Deze eikenboom in een Duits bos brengt al meer dan 100 jaar nieuwe liefdes samen. En ook jij kan een date oproep achterlaten!

Heb je Tinder en Happn uitgespeeld, maar de liefde van je leven nog altijd niet gevonden? Schrijf dan weer eens een ouderwetse brief en doe hem op de post naar de Bräutigamseiche. Deze meer dan 500 jaar oude eik in een bos in Duitsland speelt al ruim 100 jaar matchmaker en zou al verantwoordelijk zijn voor 100 huwelijken.

Bräutigamseiche

Her verhaal van de Bruidegomseik begint aan het einde van de 19e eeuw. In 1890 wordt een Duits meisje verliefd op een jonge chocolatier. Haar vader verbiedt haar om de jongen te zien, waarna het jonge koppel besluit elkaar liefdesbrieven te schrijven en deze in een boom te verstoppen. Later gaat de vader van het meisje toch akkoord met de relatie en de twee tortelduifjes trouwen voor de boom.

Dit romantische verhaal zorgt ervoor dat meer mensen uit de omgeving de boom opzoeken om door middel van brieven de liefde te vinden. Lang voordat dating apps bestaan, laten singles oproepjes achter in de boom in de hoop dat iemand het briefje vindt en terug schrijft. Zo krijgt de eik de naam Bräutigamseiche.

 

Sieh dir diesen Beitrag auf Instagram an

 

Ein Beitrag geteilt von Mari&Lee (@mari.and.lee)

De Bräutigamseiche is zo populair dat de boom sinds 1927 een eigen postadres heeft. Zo kun je ook als je niet in Duitsland woont je geluk beproeven en een oproepje voor een date bij de boom achterlaten. Schrijf je brief aan Bräutigamseiche, Dodauer Forst, 23701 Eutin en duimen maar!

Meer uit het Travel Magazine: