Vervelende pukkels, puisten en een onaangename jeuk, zodra je de zon in gaat. En dat allemaal ondanks je bent ingesmeerd! Een duidelijk geval van Mallorca Acne. Ik zal je vandaag vertellen wat je eraan kunt doen om het te verhelpen.

De eerste bloemen beginnen te bloeien, de vogels beginnen te zingen en de eerste stralen zon komen tevoorschijn en de eerste puistjes ontpoppen zich op je lichaam. Uh, wat? Terwijl de meeste zich verheugen op het extra gehalte vitamine D begint voor de ander het onverwachte lijden. De heldere bleke winterhuid ziet het eerste zonlicht van de dag en de jeukende plekken en puisten beginnen al te komen. Als dit scenario je bekend voor komt, kan het zijn dat je last hebt van Mallorca Acne. Maar niet bang zijn want ik ga je het verborgen geheim erachter vertellen en hoe je het lijden een beetje kunt verhelpen.

Alles dat je moet weten over het thema: Mallorca acne

Definitie | Zo onstaat het |Mallorca acne voorkomen | Behandeling |Hoe ga je ermee om?

Mallorca acne

Wat is Mallorca acne?

Een mooi goed onderhouden huid is een must voor iedereen. Het geeft daarom ook des te meer irritatie wanneer er plotseling kleine hobbels en rode vlekken te voorschijn komen en zich vermenigvuldigen in je nek, schouders en armen. De zomer staat namelijk voor de deur en zeker dan wil je jezelf niet verbergen. Maar deze reactie komt vaak plotseling wanneer de huid in aanraking komt met UV-stralen. Snel gaat dan al de gedachte naar acne. Maar in strict genomen vakjargon is acne een allergie en dit is eerder een irritatie op de huid door de samenwerking van zonnebrandcreme en UV-stralen.

Hoe ontstaat het?

Ik zie je nu al fronsen, ‘Ik gebruik zonnebrand en in plaats van een verbrande huid krijg ik puisten en een jeukende huid terug!”. Helaas ligt hier ook al meteen het antwoord want vele zonnebrandproducten bevatten vetten. Je crémt je lekker in, gaat in de zon liggen en vervolgens reageren de vetten op de UV straling en ontstaan er kleine ontstekingen op je huid. Vooral als je een gevoelige huidtype hebt of een vette huid is het risico groter dat je talgklieren in combinatie met zonnebrand en UV-stralen geïrriteerd reageren. Kleine troost: het gaat hier niet om “normale acne” met uitstekende puisten, maar helaas jeuken ze wel. Ongeveer 20% van de bevolking lijdt aan Mallorca acne je bent dus in iedergeval niet de enige.

Mallorca acne

Mallorca acne voorkomen

Om te voorkomen dat acne uitbreekt, moet je niet gelijk afzien van zonnebrandcreme. Integendeel zelfs want hoe belangrijk is zonnebrandcreme wel niet voor je huid en gezondheid. Ik heb hier wel enekel tips voor je om de acne toch te voorkomen.Geef de voorkeur aan vetvrije zonnesprays of gels en let indien ook nog op de ingrediënten waaronder parfum. Als je echt iets goeds wilt doen voor je huid moet je zonnebrandmiddelen gebruiken met zinkoxide of UV filters. Zo vermijd je dus deze lichte huidaandoening.

Behandeling van jeuk, puistjes, etc.

Zoals met elke jeuk, huiduitslag, puistjes of andere huidveranderingen: vinger! Begin niet met krabben of wrijven want dat maakt het allemaal veel erger en zal het genezingsproces alleen maar vertragen. Koelvloeistoffen kunnen voor verlichting zorgen, maar zorg ervoor dat je geen bevroren plekken krijgt op je huid. Kleine huismiddelen zoals quark of een bouillon van kruiden met bijvoorbeeld hazelnoot en eikenschors kunnen verlichting bieden. Voordat je zelf iets in elkaar gaat knutselen met eigen middeltjes kun je het beste een zalf van apotheek gebruiken. In de meeste gevallen geneest de acne uit zichzelf dus hoef je niet meer te doen dan de symptomen te verlichten.

Mallorca acne

Hoe ga je ermee om?

Als je merkt dat je aan Mallorca Acne lijdt dan adviseer ik je af te zien van de vettige zonnebrandcreme. Ga liever over naar vetvrije en geurvrij prodcuten en vermijd de middagzon. met een beetje geluk krijg je geen puistjes of gevoelige plekken. Ik hoop in iedergavel dat deze tips je helpen!