Spetterend vuurwerk boven de Theems, exclusieve feestjes en een sprookjesachtige, winterse stad. Vier Oud en Nieuw 2022-2023 in Londen! Een feestje om nooit meer te vergeten!

De jaarwisseling van 2023 naar 2024 vieren in een ander land is natuurlijk een speciale ervaring en nu ook populairder dan ooit tevoren! Wil jij het nieuwe jaar ingaan vanuit een wereldstad? Vlieg naar Londen voor een onvergetelijk oudjaarsfeestje en tel af naar 2024 aan de Theems. We vertellen je hier wat de leukste feestjes zijn!

Oud en Nieuw in Londen 2023 – 2024

Vuurwerk Londen | Oud en Nieuw vanaf de Theems 

De beste Oud en Nieuw feesten | Schaatsen in Londen 

1 januari | Winterse stedentrip Londen | Oud en Nieuw aanbiedingen Londen

Vuurwerk in Londen

Voor een echt spectaculaire vuurwerkshow moet je in Londen zijn! Dit schitterende spektakel boven de rivier de Theems en de Big Ben staat samen met de vuurwerkshows in Sydney en Dubai in de top drie van beste vuurwerkshows ter wereld. We raden je aan om tijdens de vuurwerkshow niet naast de Londen Eye te gaan staan, maar aan de andere oever van de Theems een plekje te zoeken. Indien je naast de Londen Eye staat moet je de hele tijd met je hoofd in de nek liggen, dat is ook niet prettig. Verder zie je vanaf de andere kant de bezienswaardigheden van Londen in het licht van de vuurwerkshow, wat een mooi speciaal effect geeft naast het spectaculaire beeld van de rivier de Theems.

Wil je toch in het centrum van Londen, rondom de London Eye,  staan wanneer om 12 uur het vuurwerk de lucht inschiet, dan moet je een kaartje kopen voor de vuurwerkshow. Tijdens Oud en Nieuw is het gebied rondom de London Eye in vijf gebieden opgedeeld: de Blue, Red, Green, White en Pink Area. Goed om te weten: wanneer je een kaartje voor een van deze zones koopt, kun je de andere gebieden niet in met hetzelfde kaartje. Kijk ook goed hoe laat jouw gebied opent. In sommige gevallen moet je al ruim voor 12 uur aanwezig zijn. Zo kun je een mooi plekje opzoeken. Let op: de kaartverkoop gaat heel hard, dus scoor snel een kaartje als je erbij wilt zijn.

Gurutip: Ook vanaf de Vauxhall-Bridge en de Lambeth-Bridge ietsje verderop heb je een mooi uitzicht over de vuurwerkshow van Londen. Zoek wel op tijd een plekje!

 

Oud en Nieuw vanaf de Theems

Wil je een front row seat voor de vuurwerkshow in Londen? Boek dan tijdens je Oud en Nieuw stedentrip een boottocht over de Theems. Deze boottochten moet je van tevoren reserveren, want ze zijn erg in trek. Dit komt mede doordat de boten verwarmd zijn en er vaak een diner verzorgd is. Er zijn verschillende aanbieders te vinden voor deze boottochten, maar de meest bekende zijn toch wel de tochten van de Theems City Cruises. Deze organisatie biedt verschillende tochten over de Theems aan tijdens Oud en Nieuw, van een luxe gala diner met een viergangenmenu tot aan een disco rivier cruise! Voor meer informatie over deze tours, de prijzen en de verschillende mogelijkheden kijk je gemakkelijk even op de website!

Wist je dat…?

Tijdens Oud en Nieuw kan je in Londen gratis gebruik maken van het openbaar vervoer! Deze geweldige service is te gebruiken tussen 23:45 en 04:30!

Uitgaan: de beste feestjes tijdens Oud en Nieuw in Londen

Voor als je echt nog geen idee hebt waar je om 12 uur je glas moet gaan heffen, hebben we een paar leuke feestjes in Londen gevonden. Goedkoop is zo’n avondje uit niet, maar het is wel een once in a lifetime ervaring!

  • 2023 London New Year’s Eve Ball in Battersea Park
    • Luid het nieuwe jaar in met dit zeer luxe feestje. Verzamel in het hart van Battersea Park en en dompel je onder in een wonderschoon sneeuwland. Je wordt verwelkomd met een heerlijke champagne receptie, waarna je aanschuift voor een prachtig verzorgd diner. Verder heb je de hele avond/nacht onbeperkt bier of wijn, word je vermaakt door verschillende artiesten en luister je naar een waanzinnige live band! Tickets voor dit feest zijn wel een beetje prijzig en kosten 199 Engelse pond.
  • London Sky Bar
    • Met een spectaculair uitzicht van 360 graden over de hoofdstad duik jij in stijl het nieuwe jaar in! Verwacht een waanzinnig uitzicht over het beroemde vuurwerk dat om 00:00 afgestoken wordt rondom de London Eye, en maak je klaar voor een warm welkom met een champagnecocktail. Goedkoop zijn deze feesten niet, kaartjes waren vorig jaar verkrijgbaar vanaf 225 pond. De kaartjes voor 2023 moeten nog in verkoop gaan, dus het is nog even afwachten wat de prijs dit jaar wordt.
Londen in december

Schaatsen in Londen

Londen biedt een echt onvergetelijke Oud en Nieuw ervaring op het ijs! Je kan verspreid over de stad op verschillende plaatsen de schaatsen onderbinden en het nieuwe jaar in glijden. Vooral s’ avonds, wanneer het donker is en de lichtjes de ijsbaan sprookjesachtig oplichten, is het de moeite waard om de kou te trotseren.

Een van de beste schaatsbanen in Londen vind je in het Hyde Park. Dit prachtige park verandert in een Winter Wonderland en lokt je met zijn sprookjesachtige uitstraling op het ijs. Een andere adembenemende locatie om te schaatsen is bij Somerset House. Stap in de feestelijk versierde binnenplaats op het ijs met het indrukwekkende paleis op de achtergrond. Dit zijn slechts een aantal voorbeelden van geweldige locaties in Londen waar je de schaatsen aan kan trekken!

1 januari – New Year’s Day Parade

Iedereen die denkt dat Londen op 1 januari in een slapende stad verandert na deze spectaculaire avond, heeft het compleet mis. De New Year’s Day Parade (LNYDP) is ontzettend populair! Deze parade start om 12 uur s ‘middags vanaf Piccadilly, en loopt kleurrijk door de straten van de Engelse hoofdstad. Deelnemers aan deze parade zijn clubs en verenigingen uit de stad en omgeving, zoals bijvoorbeeld Camden, Greenwich, Southwark en verschillende middelbare scholen. In totaal zijn er meer dan 10,000 deelnemers uit 20 verschillende landen, en je kunt al hun optredens en versieringen bewonderen in een parade! Het financiële gedeelte van de winst gaat naar geselecteerde non-profit organisaties uit het winnende district van de parade.

Sowieso loont het om 1 januari niet lui in bed door te brengen wanneer je in Londen bent. Verschillende musea en galerijen zijn overdag gewoon geopend, al dan niet met aangepaste openingstijden. Onder andere het Tate Modern is geopend op nieuwsjaarsdag.

Een stedentrip Londen in de winter

Als de spetterende Oud en Nieuw feestjes je nog niet genoeg overtuigd hadden om een citytrip naar Londen te boeken, dan doet de rest van de stad dat wel. Londen is namelijk echt een magische plek in de wintermaanden. Van de kerstmarkten in december en de prachtig versierde etalages van Harrods tot het Winter Wonderland in Hyde Park en het vuurwerkspektakel op Oudejaarsavond; dit wil je allemaal echt niet missen! En dan zijn er natuurlijk ook nog alle bekende bezienswaardigheden zoals de Tower of London, de London Eye en de Tower Bridge om te bezichtigen. Kortom: gewoon boeken die reis naar Engeland! Regel een goedkoop vliegticket of een busreis naar Londen en ontdek de winterse magie van de Engelse hoofdstad!

 

 

Oud en Nieuw aanbiedingen Londen

Ben je overtuigd? Boek dan vandaag nog een Oud en Nieuw stedentrip naar Londen! Hoe eerder je boekt, hoe goedkoper je vliegtickets en hotels zijn. Met diverse luchtvaartmaatschappijen waaronder KLM, British Airways en Ryanair kun je vanaf Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam, Brussel of Düsseldorf naar Londen vliegen. Je kunt er ook voor kiezen om met de trein of bus op stedentrip naar Londen te gaan. Er zijn zelfs speciale busreizen tijdens Oud en Nieuw naar Londen!