We weten allemaal dat de Griekse eilanden populair zijn: Rhodos, Kreta, Mykonos en natuurlijk Corfu! Wist je dat de legendarische Oostenrijkse keizerin Sissi hier een huis liet bouwen? Als een keizerin op dit eiland wilde wonen, is het hier vast goed uit te houden– maar dit kun je het beste zelf uitvinden. Lees dit artikel ter info en daarna kun je het zelf gaan ontdekken!

Corfu tips

Corfu – de beste bezienswaardigheden

Corfu is een van Griekenland’s meest groene eilanden. Je ziet hier overal olijf-, acacia,- en citrusbomen groeien!

In het noorden van het eiland, op de hoogste berg Pantokrator, kun je terug in de tijd reizen. Hier ligt het verlaten Byzantijnse dorp Paleo Perithia. De meeste huizen stammen uit de 16e eeuw. De inwoners verhuisden naar de kust, waar ze Nea Perithia stichtte. Door de hoeveelheid toeristen leefde Paleo Perithia weer op. Mijn tip: ga na een wandeling door het dorp ontspannen in de taverne Foros en bestel daar een plak walnootcake, heerlijk! Corfu staat ook bekend om haar vele kerken en kloosters. Met name het Panagía Theotóku tis Paleokastrítsas is de moeite waard. Hou de bordjes aan de kant van de weg in de gaten en je zult nog veel meer interessante attracties ontdekken. Bovenop de Keizers Troon geniet je van prachtige uitzichten over het eiland en als je het mij vraagt is dit de beste plek om naar de zonsondergang te kijken.

Corfu tips

Corfu-Stad

Corfu-Stad, of eigenlijk Kerkyra, is het centrum van toerisme op het eiland en ook een UNESCO Werelderfgoedplek. Je vindt hier alles: nauwe passages, stenen straatjes en een marktplein met cafés en kleine boetiekjes. Breng zeker een bezoek aan het stadshuis. Dit gebouw, gebouwd in 1663, stamt uit de tijd toen Corfu onder Venetiaans bewind viel. Het diende als ontmoetingsplek voor de Venetiaanse adel. De hal werd later getransformeerd tot een theater en sinds 1903 heeft het zijn huidige functie als stadhuis.

Corfu tips

Het Mon Repos Paleis is ook de moeite waard. Hier vind je vandaag de dag een museum over de geschiedenis van Corfu. De paleistuinen bieden wat schaduw, waar je alle nieuwe indrukken even op je in kunt laten werken. Hier ligt ook het Achillion, gemaakt voor de Oostenrijkse-Hongaarse keizerin Elizabeth, of Sissi, zoals meer mensen haar kennen. Nog een attractie in Corfu-Stad is het oude fort, dat je bereikt als je langs de haven gaat wandelen. Vanaf hier krijg je een geweldig uitzicht over de hele Gartisa-baai.

Corfu’s mooiste stranden

In de Glyfada-baai vind je een van de meest populaire stranden en daarom ook druk tijdens het hoogseizoen. Het rotsachtige strand van Myrtiotissa leent zich uitstekend voor snorkelaars. Twee stranden aan de westkust kan ik je ook van harte aanraden: Paleokastritsa en Agios Georgios. Als je van wat meer rust houdt, kun je het beste naar de stranden aan de oostkust reizen: Gouvia, Dassia en Barbati. Hier vind je kristalheldere wateren en witte stranden. Aan de noordkust ligt het Canal d’Amour. Volgens de legendes zal ieder stel dat door dit kanaal zwemt trouwen.. Misschien hoor je binnenkort de kerkklokken wel luiden.. 😉

Boottocht naar Paxos

Paxos is een klein eiland ten zuiden van Korfu. Als je op zoek bent naar een dagtrip, kan ik je een bezoek aan dit eiland aanraden. Hier ontdek je een klein paradijs binnen een paradijs! Blauwe zeeën, schone stranden en amper toeristen! Je kunt het beste een veerboot nemen en naar het kleine dorp Gaios reizen. Vanaf hier huur je een fiets en ontdek je de mooiste baaien! Je kunt ook een motorboot huren, want sommige van de mooiste plekken zie je alleen vanaf het water!

Ontdek Corfu per huurauto

Zoals je ziet, heeft Corfu prachtige plekken die een bezoek waard zijn. Ik raad je aan een huurauto te regelen, zodat je op flexibele wijze rond kunt reizen bij aankomst. Dankzij de grootte van het eiland kun je gemakkelijk op een plek verblijven en vanaf daar op dagtrips gaan!

Klaar voor Corfu?

Als ik alleen al over Corfu schrijf, krijg ik zin om naar erheen te gaan! Wie reist met mij mee? Ik vind regelmatig deals naar Corfu, dus laat je niet tegenhouden.