Iedereen houdt van een tripje naar Londen, maar de stad staat bekend als een van de duurste steden in Engeland. Dus ik dacht: waarom vertel ik jullie niet over de allerlei gratis dingen die je in deze wereldstad kan doen? Dit is een lijst van de beste uitzichtpunten, tours, evenementen, museums, attracties en het bevat zelfs de plek waar je een gratis knipbeurt kunt krijgen! Zie hier, de ultieme gids voor Londen op budget!

1) De beste uitzichten in Londen

Geen zin om uren in de rij van een attractie te staan om daarna amper 20 seconden naar de skyline van Londen te kijken? De locals van een stad kennen vaak de beste alternatieven! Ik ben misschien geen local, maar als fervent Londenbezoeker deel ik graag mijn favoriete uitkijkpunten met jullie!

5 free things to do in London

Greenwich Park, Zuid-Oost Londen

Dit is een van de weinige groene plekken in Londen met een panorama die niet op het noorden gericht is. Ik vind het dus een bijzonder punt en een van de beste! Geniet van het uitzicht van de BT toren tot aan St Paul’s kathedraal en ‘The Gherkin‘!

Frank’s Cafe, Southwark

Dit cafe is een van de beste rooftopbars in Londen. Je kunt 360° over de stad uitkijken, al nippend aan een cocktail. Een beter uitzicht tijdens zonsondergang krijg je niet!

The Roof Terrace

Tijdens je bezoek aan Londen hoort een bezoek aan St Paul’s op je bucketlist te staan, net als een paar intensieve shoppingtrips. In het winkelcentrum One New Change combineer je dit! Doe hier je inkopen en ga vervolgens naar het dakterras met de meest indrukwekkende uitzichten over de kathedraal!

one change roof terrace

2) Gratis tours in Londen

Door de stad wandelen kost je niets. Haal een kaart en bezoek al die plekken die je graag wilt zien! Maar hoe ontdek je dan nieuwe plekken? En wat als een kaart lezen niet je sterkste punt is? Ga mee met een van de gratis tours!

Een aanbieder voor gratis tours in Londen is Free Tours by Foot. Ze bieden veel verschillende tours aan en zo leer je ook de weg beter kennen in de stad. Hier is een lijst van tours die Free Tours by Foot heeft:

Natuurlijk zijn er meer aanbieders die je waarschijnlijk gemakkelijk zelf kunt vinden. Dit is een van mijn favorieten omdat ze een tour voor iedereen hebben. Met Free Tours by Foot kun je echt heel Londen zien en nog gratis ook. Ben je op zoek naar iets alternatiefs? Bekijk dan The Alternative London Tour… niet alle tours zijn gratis, maar enkele wel!

Big Ben at Dawn

3) Gratis evenementen in Londen

Ik weet het. Je leest deze titel en je denkt.. gratis evenementen.. in Londen.. de Holidayguru is gek geworden! Nou, eigenlijk niet! Er is een grote hoeveelheid aan gratis evenementen in Londen, dus er valt altijd wel wat te ondernemen!

Denk aan de kersttijd in Londen: het Winter Wonderland in Hyde Park! Wandel door het park en je ervaart de charmes van de kerstmarkten en een Duitse sfeer in Engeland. Een andere optie is de komedieavond op maandag in het Theatre Royal in Stratford Oost. Hier zie je de nieuwste komedietalenten en heb je gegarandeerd een leuke avond! Er zijn meerdere komedieavonden in Londen. Google helpt je bij het vinden hiervan!

Feesten en Londen, zijn dat geen synoniemen? Ga naar een van de vele squat parties. Als je je oren en ogen openhoudt hoor je wel waar die plaatsvinden. Deze feesten worden niet aangekondigd, dus het helpt om mensen te kennen. Tijd om vrienden te maken dus!

De entree tot een gemiddelde nachtclub ligt vaak hoog in Londen, al helemaal in vergelijking tot clubs in andere gedeeltes van het land. Een tip? Schrijf je in voor de nieuwsbrief! Vaak sturen clubs goede aanbiedingen door aan vaste klanten. Door je in te schrijven, blijf je op de hoogte van de nieuwste aanbiedingen. Ben je meer aan bartype? In de stad vind je veel plekken waar men geen entree vraagt, dus dat is een uitstekend alternatief. Een persoonlijke favoriet is The Cellar Door. De bar is klein, maar is erg cool en heeft zeer smakelijke cocktails!

Artikelbild_London_big_Ben_Silvester

4) Laat je haar en je make-up doen

Ik weet dat het belangrijk is om er goed uit te zien bij een bezoek aan een metropool als Londen. Dus waarom laat je je make-up en haar daar niet gratis doen? Het is zo’n dagelijks ritueel dat wij er eigenlijk niet meer bij stil staan.. In een winkelcentrum staan altijd mensen klaar om je make-up te doen. Doe alsof je interesse hebt om een product te kopen en wanneer ze vragen welk item je meeneemt zeg je: ‘laat mij erover nadenken en dan kom ik terug’! Voila, zo zie je er goed uit voor geen geld.

Je haar voor niets laten doen is minder simpel. Toch vind je in Londen enkele plekken waar ze dat doen op bepaalde dagen. Vaak zijn het chique kapsalons waar mensen niet in durven te gaan omdat ze er te netjes (en te duur) uit zien.

Hari’s Hairdresser on Kings Road biedt gratis knipbeurten op bepaalde dagen. Zo ook Hari’s Hairdresser on Parson Green. Zie je wel, zulke diensten zijn beschikbaar, zolang je maar weet waar je moet zoeken.

Europe_UK_London_008

5) Gratis musea en attracties in Londen

Londen heeft veel musea en ze zijn allemaal fenomenaal! Het meest verbazende is dat de meeste musea geen entree vragen. Dus ik geef je gewoon een lijst van mijn favoriete musea en dan kun jij zelf kijken naar welke je toe gaat! 🙂

Of je nou een kunstliefhebber, een historicus of een fan van wetenschap, voor ieder is er wel een museum!

london by night christmas

De bekende bezienswaardigheden in Londen zijn prijzig. The Shard ingaan, een rondje Londen Eye.. maar je hoeft niet perse deze attracties in te gaan om de mooiste dingen te zien. Neem Buckingham Palace, buiten staan kost niets en je kan toch de wisseling van de wacht bekijken.

Het kost ook niets om de zuil van Nelson te bekijken of maak prachtige foto’s van de iconische Tower Bridge tijdens een wandeling langs de Thames. Een andere topattractie is The Royal Albert Hall, maar de buitenkant zie je niet van binnen! Natuurlijk is het ook echt een aanrader om naar binnen te gaan als je het niet erg vindt om een klein fortuin uit te geven. Echt waar, de meeste attracties moet je gewoon vanuit een andere hoek bekijken.

Een tip die ik nog wil meegeven: vergeet de parken niet. Ken jij een plek waar ze entree vragen voor een park? Waarschijnlijk niet. Of als je die wel kent: waarom ben je dan niet naar een gratis park in Londen gegaan?

Daar heb je het. Een van de manieren op Londen op budget te verkennen! Geen smoesjes meer over kosten, je moet gewoon weten waar te zoeken! Weet jij nog andere gratis dingen om te doen in Londen? Laat een tip achter in de comments!