt naar binnen gelokt met een heerlijke, geurige potpourri van specerijen, groenten en fruit. De deuren staan zowel overdag als ’s nachts wagenwijd open en verwelkomen je om het echte Indonesische leven in je op te nemen. Laat je handen glijden over de fijne zijde en sla een traditionele sarong op de kop als souvenir. In de Pasar Badung vind je niet alleen een breed aanbod aan stoffen en juwelen maar ook winkeltjes met uitgestalde kunstwerken. Een iets andere markt is Pasar Burung, namelijk een heuse vogelmarkt. Je kan hier een groot aantal verschillende vogels zien en daarnaast verschillende accessoires kopen voor je huisdier.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Khrisna Satria (@khrisnasatria)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door bang doni (@bang_nugro)

 

Paleizen en tempels in Denpasar

Als je Denpasar echt wilt leren kennen, dan moet je een bezoek aan de overweldigende tempels en paleizen van voormalige heersers niet overslaan. De tempel van Jagatnatha torent boven alle andere tempels uit, aangezien het de hoogste god van het eiland is. Het Puri Pemecutan Paleis is ook indrukwekkend en bovendien van historische waarde. Het paleis is een aandenken aan het koninkrijk van Badung. De Nederlanders verwoestten het bijna volledig in 1906 maar gelukkig is het weer in traditionele stijl opgebouwd. Het centrum van de stad Denpasar is Renon Square, in de volksmond ook wel Puputan Square. In het midden van het plein staat een groot monument, dat lijkt op een gebedsbel van een Balinese priester. In het monument zelf leer je aan de hand van dioramas meer over de geschiedenis van de Balinezen.

Naast alle rijk gedecoreerde paleizen en tempels vind je in Denpasar ook een Katholieke kerk. Balinese en Christelijke cultuur zijn hier samengesmolten tot een uniek geheel. De engelen op deze kerk dragen bijvoorbeeld traditionele sarongs.

De tempel van Jagatnatha
De tempel van Jagatnatha

 

Bali Arts festival

Het ligt er een beetje aan wanneer je in Denpasar verblijft, maar met wat geluk kun je een van de leukste festivals van de stad meemaken. Elk jaar vindt een maand lang het Bali Arts Festival plaats, waar dansers en muzikanten van over de hele wereld hun kunsten vertonen. Dit festival vindt plaats rond half juni – half juli. Weten wanneer je het beste naar Indonesië kunt reizen? Hier lees je meer over de beste reistijd voor Bali.

Hotels in Denpasar – laat je dromen uitkomen!

Zie jij het zitten om de markten, tempels en bezienswaardigheden van Denpasar met eigen ogen te aanschouwen? Plan dan zeker een bezoek tijdens je reis door Bali. Zoek je nog een echt luxe hotel om in uit te rusten van je trip, dan kunnen we je The Oberoi in Seminyak van harte aanbevelen. Dit 5* hotel aan het strand maakte ons ontzettend enthousiast en een verblijf hier is gemakkelijk te combineren met een bezoekje aan Denpasar.

Actuele deals voor een Bali vakantie

Nog meer leuke Bali tips