Dolfijnen spotten, snorkelen tussen het koraalrif van de Rode Zee, in een quad op hoge snelheid door de woestijn scheuren of met een segway of e-bike het centrum verkennen, dit zijn de leukste activiteiten en excursies van El Gouna!

Denk je dat je aan de kust van Egypte alleen maar lui kunt zonnen en zwemmen? Think again! Ja, de stranden van El Gouna lenen zich perfect voor een middagdutje in de zon, maar daarnaast biedt de stad heel wat activiteiten en excursies waarvan je hart sneller gaat kloppen en de adrenaline door je lijf giert.

Wat is er te doen in El Gouna?

Snorkelen en duiken |Quad safari in de woestijn
Dineren in de woestijnKitesurfen in El Gouna | Sliders Cable Park | Segway tour | Fietsen door El Gouna | Golfen | Wijn proeven

Snorkelen en duiken

Een grote groep felgele visjes zwemt voor mijn neus voorbij, mijn flippers zweven boven kleurrijk koraal en een dolfijn springt een stukje verderop uit het water omhoog. Een snorkel- of duikexcursie in de Rode Zee is een echte must-do tijdens je vakantie in El Gouna. Gurutip: Houd tijdens de boottocht je ogen open en op zee gericht en wie weet spot je wel een dolfijn!

Snorkelen in El Gouna

Quad safari in de woestijn

Met een sjaaltje om je hoofd gewikkeld en je handen stevig aan het stuur van je quad scheur je op een flink tempo door de woestijn. Het zand waait naast je op en de zon brandt fel aan de hemel. Wauw! Voor de daredevils onder ons is een quad safari door de woestijn rondom El Gouna een ervaring om nooit meer te vergeten. Je rijdt enkele tientallen kilometers de woestijn in waar een diner én een waanzinnige zonsondergang op je wacht.

 

 

Dineren in de woestijn

Wil je wél lekker eten en de woestijn van Egypte verkennen, maar zie je het niet zitten om zelf op een quad door het dorre landschap te rijden? Dan kun je ook alleen een bedouin diner in de woestijn boeken. Een bus brengt je naar een oase in de woestijn waar je op een kussentje op de grond van een lekkere barbecue geniet. Wie wil kan ook nog een rondje maken op een kameel en na het toetje word je getrakteerd op een Egyptische show met buikdanseressen.

El Gouna

Wakeboarden bij het Sliders Cable park

Durf jij het aan om een proeflesje wakeboarden te proberen in El Gouna? In de badplaats vind je het Sliders Cable Park, een van de grootste cable parks ter wereld. Hier raas je op een wakeboard onder een kabel over het water en kun je – voor wie durft – allerlei bochtjes en trucjes uitproberen. Er is zowel een baan voor beginners als gevorderden en ook een fijn zwembad voor als je voor of na het surfen even wilt relaxen.

Kitesurfen in El Gouna

El Gouna is echt een paradijs voor watersporters, want naast het Sliders Cable Park vind je hier ook nog eens vijf kitesurf centra. De uitgestrekte stranden, de stevige wind en het ondiepe water maken El Gouna bij uitstek geschikt voor kitesurfen. Leuk om een keer te proberen tijdens je vakantie in El Gouna!

Segway tour door El Gouna

Het klinkt misschien niet zo spannend als een quad safari of een middagje wakeboarden, maar een segway tour door El Gouna is zó leuk! Na een korte instructie stap je op een segway – die ook voor mensen met weinig evenwicht heel makkkelijk te besturen is – en rijd je langs de mooiste plekjes van het centrum en de haven van El Gouna. Onderweg vertelt je gids je alles over El Gouna en kun je natuurlijk af en toe even afstappen om een foto te maken, bijvoorbeeld bij dit vrolijke muurtje!

El Gouna

Fietsen door het centrum en de haven

Een andere leuke manier om El Gouna te verkennen is op de fiets. Op verschillende plekken in El Gouna vind je e-bike stations. Met dit systeem – Baddel genaamd – kun je via een app eenvoudig en goedkoop een fiets huren om zo de Egyptische badplaats te verkennen. Een ritje van een uur kost nog geen 2 euro en je kunt de fiets na gebruik bij alle stations weer inleveren.

Golfen

Of het nu januari of augustus is, in El Gouna kun je dankzij het zonnige klimaat het hele jaar door een balletje slaan op de golfbaan. Zowel het Steigenberger Golf Resort als het Ancient Sands Resort beschikken over een 18-holes golfbaan. Nog nooit gegolfd? Boek een golfles in El Gouna en leer de beginselen van het spel met uitzicht op de woestijn en de Rode Zee!

El Gouna

Wijnproeverij in El Gouna

Bij een wijnproeverij denk je misschien eerder aan Frankrijk of Zuid-Afrika, maar ook in Egypte kun je heel lekkere wijnen drinken! Hoewel de Egyptenaren al in 2900 voor Christus wijn produceerden, lag de wijnproductie daarna vele eeuwen stil. Pas in het begin van deze eeuw werd in El Gouna een wijngaard geopend. Vandaag de dag produceert men daar zo’n 2500 flessen per uur. Ga tijdens je vakantie in El Gouna eens langs voor een proeverij en test de wijnen zelf!

Heb je nu ook zin om te snorkelen, te duiken of om op een quad door de woestijn te rijden? Plan dan nu jouw all inclusive vakantie naar Egypte en ontdek de prachtige badplaats El Gouna zelf!

Zie jij een vakantie naar Egypte ook wel zitten?

Alle Egypte deals

Meer uit het Travel Magazine: