Verzamel snel je favoriete wijnmaatjes, want dit wijnpretpark móet je bezoeken! In ‘La Cité du Vin’ vind je geen duizelingwekkende achtbanen of gillende kinderen, maar wel heel veel wijnen, wijnen, wijnen.

Zeg nou zelf, een glas wijn maakt het leven een stuk leuker. En een compleet wijnpretpark, dat is pas echt de droom! La Cité du Vin ligt in de Bordeaustreek, een van de beste wijnregio’s van Frankrijk, en is een waar wijn walhalla.

La Cité du Vin

Wat staat je allemaal te wachten in dit wijnpretpark? Natuurlijk het proeven van heel veel lekkere wijnen. Daarnaast kun je ook aansluiten bij een tour om meer te weten te komen over de geschiedenis van wijn, workshops volgen en er is zelfs een virtuele wijncruise die je meeneemt naar de beste wijnregio’s over de hele wereld. Een – letterlijk – hoogtepunt van de dag is restaurant Le 7. Bestel je favoriete wijntje en geniet op 30 meter hoogte van een waanzinnig panorama uitzicht over de wijngaarden en omgeving.

 

Heeft jouw wijnhart een looping gemaakt bij het idee van dit wijnpretpark? Goed nieuws, want een kaartje voor La Cité du Vin is ook nog eens hartstikke betaalbaar. Voor maar 20 euro per persoon vul je je weekend met heel veel wijn. Daar kan een gemiddeld terrasje niet tegenop.

Meer inspiratie uit het Travel Magazine: