Wat denk je ervan dit jaar een stedentrip naar Londen te combineren met het inkopen van je kerstcadeaus? De Engelsen houden ontzettend van kerst en dit zie je in de Britse hoofdstad duidelijk terug! Londen is dankzij de grote warenhuizen als Harrods en de enorme kerstmarkt in Hyde Park misschien wel de meest geschikte plek in heel Europa om je kerstcadeau’s te verzamelen.

Als de eerste kerstverlichting weer in de straten hangt en de beroemde bezienswaardigheden in de Londense straten in een heel ander licht zet en kerstliedjes als “Rudolph, the red-nosed reindeer” of “let it snow” op de radio klinken, kom je echt in kerststemming. De kerstmarkten laten je mond wateren. De zoete lekkernijen ruik je al op kilometers afstand en het is heerlijk om je op te warmen aan een warm drankje (met of zonder hartversterkertje). Terwijl je door de met kerstverlichting versierde straten slentert en de kerstsfeer op je inwerken laat, schiet het je te binnen, het wordt tijd om de eerste kerstcadeaus in te kopen. Dat roept om een sessie kerstshoppen in Londen – wie gaat er mee?

Naar Londen in de kersttijd

Kerstshoppen in Londen | De kerstmarkt van Londen: Winter Wonderland | Kerstsfeer in Londen

kerst in Londen

Kerstshoppen in Londen – hier moet je zijn

Een levendige stad als Londen heeft bijzonder veel vertier te bieden. Het hele jaar door reizen toeristen vanuit de hele wereld hierheen om de vele bezienswaardigheden te bekijken, van een English Breakfast te genieten en niet op de laatste plaats, om de vele warenhuizen en boetieken onveilig te maken. Het laatste is zeker in de kersttijd een bijzondere belevenis. Voor je kerstinkopen in Londen ben je aan het juiste adres in Oxford en Regent Street, twee van de bekendste winkelstraten in Londen. Oxford Street is een van de beste draaiende winkelstraten van Europa. Meer dan 300 winkels zorgen er met hun aanbiedingen voor dat shopaholics hier de tijd van hun leven hebben terwijl alle kerstdecoraties ze helemaal in kerstsferen brengt. Van low-budget winkels tot historische warenhuizen en luxe merken, hier vind je werkelijk alles. Bijzonder aan te bevelen zijn de warenhuizen Selfridges, John Lewis, Debenhams en Liberty.

christmasshopping in Londen

Ook in het beroemde stadsdeel Mayfair, dat zich relatief centraal in Londen en nabij veel belangrijke bezienswaardigheden bevindt, zullen winkelliefhebbers zich uitstekend vermaken. Breng een bezoek aan de winkel waar de koningin haar inkopen laat doen, Fortnum & Mason. Hier vind je zeker een lekkernij om mee te brengen naar je geliefden! Luxepaarden worden zeker gelukkig van merkwinkels als Louis Vuitton en Tiffany & Co. Wat verder naar het westen van Londen, op ongeveer twintig minuten van Mayfair, bereik je Harrods. Dit is het beroemdste en meest exclusieve warenhuis van Londen. Naast leuke decoraties voor in de kerstboom vind je hier in totaal zeven verdiepingen vol accessoires, kleding, beroemde merken en bijna dertig restaurants.

Kerst Londen 2017

Wil je al je inkopen doen in één shopsessie, breng dan een bezoek aan het geliefde Westfield London. In dit winkelcentrum, dat zich in het centraal gelegen wijk Sheperd’s Bush bevindt, zijn meer dan 500 winkels gevestigd. Voor iedere smaak en voor ieder budget is hier iets te vinden. Heb je niet gevonden wat je zocht? Neem dan de metro en stap één station verder weer uit bij Westfield Stratford City. Beide winkelcentra samen hebben meer dan 100 restaurants! Is het al tea time? 🙂

Relaxen na het shoppen – of toch niet?

Na een uitputtende dag kerstinkopen doen in Londen heb je wel een pauze verdiend. En waar kun je die beter houden als op een van de gezellige kerstmarkten? Breng zeker een bezoek aan het Winter Wonderland in Hyde Park. Geniet van een lekkere glühwein of een kop warme chocolade terwijl op de achtergrond de gezellige kerstmuziek door de speakers schalt. Misschien heb je nog puf om een rondje te schaatsen?

“deze magische plek maakt de Londense kersttijd absoluut de moeite waard!”

Ook in Winter Wonderland stuit je op een groot assortiment aan mogelijke kerstcadeaus, van handgemaakte sieraden tot unieke kunstwerken. De kerstmarkt van Londen behoort dan ook tot de mooiste kerstmarkten van Europa. In 2017 is Winter Wonderland in Hyde Park van 17 november tot 1 januari 2018 geopend. Deze magische plek maakt de Londense kersttijd absoluut de moeite waard!

kerstmarkt Londen
Foto: iStock.com/Nirian

Een wereldstad straalt in de kerstgloed

Zoals je ziet, is de Londense metropool betoverend mooi in de kerstperiode. Als je dan ook nog het geluk hebt dat de sneeuwvlokken uit de hemel dwarrelen, is het sprookje compleet. Heb je zin om de kerstmarkt in Londen te bezoeken en je kerstinkopen te doen? Bekijk dan hier enkele leuke aanbiedingen voor hotels en stedentrips naar Londen! Je kunt deze kerstreis naar Londen niet alleen per vliegtuig maar ook per bus maken. Wie weet reis jij in november of december naar het betoverende Winter Wonderland!

 

Hotels en dagtrips naar kerstmarkten

Meer uit het Travel Magazine: