Het Georgian House in Londen biedt een aantal kamers aan waardoor het net lijkt alsof je in Zweinstein slaapt! Maar het is niet alleen magie wat je te wachten staat in dit hotel!

Wisten jullie dat er een Harry Potter hotel is in Londen waar je kan overnachten in kamers die doen denken aan Zweinstein? De Engelse hoofdstad is de geboorteplaats, woonplaats en filmlocatie van onze favoriete Harry Potter films. De zogenaamde ‘Tovenaarskamers’ in het Georgian House zijn ingericht met veel oog voor detail, zodat ze sprekend op een slaapzaal van Zweinstein lijken! Het lijkt bijna alsof je zelf een van de toveraars bent, het enige verschil is dat je je kamer niet hoeft te delen met anderen.

Georgian House – Het Harry Potter Hotel in Londen

Tovenaarskamers | Harry Potter Studio Tour | Op naar Londen!

Harry Potter hotel in Londen

In deze tovenaarskamers slaap je in Zweinstein

“Onze liefde voor Harry Potter heeft ons geïnspireerd om deze mooie tovenaarskamers te maken. Ze bevatten details die je alleen in een echt kasteel tegenkomt: glas-in-lood ramen, stenen muren, gotische architectuur, statige portretten en bedden met rode en gele gordijnen,” aldus de officiële website van het hotel. “Onze kamers brengen je onverwachts naar de wereld van Harry Potter,” staat er. Zo is het ook: als je alleen al naar de foto’s kijkt, voelt het alsof je in een van J.K. Rowling’s boeken terecht bent gekomen.

Georgian House Hotel in Londen

Oorspronkelijk waren deze kamers bedoeld voor kinderen. Als je echter bedenkt hoeveel mensen zijn opgegroeid met de boekenserie, snap je wel dat veel meer mensen het leuk vinden om hier een nacht door te brengen. Het Georgian House Hotel is een 4* hotel, gebouwd in 1851. Sinds de bouw wordt het al door dezelfde familie beheerd. De andere kamers in het hotel zien er ook stijlvol uit en zijn eveneens ingericht met oog voor detail.

Klaar om te boeken? Let op dat je geen classic of superiorkamer reserveert, maar specifiek een van de enchanted tweepersoonskamers of wizard familiekamers.

Boek een van de Wizard Rooms!

 

Georgian House: Het perfecte verblijf na de Harry Potter tour door Londen

Een verblijf in de tovenaarskamers is als een kers op de taart wanneer je de Engelse hoofdstad gaat verkennen. Londen is tenslotte een magische plek! Verschillende scenes uit de film zijn in het hart van de stad opgenomen. Je vindt Platform 9 ¾ bij het King’s Cross station, waarvandaan alle studenten op de trein naar Zweinstein stappen. Je kunt ook een tour maken door de studio’s van de film. Boek je verblijf in het Georgian House in combinatie met een tour door de Harry Potter Studio’s in London. De studio’s bevinden zich in Leavesden, net buiten Londen. Hier krijg je een unieke kijk in de wereld van je favoriete films!

In de Warner Bros Studios in London kun je de filmdecors, de props en de kostuums bewonderen. Zorg dat je de Grote Hal niet overslaat, oftewel de plaats waar de leerlingen samenkomen voor de maaltijden en voor ontmoetingen. Helaas is het plafond niet betoverd, maar verder ziet het eruit zoals in de film. Breng ook een bezoek aan het kantoor van Perkamentus en ontdek er alle geheimen. Dat geldt trouwens ook voor de gemeenschappelijke kamer en de slaapzalen van de studenten! Je ziet hier onder andere de bank waarop de drie vrienden van alles meemaakten. Deze studio’s zijn echt een aanrader voor iedere Harry Potter-fan!

Wij hoeven je niet te vertellen dat een Harry Potter tour door Londen een must is voor iedereen die verliefd is geworden op de verhalen van J.K. Rowling. Het staat zeker op onze lijst voor het volgende bezoek aan Engeland! Wij geloven dat iedereen stiekem wel eens een deel wil uitmaken van deze wereld. Dus wacht niet te lang en laat je ultieme Harry Potter droom uitkomen!

Foto: AnjelikaGr /shutterstock.com

Op naar Londen!

Een Harry Potter Tour is eigenlijk een must voor iedereen die de verhalen uit de tovenaarswereld enthousiast heeft gevolgd! Het moet toch geweldig zijn om deze magische wereld in te duiken en te kijken of hij er echt zo uitziet als jij je altijd voor had gesteld? Wacht niet te lang en boek een plaats als tovenaarsleerling! Accio vliegtickets! 😉 En check ook zeker onze andere Londen tips.

Naar het Georgian House in Londen ◄

Vind hier gunstige vluchten naar Londen ◄

Alle Londen aanbiedingen

Meer over Harry Potter: