Beste reistijd Malediven

Het weer op de Malediven en de beste reistijd

Het weer op de Malediven is het hele jaar door zomers warm. Je kunt dan ook in elk seizoen een geweldige vakantie doorbrengen op de eilanden in de Indische Oceaan – zowel in het hoog- als in het laagseizoen. Met een temperatuur van 30 graden en een gemiddelde watertemperatuur van 28 graden heb je elke maand de perfecte omstandigheden voor een vakantie. De beste reistijd voor de Malediven is echter het droge seizoen tussen november en april. In deze maanden hoef je je geen zorgen te maken over regen en kun je heerlijk van de zon genieten. Verderop lees je wanneer je het beste naar de Malediven kunt reizen voor een strandvakantie, duikvakantie en surfvakantie. Ook lees je meer over het weer op de Malediven en over het klimaat.

Beste reismaanden | Strandvakantie | Duiken & Snorkelen | Surfen

Malediven weer & klimaat | Klimaattabel | Regenseizoen | Jaaroverzicht | Malediven reizen | Meer tips

Goedkoop naar de Malediven

Alle Malediven deals

Beste reistijd Malediven – Maandoverzicht

Beste reistijd Malediven
November Begin van het strandseizoen met 31° C en slechts 7 regendagen; beste reistijd om te duiken met onderwaterzicht tot 40 meter
December Beste omstandigheden voor een strandvakantie: 30° C, 8 uur zonneschijn, een kalme zee en slechts 4 regendagen; een perfecte bestemming voor de kerstvakantie
Januari Optimale reistijd voor een strandvakantie en om te snorkelen en duiken op de Malediven; de zee is kalm, het weer is zonnig met 30° C en er zijn maar 3 regendagen
Februari 9 zonuren per dag bij gemiddeld 31° C en slechts 3 regendagen bieden perfecte omstandigheden voor een strandvakantie, maar ook om te duiken en snorkelen. De Malediven behoren niet voor niets tot mijn favoriete vakantiebestemmingen in februari.
Maart Met een luchtvochtigheid van 61% en temperaturen rond de 32° C is maart de beste tijd om te gaan voor een strandvakantie op de Malediven
April Vanwege de moessonwisseling is april de optimale reistijd om te duiken, bij 33° C en slechts 8 regenachtige dagen per maand staat niets een strandvakantie in de weg

Beste reistijd voor een strandvakantie op de Malediven

Het optimale weer voor puur strandplezier met een stralende zon en warme temperaturen heb je op de Malediven in de maanden januari tot en met maart. Een gemiddelde van acht tot negen uur zon per dag, temperaturen van 30 tot 32 graden Celsius en een matige wind bieden de perfecte omstandigheden voor een ontspannen strandvakantie. De Indische Oceaan heeft in deze tijd van het jaar een temperatuur van ongeveer 28 graden. Als je bij jouw droomvakantie op de Malediven denkt aan pure verwennerij op de witte stranden, dan zijn de wintermaanden en de lente de optimale reistijd voor jou. Houd er rekening mee dat het in deze periode hoogseizoen is op de Malediven. Met name de maand maart is vanwege het mooie weer populair bij Malediven-fans. De prijzen zullen tijdens het hoogseizoen hoger liggen. Laat je budget een vakantie in het hoogseizoen niet toe, probeer dan een goedkope deal in het laagseizoen te vinden. De truc is dat je tijdens het regenseizoen de weersvoorspelling in de gaten houdt en naar de Malediven vliegt in de weken dat de minste regen wordt voorspeld. Zo profiteer je aan de ene kant van last-minute korting en aan de andere kant is je vakantie al voordeliger omdat je in het laagseizoen reist. Als het droog is in het regenseizoen, is het net zo heet als in het droge seizoen. Ook in de maanden tussen mei en oktober kun je dus nog steeds een heerlijke strandvakantie beleven.

Beste reistijd om te duiken en snorkelen op de Malediven

In de maanden december tot en met april heersen de beste omstandigheden om het zeeleven van de Indische Oceaan te bekijken. Vooral in de droge maanden januari tot en met maart , als het ook de beste tijd is om op strandvakantie te gaan, kun je allerlei dieren en planten op de zeebodem observeren. De zee is rustig, er is geen stormachtig weer en er zijn bijna geen regenbuien. In het heldere zeewater kun je prachtig duiken en snorkelen dankzij het goede zicht. In deze periode zullen de prijzen hoog liggen maar deze investering is de moeite waard als je het paradijs op aarde en haar onderwaterwereld van de mooiste kant wilt ervaren. Dankzij het rustige weer zijn ook excursies per boot een erg goed idee in deze tijd van het jaar. Ook tijdens het regenseizoen laat de onderwaterwereld zich bewonderen maar heb je wel te maken met een stormachtige zee. Professionele duikers melden zich tijdens het regenseizoen op de Malediven om walvishaaien en manta’s te spotten.

Beste reistijd om te surfen op de Malediven

De Malediven staan bekend als een droombestemming voor een huwelijksreis of een andere speciale gelegenheid. De magische uitzichten vanaf de privéstranden van de luxe resorts zijn onvergetelijk. Daarnaast zijn de eilanden in de Indische Oceaan vermaard onder duikers en snorkelaars. Maar wist je dat er heel veel dagen perfecte omstandigheden heersen om te surfen op de Malediven? Gedurende de zuidwest moesson van mei tot en met oktober staat er meer wind op de eilanden van de Malediven dan tijdens de noordoost moesson. De wind is perfect voor windsurfen en kitesurfen. Gezien het in de maanden juni en juli veel regent en er regelmatig onweerswolken over trekken, raad ik de maanden mei, augustus, september en oktober aan als beste periode om te gaan surfen. Er valt minder neerslag in deze maanden en het zal minder stormen. Matige wind en bijna helemaal geen regen valt er in de maanden november en december. Ook in deze maanden zijn er goede weersomstandigheden voor veel plezier op de surfplank. Het grootste voordeel van de Malediven is voor surfers dat de stranden niet vol zonaanbidders liggen. Vooral in het regenseizoen heb je de golven voor je alleen en word je niet gehinderd door zwemmers.

Watersport op de Malediven

Het weer op de Malediven – info over het klimaat en het regenseizoen

Het weer op de Malediven is het hele jaar door tropisch warm. Het hele jaar door heersen er temperaturen van rond de 30 graden Celsius. De windkracht en regenval zijn afhankelijk van de heersende moessons. Deze bepalen het droge seizoen en het regenseizoen op de Malediven. Hieronder meer over het klimaat en het weer op de Malediven.

Klimaat op de Malediven

Het klimaat op de Malediven is tropisch. De ligging in de Indische Oceaan zorgt het hele jaar door voor een hoge luchtvochtigheid en warme temperaturen. Overdag is het gemiddeld 30 graden Celsius, terwijl je ’s nachts nog steeds een warme 24 tot 26 graden kunt verwachten. Van november tot en met april bepaalt de noordoostelijke moesson het klimaat op de Malediven en deze brengt je fantastisch zonnig weer. Van mei tot en met oktober wordt het klimaat gekenmerkt door de zuidwestelijke moesson. Deze brengt het regenseizoen naar de Islamitische eilandenstaat. Vooral in juni en juli kun je heftige regen verwachten in combinatie met een sterkere wind en onweersbuien. Op de noordelijkere eilanden van de Malediven zal het in deze periode  meer stormen dan in het zuiden.

Klimaattabel voor de Malediven

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Max. temperatuur in °C 30 31 32 33 32 31 30 29 29 30 31 30
Min. temperatuur in °C 24 24 25 26 26 26 26 25 24 25 25 24
Zonuren per dag 8 9 8 7 6 5 6 6 6 7 7 8
Watertemperatuur in °C 27 28 29 29 29 29 28 28 27 28 28 27
Regendagen per maand 3 3 4 8 8 15 14 13 12 11 7 4

Regenseizoen op de Malediven

Gemiddeld 13 regenachtige dagen per maand zijn er tussen mei en oktober – het regenseizoen op de Malediven. Bijzonder veel regen valt er in de maanden juni en juli. Bovendien onweert het vaker en kan het stormachtig zijn. In de andere maanden van het regenseizoen kun je prachtige reizen maken op de Malediven, ondanks de regen. De buien zullen slechts van korte duur zijn. Na de buien klaart de lucht weer op en komt de zon tevoorschijn. De meeste regen valt ’s avonds, waardoor het ‘ s morgens en ’s middags prima zwemweer is. Het weer is de laatste jaren veranderd op de Malediven. Veel dagen in het regenseizoen zijn nu tropisch warm en worden gespaard van regenval. Mijn tip: bekijk de weersvoorspelling op internet en boek last-minute een vakantie in het regenseizoen! Zo kom je aan een luxe vakantie in de resorts van het eiland voor een bodemprijs.

Het strand op de Malediven

Jaaroverzicht voor de Malediven

De Malediven in januari

Een vakantie op de Malediven in januari kan niet missen. Met slechts 3 regendagen en een gemiddelde van 30 graden Celsius is januari een van de beste reismaanden voor de Malediven. Deze tijd is vooral geschikt voor een strandvakantie, maar ook voor duiken en snorkelen.

Beste reistijd voor:

Zonnen, duiken, snorkelen

De Malediven in februari

Februari is een van de droogste maanden van het jaar op de Malediven. De noordoost moesson brengt fabelachtig weer naar de droomeilanden, je kent het vast van de paradijselijke foto’s op het internet. Februari is de beste tijd om te gaan zwemmen, duiken en snorkelen op de Malediven.

Beste reistijd voor:

Zwemmen, duiken, snorkelen

De Malediven in maart

In maart wachten je zonnige dagen en aangename nachten op de Malediven, zonder al te veel regen. Maart is niet alleen geweldig voor een strandvakantie, om te duiken en te snorkelen; ook met de surfplank kun je de golven trotseren.

Beste reistijd voor:

Zonnen, duiken, snorkelen en surfen

De Malediven in april

April is de overgangsmaand tussen de moessons. Deze maand is perfect om de onderwaterwereld van de Indische Oceaan te ontdekken. Ondanks het begin van het regenseizoen, hoef je je geen zorgen te maken over een grote regenbui in april.

Beste reistijd voor:

Duiken en zonnen

De Malediven in mei

Surfers en duikers kijken handenwrijvend uit naar het weer op de Malediven in mei. Het regenseizoen brengt voor hen ook voordelen met zich mee. De woeste zee spoelt voor nieuwsgierige duikers grote vissen en walvishaaien naar boven en brengt golven mee die perfect zijn om op te surfen.

Beste reistijd voor:

Surfen en duiken

De Malediven in juni

Juni is de regenachtigste maand op de Malediven met ongeveer 15 regenachtige dagen. Maar maak je geen zorgen! De zomermaand is erg geschikt om te surfen. De buien houden bovendien slechts kort aan. Voor en na kun je genieten van pure zon bij zo’n 31 graden Celsius.

Beste reistijd voor:

Surfen en voor budgettoeristen

De Malediven in juli

Als je goedkoop naar de Malediven wilt, dan is juli je maand. Aangezien de meeste vakantiegangers hun zomervakantie doorbrengen in Europa, blijft het in de resorts op de Malediven rustig. Handig voor surfers, want voor hen is het de beste reistijd.

Beste reistijd voor:

Surfen en voor budgettoeristen

De Malediven in augustus

Ook in augustus profiteren surfers van de perfecte weersomstandigheden voor een onvergetelijke vakantie op de Malediven. Het weer is tropisch heet en tegelijkertijd waait het hard tot stormachtig. Dankzij dit weer kun je een voordelige reis naar de Malediven boeken in augustus.

Beste reistijd voor:

Surfen en voor budgettoeristen

De Malediven in september

In september loopt het surfseizoen op de Malediven ten einde. Surfprofs maken plaats voor beginnende surfers die kunnen oefenen op de rustige golven. Ook in september kun je nog gunstig op vakantie op de droomeilanden.

Beste reistijd voor:

Beginnende surfers en budgettoeristen

De Malediven in oktober

Voordat de prijzen voor een vakantie op de Malediven in november stijgen, kun je de laatste kans grijpen door in oktober goedkoop naar de Malediven te vliegen. Heb je geluk, dan laat de noordoost moesson zich vroegtijdig zien en beleef je een droomvakantie voor een spotprijs.

Beste reistijd voor:

Budgettoeristen, zonnen en surfen

De Malediven in november

De beste reistijd voor de Malediven begint in november. De noordoost moesson brengt het droge seizoen naar de eilanden en zorgt voor de beste omstandigheden voor een strandvakantie op de Malediven. Met 31 graden kun je zonnen onder een stralend blauwe hemel.

Beste reistijd voor:

Zonnen, duiken, snorkelen

De Malediven in december

Kerstmis op de Malediven is een aantrekkelijk alternatief voor het traditionele familiefeest thuis. In december profiteer je van schitterende weersomstandigheden voor een vakantie op de Malediven – zowel om te zwemmen als om te snorkelen.

Beste reistijd voor:

Zonnen, duiken, snorkelen

Goedkoop naar de Malediven – de beste reistijd voor een gunstig geprijsde vakantie

Iedereen weet dat een vakantie naar de Malediven geen koopje is. Maar om je reis zo goedkoop mogelijk te maken, kun je de volgende tips in acht nemen. Reis ten eerste in het laagseizoen – in dit geval het regenseizoen. De maanden juni, juli, augustus, september en oktober zijn de goedkoopste reistijd voor de Malediven. Of je nu al ver van te voren de reis boekt of als last minute, wie in het regenseizoen reist, bespaart. Dit geldt voor zowel vluchten als hotels als pakketreizen. Mijn tweede tip is deze blog goed in de gaten te houden. Ik zoek dagelijks naar de beste prijzen voor je vakantie. Je vindt hier een up-to-date overzicht van de beste deals voor een vakantie op de Malediven.

Conclusie – de beste reistijd voor de Malediven

Wanneer de beste reistijd voor de Malediven is, hangt ervan af wat je tijdens je vakantie van plan bent. De eilanden in de Indische Oceaan zijn dankzij het tropische klimaat het hele jaar door geschikt om een droomvakantie op door te brengen. De beste reistijd voor een strandvakantie en om te snorkelen zijn de maanden januari tot en met maart. Dit is dan ook het hoogseizoen op de Malediven, wat je kunt merken aan de prijs voor je vakantie en aan het aantal toeristen. Goed weer om te zonnen heb je ook in november, december en april. Wie sparen wil, kan beter naar het laagseizoen uitwijken. Ondanks het regenseizoen kun je er ook in de maanden van mei tot en met oktober prima op vakantie. Zeker voor surfen op de Malediven is deze periode de beste reistijd, de omstandigheden zijn dankzij de wind optimaal. In mijn Travel Magazine vind je meer tips voor de Malediven en bij mijn deals vind je aanbiedingen voor een vakantie in een eilandresort!

Zin in zon, palmen, strand en zee?

Alle Malediven vakanties

De beste reistijd voor andere bestemmingen

 

Opmerkingen

jouw mening?