Beste reistijd Singapore

Alle informatie over de beste reistijd voor Singapore

Singapore is het kleinste land van Zuidoost-Azië en is een eiland- en stadstaat. De kleine stadstaat is een van de meest bezochte steden ter wereld. Geen wonder, met de moderne gebouwen, futuristische superbomen in de Gardens by the Bay en de culturele veelzijdigheid van de stad. Het symbool van Singapore is de beroemde “Merlion”. Deze naam is een samentrekking van de Engelse woorden “mermaid” en “lion”. Dit is niet alleen een bezienswaardigheid aan de Singapore River maar ook de naamgever van de leeuwenstad en hierdoor een bezoekersmagneet en symbool ineen.

Vergeet niet dat Singapore een van de duurste vakantiebestemmingen ter wereld is. Wanneer de beste tijd is om naar Singapore te reizen? Dat vertel ik je hieronder, waar je handige informatie over het klimaat en het weer vindt. Aan de hand van de klimaattabel zie je in een oogopslag wat voor weer je kunt verwachten in de verschillende maanden en hoe groot de kans op regen is. Ook geef ik wat alternatieven voor activiteiten die je kunt ondernemen als het regent. Ben je klaar voor de leeuwenstad?

Wanneer is de beste reistijd voor Singapore?

De beste reistijd voor Singapore ligt in de maanden maart, april, mei, juni, juli, augustus en september. Je kunt in deze maanden temperaturen verwachten van zo’n 32 graden Celsius en gemiddeld 6 uur zon per dag. ’s Avonds koelt het af naar 24 à 25 graden Celsius. Bereid je dus voor op warm weer in Singapore. Met de juiste kleding, zonnebrandcrème en zonnebril is dat geen probleem. Singapore is een bestemming die je het hele jaar rond kunt bezoeken. In de Hollandse wintermaanden heerst in Singapore de noordoostelijke moesson. Deze brengt veel regen met zich mee maar ook in deze periode kun je nog een mooie vakantie beleven. De temperaturen blijven rond de 30 graden Celsius liggen en zijn daarmee nog steeds erg hoog. Wel kun je meer bewolkte dagen verwachten dan in de zomermaanden, gezien de zon gemiddeld slechts vier uur per dag schijnt. De prijzen voor je vakantie liggen tijdens de Europese winter op het dieptepunt. Neem je paraplu mee en je bent gewapend tegen de korte regenbuien. Voor als het een keer een dag langer regent stel ik hieronder wat activiteiten voor die je kunt ondernemen als het buiten regent. Wil je ook een duik in zee nemen tijdens je vakantie, dan heb je geluk. Het water is het hele jaar door warm genoeg om in zee te zwemmen. De temperatuur van het zeewater is stabiel met 27 graden Celsius. Een echte verfrissing is een duik niet, maar de golven over je heen laten spoelen is nog steeds een leuke bezigheid.

 

 

Wanneer naar Singapore reizen?

 • Beste Reistijd: maart – september
 • Alternatieve reistijd: oktober – januari

 

Gardens by the Bay in Singapore

 

Hoe is het klimaat in Singapore?

Singapore heeft een tropisch klimaat. Door de nabijheid van de evenaar kun je het hele jaar door rekenen op een temperatuur van zo’n 29 graden Celsius. Er zijn nauwelijks temperatuurschommelingen en meestal is de luchtvochtigheid hoog. Je kunt hieronder in de klimaattabel zien wat de gemiddelde temperatuur per maand is. In Singapore zijn er geen seizoenen zoals wij in Europa kennen. Er wordt alleen onderscheid gemaakt tussen het droge en het natte seizoen. Laat je overigens niet misleiden door het woord “droog”. In Singapore is het weer het hele jaar door regenachtig en zelfs in de droge maanden kan het op 17 tot 18 dagen regenen. De vele regenval wordt veroorzaakt door de moessons. De noordoostelijke moesson doet zijn intrede tijdens de Europese wintermaanden en luidt het regenseizoen in. De moesson brengt veel neerslag en een hoge luchtvochtigheid. De klamme lucht wordt door Europeanen vaak als onaangenaam ervaren. Reis alleen voor een vakantie naar Singapore als je goed met dit klimaat kunt omgaan. De zuidwestelijke moesson begint eind juni en neemt ook regen mee. Omdat er in deze periode niet zoveel neerslag valt als in de wintermaanden, behoren de maanden tot de meest populaire reistijd. Over het hele jaar gezien schijnt de zon gemiddeld 4 tot 6 uur per dag, waardoor er tijdens je vakantie ongetwijfeld een mooie stranddag tussen zit. Tijdens het zonnen kun je alleen afkoelen met een lekker koel drankje, want het water is bijna net zo warm als de luchttemperatuur (28 – 29 graden Celsius).

