Een bezoek aan de Warner Bros. Studio Tour in Londen is een must voor de echte Potteraars. Beleef the making of and bekijk originele film rekwisieten. We vertellen je hier hoe je er kunt komen en op welke highlights je je kunt verheugen.

De avonturen van de jonge tovenaar zijn te bewonderen in zeven boeken en acht films en we hebben allemaal met spanning de overwinning op ‘Hij Die Niet Genoemd Mag Worden’ gevolgd van Harry en zijn vrienden. Om deze ervaringen te kunnen herbeleven moet je beslist de originele stukken en intieractieve attracties van de Harry Potter Studio Tour zien. De tour bevindt zich net naast Londen en biedt je de kans om nog een keer betoverd te worden!

Harry Potter Studio Tour in Londen

Maker:L,Date:2017-9-8,Ver:5,Lens:Kan03,Act:Kan02,E-Y
© Julia Schweppe

Aankomst en verblijf in Londen

Een reis naar Engeland hoeft niet duur te zijn. Via verschillende luchtvaartmaatschappijen kan je al snel een goedkoop vliegticket naar Londen bemachtigen. Het is slechts een uurtje vliegen naar deze Britse metropool.

Met regelmaat komen er aanbiedingen voorbij waarbij het hotel is inbegrepen. Met deze deals heb je ook meteen toegang tot de Harry Potter Studios, dus dat is mooi meegenomen! Toevallig hebben we zo’n deal in de aanbieding, inclusief 4* hotel en eventueel busvervoer naar de studio’s!

Wil je niet in een standaard hotel verblijven, dan hebben we hier een optie die je Harry Potter experience nog specialer maakt. Het Georgian House staat namelijk te boek als het Harry Potter hotel! Een paradijs voor elke fan. In dit comfortabele hotel tref je “Wizard Chambers”, waar je kunt slapen zoals eens de tovenaarsleerling en zijn vrienden dit deden.

Maker:L,Date:2017-9-8,Ver:5,Lens:Kan03,Act:Kan02,E-Y
© Julia Schweppe

Zo kom je aan tickets

De Harry Potter Studio Tour in Londen kun je boeken op het moment dat het jou het beste uitkomt. Ook hier geldt: de vroege hippogrief vangt de worm, of je de tickets nu online bestelt via de officiële website, of bij een van de vele andere aanbieders die je bijvoorbeeld met de Harry Potter dubbeldeksbus ophalen en terugbrengen naar je hotel. Je kunt zowel losse tickets als familietickets kopen op de website van Warner Bros. Hier zit echter geen transfer bij inbegrepen.

Wat kost de Harry Potter Studio Tour?

  Online voorverkoop
(vastgelegde datum en tijd)
Aan de kassa
Volwassenen
(vanaf 16 jaar)
£39 / ca. €44 £41
Kinderen
(5 – 15 jaar)
£31 / ca. €35 £33
Kinderen
(tot 5 jaar)
gratis gratis
Familietickets
(2 volwassenen + 2 kinderen of
1 volwassene en 3 kinderen)
£126 / ca. €143 £124

Hoe lang van tevoren tickets kopen voor de Harry Potter Studio Tour?

Hoe eerder, hoe beter. Het beste koop je je ticket direct nadat je je vliegticket hebt geboekt. Op het moment van schrijven waren vrijwel alle data (zeker het weekend) voor de eerstkomende zes weken uitverkocht op de officiële website. Probeer twee tot drie maanden van tevoren je tickets te kopen.

Hoe vaak vertrekt de Harry Potter Studio Tour?

Over het algemeen elk half uur. Let wel, populaire tijdstippen kunnen uitverkocht zijn. Vertrek dus niet op de bonnefooi naar de studio.

In het weekend starten de eerste tours om negen uur, door de weeks vaak om tien uur. In het weekend en het hoogseizoen start de laatste tour om 19.00 uur en sluit de studio om 22.00 uur. In het laagseizoen begint de laatste tour over het algemeen om 16:30 uur en sluit de studio om 20.00 uur.

Maker:L,Date:2017-9-8,Ver:5,Lens:Kan03,Act:Kan02,E-Y
© Julia Schweppe

Hoeveel tijd heb je nodig voor de Harry Potter Studio Tour?

Om alles goed te bekijken kun je het beste drie tot vier uur uittrekken voor de studio tour.

Hoe kom je bij de Warner Bros. Studio’s in Londen?

Als je het openbaar vervoer neemt, moet je erop rekenen dat je een uur onderweg bent met trein en bus. De Warner Bros. Studio Tour ligt zo’n 34 kilometer ten noordwesten van Londen. Vanaf Watford Junction vertrekt een shuttlebus naar de Warner Bros. Studio. Deze vertrekt elke twintig minuten en brengt je in een kwartier naar de studio. Een ticket voor de shuttlebus kost £2.50 retour. Let erop dat je een boekingsbevestiging nodig hebt voor de tour om aan boord te mogen. Watford Junction bereik je door de trein te nemen vanaf Euston Station, de reis tussen deze stations duurt ongeveer twintig minuten.

Als je een transfer hebt geboekt bij je ticket, word je waarschijnlijk in de buurt van of bij je hotel opgehaald. Reken erop dat je ongeveer 1.5 uur voor de aanvangstijd van je studio tour opgehaald wordt. Tickets voor de Harry Potter Studio Tour inclusief transfers kosten bij de meeste reisaanbieders tussen de €82 en €87.

Maker:L,Date:2017-9-8,Ver:5,Lens:Kan03,Act:Kan02,E-Y
The Making of Harry Potter | Foto: Julia Schweppe ©

Overigens, in Los Angeles bevindt zich een pretpark met Harry Potter thema, “the Wizarding World of Harry Potter”.

De hoogtepunten van de Harry Potter Studio Tour

Kom binnen via de Grote Hal van Zweinstein, waag een stap in het kantoor van Perkamentus en ontdek ontelbare rekwisieten van alle acht films in de Harry Potter serie. De goed bewaarde geheimen over de productie van de meest succesvolle film serie ter tijden worden vertoond tijdens The Making of Harry Potter, zodat je inzicht kunt krijgen in de animatronics, de groene scherm techniek en alle special effects die zijn gebruikt. Ontdek de Wegisweg met alle bekende magische winkels! Ga op bezoek bij de toverstokkenwinkel van Olivander, of ga langs bij de twee Wemels in hun Tovertweelings Topfopshop. Zet je geld op de bank bij de Goudgrijp bank of ga langs bij Hedwig’s vrienden in Braakbal’s Uilenboetiek.

Maker:L,Date:2017-9-8,Ver:5,Lens:Kan03,Act:Kan02,E-Y
© Julia Schweppe

Naast complete sets zoals de leerlingenkamer van Griffoendor, Professor Omber’s kantoor of Hagrid’s hut, kun je ook veel individuele stukken bewonderen. Het maakproces van de kobold maskers en andere enge figuren wordt op indrukwekkende wijze uitgelegd en geïllustreerd. Probeer het enorme figuur van Hagrid op de foto te nemen of neem een foto met Dobby de huiself. Ook kun je de Zweinstein Express beklimmen en plaatsnemen in een van de cabines. Verder kan je je geluk proberen te testen en met je bagage karretje door de muur van Platform 9 3/4 rennen – of je kan het veilig spelen en er alleen een foto van maken. Om de dag helemaal magisch te maken raden we je aan om een boterbiertje te bemachtigen waar je deze Harry Potter ervaring geweldig mee afsluit.

Maker:L,Date:2017-9-8,Ver:5,Lens:Kan03,Act:Kan02,E-Y
The Making of Harry Potter | Foto: Julia Schweppe ©

Plan een magische trip naar Londen

Ben je op zoek naar een magische trip naar Londen? Deze betoverende tour door het Harry Potter museum is perfect te combineren met een mooie stedentrip naar Londen. Aan de hand van onze Londen tips plan je de perfecte trip naar de Britse hoofdstad. We hopen je te hebben geïnspireerd om op te gaan in de wereld van Harry Potter en zijn tovenaarsvrienden, wij gaan in ieder geval starten met een complete Harry Potter film marathon!

Boek hier je Harry Potter stedentrip:

Harry Potter deals

Meer Harry Potter attracties: