De hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk pakt groots uit tijdens deze feestdag!

Vuurwerk Londen | Oud en Nieuw vanaf de Theems 

De beste Nieuwjaar feesten | Schaatsen in Londen 

1 januari | Traditie en Innovatie


Nieuwjaar in het buitenland

De jaarwisseling van 2017 naar 2018 vieren in een ander land is natuurlijk altijd een speciale ervaring, en nu ook populairder dan ooit tevoren! Wil jij het nieuwe jaar ingaan vanuit een wereldstad? Lees dan snel verder en ontdek waarom jij Oud en Nieuw in Londen moet gaan vieren!

Vuurwerk in Londen

Voor een echt spectaculaire vuurwerkshow moet je in Londen zijn! Dit schitterende spektakel boven de rivier de Theems staat samen met de vuurwerkshows in Sydney en Dubai in de top drie van beste vuurwerkshows ter wereld. Ik raad je aan om tijdens de vuurwerkshow niet naast de Londen Eye te gaan staan, maar aan de andere oever van de Theems te gaan staan. Indien je naast de Londen Eye staat moet je de hele tijd met je hoofd in de nek liggen, dat is ook niet prettig :). Verder zie je dan natuurlijk de bezienswaardigheden van Londen in het licht van de vuurwerkshow, wat een mooi speciaal effect geeft naast het spectaculaire beeld van de rivier de Theems.

Verder heb je ook erg goed uitzicht op de vuurwerkshow vanaf de daken van omliggende hotels en restaurants. Let er wel op dat dit erg gewilde plaatsen zijn, en dus al lang voor Oud en Nieuw gereserveerd kunnen zijn. Indien je gast bent van een hotel met dakterras, dan moet je vaak extra betalen om het dak op te kunnen, zelfs al ben je gast. Er is ook een venue aan de andere kant van de Theems die kaartjes verkoopt om het spektakel van dichtbij te kunnen zien. Deze tickets voor de kaartjes aan de Theems gaan in september in de verkoop en kunnen hier gekocht worden.

Als je toevallig mee hebt gekregen dat er momenteel bouwwerkzaamheden aan de Big Ben plaatsvinden, dan kan ik nu alvast even je angst wegnemen. Dit nieuws klopt inderdaad, en de bouwwerkzaamheden zullen nog zeker tot 2020 duren, maar de Big Ben zal wel zijn klokken laten horen tijdens Oud en Nieuw. Helaas staat de klokkentoren wel in lelijke steigers, maar we hoeven in ieder geval niet het bekend geluid te missen tijdens oudjaar!

Oud en Nieuw vanaf de Theems

Je gaat zonder twijfel een van de mooiste uitzichten hebben over de beroemde vuurwerkshow rond de London Eye als je een boottocht over de Theems boekt. Deze boottochten moet je van tevoren reserveren, want ze zijn erg in trek. Dit komt mede doordat de boten verwarmd zijn en er vaak een diner verzorgd is. 🙂 Er zijn verschillende aanbieders te vinden voor deze boottochten, maar de meest bekende zijn toch wel de tochten van de Theems City Cruises. Deze organisatie biedt verschillende tochten over de Theems tijdens Oud en Nieuw, van een luxe gala diner met een viergangenmenu tot aan een disco rivier cruise! Voor meer informatie over deze tours, de prijzen en de verschillende mogelijkheden kijk je gemakkelijk even op de website!

Wist je dat…?

Tijdens Oud en Nieuw kan je in Londen gratis gebruik maken van het openbaar vervoer! Deze geweldige service is te gebruiken tussen 23:45 en 04:30!

De beste feestjes

Voor als je echt nog geen idee hebt waar je om 12 uur je glas moet gaan heffen, heb ik hier een compleet overzicht gemaakt van de beste feesten in Londen tijdens Oud en Nieuw. De lijst die ik voor jullie samen heb gesteld is een combinatie van goedkope feestjes en complete Oud en Nieuw arrangementen in Londen, waarbij bijvoorbeeld ook diner en drankjes inbegrepen zitten. Hierdoor heb je zelf de keuze om de oudejaarsavond naar gelieve in te delen, maar let wel op dat je om 00:00 klaar staat met een glas champagne in de hand!

 

  • Het Après New Years Eve Ball
    • Luid het nieuwe jaar in met dit zeer luxe feestje. Verzamel in het hart van Battersea Park, en dompel je onder in een wonderschoon sneeuwland. Je wordt verwelkomd met een heerlijke champagne receptie, waarna je aanschuift voor een prachtig verzorgd diner. Verder heb je de hele avond/nacht onbeperkt bier of wijn, wordt je vermaakt door verschillende acrobaten en luister je naar een waanzinnige live band! Tickets zijn een beetje prijzig, de goedkoopste tickets bemachtig je voor £180! 
  • London Sky Bar
    • Met een spectaculair uitzicht van 360 graden over de hoofdstad duik jij in stijl het nieuwe jaar in! Verwacht een spectaculair uitzicht over het beroemde vuurwerk wat om 00:00 afgestoken wordt rondom de London Eye, en maak je klaar voor een warm welkom met een champagnecocktail. Geniet van heerlijke gerechtjes uit de Verenigde Staten, Europa, Azië en het Midden Oosten vanaf de Live Cooking Stations die voor je de mooiste gerechtjes bereiden. De DJ verzorgd verder de muziek van de avond en zorgt ervoor dat je de hele avond met je voetjes op de dansvloer staat! Tickets zijn te verkrijgen vanaf £199!
  • New Year’s Eve Extravaganza
    • Elk jaar weer is het New Year’s Eve Extravaganza een van de grootste spektakels van de jaarwisseling. Dit evenement vindt plaats in de Bush Hall aan de Uxbridge Road in de buurt van Shepherd’s Bush Market, en verzorgd een kleurrijke mix van elektronische muziek, burleske, cabaret en acrobatische optredens. Tickets voor dit 90’s style feest kan je bemachtigen vanaf £35 tot £97, en ze vliegen over de toonbank!
Foto: iStock.com / Anatoleya

Schaatsen in Londen

Londen biedt een echt onvergetelijke Oud en Nieuw ervaring op het ijs! Je kan verspreidt over de stad op verschillende plaatsen de schaatsen aandoen en het nieuwe jaar in glijden. Vooral s’avonds, wanneer het donker is en de lichtjes de ijsbaan sprookjesachtig oplichten, is het de moeite waard om de kou te trotseren. Een van de beste schaatsbanen in Londen vind je in het Hyde Park. Dit prachtige park veranderd in een Winter Wonderland en lokt je met zijn sprookjesachtige uitstraling op het ijs.

Een andere adembenemende locatie om te schaatsen is het gebied rondom de Tower of London! Op het “Ice at the Tower” kan je rondom dit historische monument schaatsen, waarbij het oudste gebouw al bijna 1000 jaar oud is. In de buurt van de London Eye is er ook de mogelijkheid om te schaatsen op het “Eye Skate” onderaan dit bekende reuzenrad. Hiervandaan begint ook het spectaculaire vuurwerk op oudjaarsdag. Het kost ongeveer £11 om hier te mogen schaatsen. Dit zijn slechts een aantal voorbeelden van geweldige locaties in Londen waar je de schaatsen aan kan trekken!

1 januari – Het feest gaat gewoon verder

Iedereen die denkt dat Londen op 1 januari in een slapende stad veranderd na deze spectaculaire avond heeft het compleet mis. De New Year’s Day Parade (LNYDP) is ontzettend populair! Deze parade start om 12 uur s’middags vanaf Piccadilly, en loopt kleurrijk door de straten van Londen. Deelnemers aan deze parade zijn clubs en verenigingen uit de stad en omgeving, zoals bijvoorbeeld Camden, Greenwich, Southwark en verschillende Highschools. In totaal zijn er meer dan 10,000 deelnemers uit 20 verschillende landen, en je kan al hun optredens en versieringen bewonderen in slechts een parade! Het financiële gedeelte van de winst gaat naar geselecteerde non-profit organisaties uit het winnende district van de parade.

1 januari niet lui in bed doorbrengen zal zich zeker gaan lonen. Verschillende musea en galerijen zijn overdag gewoon geopend, al dan niet met aangepaste openingstijden. Een aantal voorbeelden zijn het Museum of Londen, de bekende National Gallery of het Sherlock Holmes Museum aan de Baker Street.

Een mix van traditie en innovatie

Vooral in de winter biedt deze stad tijdens een stedentrip Londen een magische sfeer. Londen is gemakkelijk te bereiken met het vliegtuig of een busreis. De stad is zo fantastisch ingericht en versierd, dat het wel een sprookje lijkt! Met verbazing krijg je bijna nekpijn omdat je alles wil zien. De prachtig geklede winkelvensters bij Harrods zijn al een reden op zich om naar de hoofdstad van Groot-Brittannië te reizen. Natuurlijk is bezoekje aan Londen het hele jaar door de moeite waard. Deze stad heeft namelijk een belangrijke geschiedenis die terug dateert tot de oprichting door de Romeinen in 47 na Christus. Londen biedt daardoor een eindeloze overvloed aan culturele schatten, historische schatten en kunsthistorische bezienswaardigheden. Naast de oudste gebouwen in de stad, zoals de Tower of London, heeft Londen een aantal indrukwekkende innovatieve prestaties geleverd op het gebied van architectuur, waardoor de skyline van Londen uniek in de wereld wordt. De Engelsen houden van hun koninklijken en hun tradities, en dit is door de gehele stad te zien. Tegelijkertijd is deze stad een van de meest toekomstgerichte steden in de wereld, en dit samenspel maakt Linden een unieke en bijzondere stad!

 

Mijn actuele deals naar Londen!