Klimaattabel Singapore

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Max. temperatuur in °C 30 31 31 32 32 31 31 31 31 31 31 30
Min. temperatuur in °C 23 24 24 24 25 25 24 24 24 24 24 23
Zonuren per dag 6 7 6 6 6 6 6 6 5 5 4 4
Watertemperatuur in °C 27 27 28 28 28 29 28 28 28 28 28 27
Regendagen per maand 19 12 17 19 18 18 18 17 18 19 23 22

Hoe is het weer in Singapore in november, december, januari en februari?

Het weer in Singapore is tijdens de Europese wintermaanden regenachtig en warm. Het regenseizoen is begonnen en daardoor valt in deze maanden de meeste neerslag. Als je je paraplu meeneemt kun je echter nog steeds een prachtige vakantie beleven in november, december en januari. Dankzij de noordoost Moesson breekt er zo nu en dan kort en heftig onweer uit. Zeker in de regentijd is de luchtvochtigheid af en toe 100%! Dit kan klam en onaangenaam aanvoelen. Tijdens het regenseizoen is het echter ook mogelijk dat de temperaturen onder de 25 graden dalen. Een welkome afwisseling met de “normale” temperatuur rond de 30 graden. De prijzen voor een vakantie liggen in de Hollandse wintermaanden lager dan tijdens het hoogseizoen. De hevige regens vallen meest ’s middags en ’s avonds, waardoor je het beste al vroeg op de dag op pad kunt gaan om optimaal van je vakantie te genieten. Eind januari vindt het Chinees Nieuwjaar plaats – een ongelooflijke belevenis die op elke bucketlist thuishoort. In december en januari kun je ook in Singapore een bezoek brengen aan de kerstmarkt. Terwijl het bijna 30 graden is, kun je genieten van een glühwein en andere delicatessen. In het naastgelegen Ice Palace kun je een sneeuwbalgevecht houden of een paar pirouettes draaien op de ijsbaan. De kerstmarkt vindt plaats in de Gardens by the Bay.

De skyline van Singapore

 

Het weer in Singapore tijdens het regenseizoen:

 • November: 31°C, 4h zon, 23 regendagen, 86% luchtvochtigheid
 • December: 30°C, 4h zon, 22 regendagen, 87% luchtvochtigheid
 • Januari: 30°C, 6h zon, 19 regendagen, 83% luchtvochtigheid
 • Februari: 31°C, 7h zon, 12 regendagen, 82% luchtvochtigheid

Hoe is het weer in Singapore in maart, april en mei?

In de maanden maart, april en mei valt in Singapore minder regen als in de andere maanden. Je kunt je voorbereiden op temperaturen tot 32 graden Celsius en tot 6 zonuren per dag. De Europese lente is de perfecte reistijd voor een strandvakantie in Singapore. Maart, april en mei zijn de enige maanden waarin de leeuwenstad geen last heeft van de moessons. Nog steeds zal het af en toe regenen, een zongarantie zul je in Singapore niet krijgen. De luchtvochtigheid is in maart, april en mei iets draaglijker, maar bedraagt nog altijd 80 – 85%. Van eind april tot begin mei vindt het Singapore Festival of Arts plaats. Als je je interesseert voor theater en muziek, kun je hier een indruk van de Singaporese kunstscene opdoen.

 

 

Het weer in Singapore tijdens de droge tijd:

 • Maart: 31°C, 6h zon, 17 regendagen, 83% luchtvochtigheid
 • April: 32°C, 6h zon, 19 regendagen, 84% luchtvochtigheid
 • Mei: 32°C, 6h zon, 18 regendagen, 84% luchtvochtigheid

Souvenirs in Singapore

 

Hoe is het weer in Singapore in juni, juli, augustus en september?

In de maanden juni, juli, augustus en september wordt het weer beïnvloed door de zuidoost Moesson (ook wel zomermoesson genoemd). Ook deze moesson zorgt voor regen en wind. Als gevolg moet je rekening houden met een hoge luchtvochtigheid en natte voeten. Omdat je in alle maanden van het jaar rekening moet houden met regen, geldt de Europese zomer als een van de meest geliefde reistijden voor Singapore. Met tot 7 zonuren per dag kun je prachtige sightseeing tours maken. In juni vindt het beroemde drakenboot festival plaats. Bekijk dit kleurrijke spektakel, support je favoriete team en proef van de plaatselijke lekkernijen. Als je in augustus in Singapore bent, kun je aan de nationale feestdag deelnemen. Deze vindt plaats op 9 augustus en op deze dag vieren de Singaporezen hun geschiedenis en de ontwikkeling van het land. Een bijzondere belevenis die een reis in augustus extra aantrekkelijk maakt. Dat is nog niet alles, tussen juni en augustus vindt de Great Singapore Sale plaats. Winkels verlagen hun prijzen en je kunt souvenirs scoren zonder direct je vakantiebudget erdoorheen te jagen.

