Oud en Nieuw reizen

Oud en Nieuw 2024 – 2025 aanbiedingen

 

Last minute Oud & Nieuw reizen: de beste tips & deals

Heb jij nog geen plannen voor Oud en Nieuw 2024 – 2025? Geen probleem! Ook al vieren we de jaarwisseling zonder vuurwerk of feestjes, we kunnen er nog steeds het beste van maken! Wat dacht je van een huisje met hottub om al bubbelend het jaar af te sluiten? Of een kamer direct aan de Amsterdamse grachten en dat voor een paar tientjes? In veel hotels komen weer kamers vrij, waardoor je last minute oud en nieuw kunt vieren op de meeste geweldige locaties.

 

 

Oud en Nieuw Reizen

Hier vind je de nodige dosis inspiratie voor de leukste stedentrips met oud en nieuw!

Een stedentrip is perfect om de mooiste steden en plaatsen van over de hele wereld te ontdekken. Een stedentrip tijdens de jaarwisseling is nóg leuker! Een Oud en Nieuw reis is onvergetelijk, ongeacht van de bestemming. Verlang je al naar de herinneringen die je tijdens deze Oud en Nieuw 2024 – 2025 gaat maken? Als je je ondertussen al afvraagt welke bestemmingen je vakantie tijdens Oud en Nieuw waard zijn, dan moet je even verder lezen voor de nodige inspiratie. Oud en Nieuw in een Nederlandse stad zoals Amsterdam, in een ander land of zelfs op een compleet ander continent. Ik toon je hier alle opties en de bijpassende voordelen van het vieren van Oud en Nieuw in het buitenland. Veel plezier met mijn top 10 meest populaire Oud en Nieuw reizen!

Oud en Nieuw in Amsterdam | Oud en Nieuw in Berlijn  | Oud en Nieuw in Parijs  | Oud en Nieuw in Londen | Oud en Nieuw in Praag  | Oud en Nieuw in Kopenhagen | Oud en Nieuw in Madrid | Oud en Nieuw in Barcelona | Oud en Nieuw in New York  | Oud en Nieuw in Peking

Oud en Nieuw in Amsterdam – feest vieren in eigen hoofdstad

Oud en Nieuw vieren in Amsterdam doet niet onder voor andere steden. Tijdens oudejaarsavond wordt onze hoofdstad omgetoverd tot een groot feest. Een aantal populaire clubs en discotheken vind je rond het Rembrandtplein en het Leidseplein. Natuurlijk kan je de jaarwisseling ook in de open lucht vieren, bijvoorbeeld op de Dam. Een andere tip om het vuurwerk goed te kunnen aanschouwen is aan de Amstel. Er zijn genoeg aanbiedingen te vinden van hotels en restaurants tijdens Oud en Nieuw,wie weet vier jij deze jaarwisseling wel vanaf een dakterras! Waarschijnlijk is een reis naar Amsterdam tijdens Oud en Nieuw voor de meesten van jullie wat makkelijker dan deze speciale dag in het buitenland te vieren. Let er wel op dat er rond 20:00 geen openbaar vervoer meer door de stad rijdt. Verder biedt de stad verschillende feesten met all inclusive arrangementen tijdens Oud en Nieuw, zodat jij je nergens zorgen over hoeft te maken tijdens deze spectaculaire avond!

Amsterdam deals

Oud en Nieuw in Berlijn – genieten bij de Brandenburger Tor

Oudejaarsavond in Berlijn is een ervaring die je niet mag missen! Vorig jaar vierden meer dan 1,000,000 mensen Oud en Nieuw in Berlijn, op een gebied dat loopt tussen de Brandenburger Tor en  de Siegessäule. Deze viering is een van de ’s werelds grootste openlucht evenementen. Met een tal van Oud en Nieuw aanbiedingen, live bands, dj’s en gigantisch vuurwerk wordt oudejaarsavond doorbrengen in deze stad een feest! Het programma voor de nieuwjaarsviering in Berlijn wordt rond november bekendgemaakt. In het begin van de avond op 31 december rond 18:30 zullen de eerste bandjes je opwarmen voor het grootste evenement van het jaar in Berlijn. Toegang tot de Brandenburg Tor is gratis. Oud en Nieuw in Berlijn is absoluut een bijzondere ervaring voor je oudejaarsavond!

Berlijn deals

Oud en Nieuw in Berlijn

Oud en Nieuw in Parijs – romantisch het nieuwe jaar induiken

Het romantische karakter van Parijs, de kleine cafés en bistro’s, theaters en musea zijn de hoogtepunten van deze stad. De bezienswaardigheden zoals de Eiffeltoren en de Notre-Dame kathedraal maken Parijs een populaire bestemming voor toeristen. Een stedentrip Parijs hoeft dan ook niet duur te zijn en is het tijdens Oud en Nieuw zeker waard. Je kan gaan genieten van een indrukwekkende lazer- en lichtshow vanaf de Eiffeltoren. Er is geen vuurwerk in de Franse hoofdstad, in verband met de veiligheid! De Fransen verkiezen het vieren van de jaarwisseling onder het genot van een glas champagne in een rustige sfeer. Velen kiezen ervoor om Oud en Nieuw in Parijs te vieren in de Latijnse wijk, wat ook wel bekend staat als de studentenwijk.

Parijs deals

Oud en Nieuw in Londen – vuurwerk rondom de Londen Eye

Wat te doen tijdens Oud en Nieuw in Londen? Er is meer dan genoeg te doen! Een speciaal evenement is het vuurwerk aanschouwen bij de Londen Eye vanaf een boot op de Theems! Vanaf hier kan je gemakkelijk de Westminister Brigde of de Waterloo Bridge bereiken. Het spektakel van vuurwerk is absoluut niet te missen vanaf hier. Deze vuurwerkshow is geweldig mooi! Alle pubs en clubs van de stad hebben natuurlijk de deuren wagenwijd opengegooid om de feestvierende mensen te kunnen ontvangen. De stad biedt verschillende aanbiedingen aan tijdens de nieuwjaarswisseling, dus je stedentrip Londen kan ook nog eens vrij voordelig worden.

Londen deals

Oud en Nieuw in Londen

Oud en Nieuw in Praag – oudejaarsavond in de Gouden Stad

De Gouden Stad is uitgegroeid tot een van de populairste bestemmingen voor een stedentrip tijdens Oud en Nieuw. In tegenstelling tot Oud en Nieuw vieren in Milaan of Barcelona hoef je hier niet de jaarwisseling zonder vuurwerk te vieren. De festiviteiten gaan zelfs twee dagen door tijdens Oud en Nieuw in Praag. Na Oudejaarsavond kunnen de officiële familie vuurwerkshows aanschouwd worden op 1 januari. Hierover heb je het beste uitzicht tijdens een boottocht over de Vltava. Praag staat ook erg goed bekend als de stad van de bruggen. Als je toch liever aan wal wil blijven, kan je het vuurwerk aanschouwen vanaf de Karelsbrug in het midden van de stad. Het vuurwerk is voor veel inwoners van Praag een van de hoogtepunten van de avond en iedereen is dan ook in een gemoedelijke stemming is. Praag is een prachtige plaats om je nieuwjaar te gaan vieren. Het culturele Praag heeft ook veel te bieden in de vorm van musea, bezienswaardigheden en theaters, waardoor je je ook op 1 januari goed zal kunnen vermaken in deze stad. In mijn Travel Magazine vind je meer informatie over Oud en Nieuw vieren in Praag!

Praag deals

Oud en Nieuw in Kopenhagen – nieuwjaar in de Deense hoofdstad

Kopenhagen staat niet noodzakelijkerwijs op nummer één wanneer je denkt aan buitenlandse steden om de jaarwisseling in door te brengen. Toch kan ik de hoofdstad van Denemarken zeker aanbevelen voor een nieuwjaarsavond. Kopenhagen kan je tegenwoordig makkelijk bereiken met een korte vlucht en zelfs met de auto is het niet erg moeilijk te bereiken. De inwoners van Kopenhagen spreken niet van Oud en Nieuw, ze kennen alleen het oudejaarsavond vieren. Een belangrijke traditie in Denemarken is het volgen van de toespraak van de koningin. Verder zijn de vieringen tijdens Oud en Nieuw niet heel anders dan bij ons in Nederland. Of je nu Oud en Nieuw wil vieren in de buurt van de beroemde Øresundsbrug of in het Tivoli park, deze stad zal je blijven verrassen. Je vindt nog meer tips over Oud en Nieuw in Kopenhagen in mijn Travel Magazine artikel.

Kopenhagen deals

Oud en Nieuw in Madrid – ervaar de Spaanse hoofdstad op een nieuwe manier

Een mooie stad om de jaarwisseling te vieren is de Spaanse metropool Madrid. Ervaar dit bijzondere jaarlijkse moment wanneer de klokken in het gemeentehuis slaan en de menigte in vreugde uitbarst. Volg in ieder geval de traditie, om na elke klokslag een druif te eten. Daarna word je vermaakt met een uiterst indrukwekkende vuurwerkshow en een prachtige lazershow. Na een avond vol met feesten verken je de dag erna deze prachtige stad. Winkelliefhebbers zullen het vooral naar hun zin hebben in de beroemde wijk Salamanca. In de prachtige oude binnenstad vind je vele historische gebouwen die wachten op geïnteresseerden om hun interessante bezienswaardigheden te kunnen tonen. Het historische stadscentrum is een van de oudste in de Europese steden. Meer tips over Madrid vind je in mijn Travel Magazine artikel.

Madrid deals

Oud en Nieuw in Barcelona – “Noche Vieja” in deze Spaanse metropool

Eén reden om Oud en Nieuw in Barcelona te vieren zijn de zeker aangename temperaturen aan het begin van het nieuwe jaar. Deze temperaturen kunnen nog wel variëren tussen de 12 en de 18 graden, maar het is in ieder geval een stuk warmer dan in Nederland. Dit is een goede reden om Oud en Nieuw niet in Nederland te gaan vieren, maar dit jaar de jaarwisseling te vieren in Barcelona. Je moet 31 december in Barcelona zeker buiten besteden. Overdag nodigt het weer je uit om de straten van de stad te leren kennen, of om een wandeling langs het strand van Barceloneta te maken. In de haven van Barcelona begint de wereldberoemde race “World Race Barcelona”. De deelnemers voltooien hier een route van ongeveer 25.000 zeemijl met de start- en finish haven in Barcelona. De Spanjaarden zeggen het voorgaande jaar gedag met een uitgebreid diner. Daarna gaan ze met vrienden en familie de stad in om de het Oud en Nieuw feest te vieren. Populaire bezienswaardigheden in deze stad zijn de Ramblas, Plaça Catalunya en Plaça Reial. Bij het vieren van de jaarwisseling wordt van de lokale bevolking en van alle toeristen verwacht dat ze meedoen aan een echt Spaanse traditie. Om twaalf uur slaan de klokken in de klokkentorens en bij elke klokslag wordt er van je verwacht een druif te eten. Met een glaasje cava in de hand kan je hier op de vele openbare pleinen je vrienden ontmoeten en samen het nieuwe jaar in dansen!

Barcelona deals

Oud en Nieuw in New York – mega evenement op Times Square

Oud en Nieuw in New York kan ik zonder twijfel een mega spektakel noemen. De oudejaarsnacht vanaf de Brooklyn Bridge met een spectaculair uitzicht over de skyline van Manhattan is een evenaring die je niet zomaar elke dag zal meemaken. Dit helder verlichte deel van de stad in combinatie met het spectaculaire vuurwerk is een plaatje om zo op een ansichtkaart te zetten. Het Times Square New Years Eve Ball is te zien op op Times Square, verlicht met duizenden LED lampjes. Het oude jaar wordt afgesloten met het zogenoemde “Ball-drop” waarna iedereen vrolijk “Happy New Year” roept en het nieuwe jaar is begonnen. Indien je van plan bent je jaarwisseling in New York te gaan vieren, dan moet ik je wel aanraden om op tijd naar de locatie van je feest te gaan. Rond de middag zet de politie het Times Square al af en alleen bezoekers met een entreeticket kunnen toegang krijgen.

New York deals

Oud en Nieuw in New York

Oud en Nieuw in Peking – ervaar het nieuwe jaar in het land van de opkomende zon

Wanneer je je afvraagt hoe Peking klinkt als je er door heen loopt, denk dan aan een pulserende metropool. Indrukwekkende bezienswaardigheden en spannende bestemmingen zijn de toeristische trekpleisters van deze stad. Als je deze 21 miljoen sterke Chinese metropool goed wil ervaren, dan moet je hem bezoeken met Oudejaarsavond. Hier kan je niet alleen een onvergetelijke Oudejaarsavond meemaken, maar ook meteen de vele hoogtepunten rond Peking bezoeken. Het is een stad die je fascineert met zijn 3000 jaar oude geschiedenis. Ontdek China en vier de jaarwisseling op een plek waar je vrienden dit nooit zullen vieren!

China deals

En verder: Veel plezier tijdens je Oud en Nieuw reis in een nieuwe stad!

Opmerkingen

jouw mening?