 

 

Het weer in Singapore tijdens de zomermoesson:

 • Juni: 31°C, 6h zon, 18 regendagen, 83% luchtvochtigheid
 • Juli: 31°C, 6h zon, 18 regendagen, 83% luchtvochtigheid
 • Augustus: 31°C, 6h zon, 17 regendagen, 83% luchtvochtigheid
 • September: 31°C, 5h zon, 18 regendagen, 83% luchtvochtigheid

Singapore bij nacht

3 tips voor activiteiten in Singapore op regenachtige dagen

Regen tijdens je vakantie is vaak een ergernis. Waarom je de buien niet je humeur moet laten verpesten en wat je tijdens een regenachtige dag in Singapore ondernemen kunt, vertel ik je hieronder. Let op dat een regendag in Singapore niet hetzelfde is als een regendag in Nederland. In Singapore zijn de buien kort en hevig, terwijl het in Nederland de hele dag kan blijven miezeren. Ik geef hier 3 tips voor dingen die je kunt doen als het regent in Singapore.

Shoppen

Ga op zoek naar de beste koopjes en koop een cadeautje voor de thuisblijvers. In de winkelcentra van Singapore kun je urenlang van winkel naar winkel slenteren. Je vergeet helemaal dat het regent in de gunstig geprijsde winkels van Arab Street. Hier vind je veel leuke winkeltjes om even rond te snuffelen. Arab Street is niet overdekt, dus neem wel je paraplu mee. Ben je op zoek naar de lekkerste delicatessen, dan kun je een kijkje nemen op de Wet Market in China Town. Flaneer over Orchard Road als je een groter budget hebt of als je ook graag aan windowshopping doet.

 

 

Bezoek het „National Museum of Singapore“

Wil je de geschiedenis van Singapore leren kennen? Dan is een bezoek aan het National Museum van Singapore een goed idee. Als volwassene betaal je omgerekend circa €9 voor een toegangskaartje en kun je de hele dag in het museum doorbrengen. Terwijl je door de geschiedenis van Singapore wandelt, kun je allerlei artefacten uit de oudheid bekijken. Een van de vaste exposities is die van de Oude Boom, een fotoserie over bomen in Singapore, en de Singapore geschiedenisgalerie. In deze galerie wordt de geschiedenis van de stad van kolonie tot het huidige Singapore getoond. Er zijn ook wisselende exposities dus informeer je vooral vooraf wat er allemaal te zien is. Geloof mij, zodra je door het museum loopt vergeet je de tijd.

S.E.A. AquariumTM

Wat dacht je van een bezoek aan het aquarium van Singapore? Het aquarium is een van de grootste ter wereld. Verheug je op meer dan 100.000 vissen en andere zeedieren van wel 800 verschillende soorten. Het aquarium bevindt zich in Resorts World Sentosa. Hier kun je op regenachtige dagen uren doorbrengen en zelfs in een groot Open-Ocean-Bekken een duik nemen in de onderwaterwereld. Neem plaats voor een aquarium en kom helemaal tot rust terwijl je in een soort trance de kleurrijke vissen volgt. Een leuke belevenis voor groot en klein. Van Nemo tot de hamerhaai, je zult je zeker vermaken in de kleurrijke onderwaterwereld. Het beste kun je direct al om 10 uur ’s ochtends voor de deur staan, zodat je optimaal uitzicht hebt op alle vissen en de sfeer in het aquarium nog indrukwekkender is. De stilte en de zich langzaam voortbewegende dieren zorgen voor een onbeschrijfelijke kalmte.

Nemo in een aquarium in Singapore

Mijn conclusie over de beste reistijd voor Singapore

Singapore is een bestemming waar je het hele jaar door goed naar reizen kunt. Dankzij de lagere luchtvochtigheid en kleinere kans op regen vormen de maanden van maart tot en met september de beste reistijd voor een vakantie naar Singapore. Let erop dat dit het hoogseizoen is voor reizen naar Singapore en dat de prijzen hoger kunnen liggen dan in de rest van het jaar. Vind je het niet erg als het af en toe regent, dan kun je ervoor kiezen om tijdens het regenseizoen naar Singapore te reizen. De hotels in de dure stad zijn dan wat gunstiger geprijsd en ook is het minder druk bij de bezienswaardigheden. In welke maand van het jaar je de leeuwenstad ook bezoekt, laat je overweldigen door alles dat Singapore te bieden heeft!

Klaar voor avontuur?

Alle verre reizen

 

De beste reistijd voor andere bestemmingen

 

Opmerkingen

jouw mening?