Mensen die op zoek zijn naar een bruine gloed op hun huid krijgen vaak een hard lesje geleerd, zodra je geen zorgvuldige aandacht meer aan je huid geeft, kan het al snel beginnen met branden en jeuken en wordt die bruine gloed die je zo graag wilde een harde rode kleur. Hier heb je de beste tips tegen verbranding door de zon, zo help je je huid toch nog een beetje.

je bent even niet voorzichtig en binnen de kortse keren is je huid een ravage. Binnen enkele minuten zijn je schouders en rug helemaal rood. Je huid begint te trekken en de jeuk begint ook al. Ja, degene die te lang zonder bescherming in de zon zitten, moeten deze ondragelijke gevolgen meemaken. Als je niet naar moeders wijze woorden luisterde, in de schaduw bleef zitten of gewoon zonnebrand met een hoge factor gebuikte, kon je de woorden ‘ik verbrand nooit’ wel op je buik schrijven! Het gebeurt iedereen, maar de omstandigheden kunnen nog wel eens verschillen. Om niet te veel te hoeven te lijden heb ik hier een aantal tips tegen verbranding door de zon. Maar iedereen begaat wel eens een fout. 😉

Tips tegen verbranding door de zon

Als je merkt dat de zon echt begint te branden op je huid, is het tijd om gelijk uit de zon te gaan. Bescherm de beschadigde delen van je huid door er iets overheen te leggen en zoek een plek in de schaduw op, of nog beter is een afgesloten ruimte van de zon. Alles is beter dan jezelf voor te liegen en in de zon te blijven liggen. Als eenmaal de schade is gedaan aan je lichaam, is het moeilijk het nog op te lossen.

Tips tegen verbranding

Maar zelfs als de huid al is verbrand, is het nog niet het einde van de wereld. Het hangt allemaal af van de juiste verzorging hierna. Een eerste graads zonnebrand merk je door het hebben van een strakkende, jeukende en rode huid. Over het algemeen is een bezoek aan de arts niet nodig bij volwassenen met een eerste graads zonnebrand. Dit is wel anders voor kleine kinderen en bij tweede- of derde graads verbrandingen. Wanneer er blaren komen op je huid die eruit zien of ze elk moment open kunnen spatten is het tijd om een arts raad te plegen. De populairste tips bij een eerste graads verbranding ken je vast al. Je moet de huid koelen en vochtig houden dus denk eraan om veel water the drinken! maar dat is wel makkelijker gezegd dan gedaan.

Het maakt allemaal deel uit van de juist aanwending

Het is extreem belangrijk dat je je huid koel houdt. Niet alleen geeft het een pijnverlichtend effect, maar het houdt ook de ontsteking minimaal. maar wees voorzichtig, want koelen betekent niet bevriezen! Leg een theedoek in het water en leg dat op je huid. Vooral cool packs, ijsklontjes en andere items die lang in de vriezer liggen, moet je vermijden te gebruiken. Hoe raar het ook kan klinken, het kan ervoor zorgen dat de wonden bevriezen. Als het al bevriest wordt je lichaamsafweersysteem vereminderd en wordt het helende process vertraagd. Er is verschil van mening over de effectiviteit van quark of yoghurt kompressen. Natuurlijk geven ze een verkoelend effect, maar het heeft geen anti-bevriezings werking. Ook is er een groot gevaar met de bacterieën die in deze melkproducten zitten, want deze kunnen voor infecties zorgen. Dus blijf weg van moeders zelf gemaakt middeltjes en leer de volgende tips uit je hoofd,.

Tips tegen verbranding

De tweede gouden regel is dat je je lichaam altijd vochtig moet houden! Wanneer de huid verbrand is verdwijnt er ook veel vocht uit het lichaam, wat het lichaam juist nodig heeft om weer terug “in shape” te komen. Het drinken van water helpt niet alleen bij de circulatie in je lichaam, maar ook compenseert het je verloren vocht uit het lichaam. Het doet ook goed om je huid te sprayen met Thermal Spring Water spray. Het verlicht het strakke gevoel van de huid, en zoals je misschien al weet, zit er in dit soort water vele mineralen die helpen tegen de ontsteking. Een alternatief hiervoor is het mixen van 3 a 4 druppels lavendel olie met koud mineraal water en spray dat over je huid. Lavendel heeft antibacteriële eigenschappen.

Tips tegen verbranding

Ik raad je aan After Sun te gebruiken in plaats van normale lichaamlotions en crèmes, want normale producten kunnen warmte opbouwen. After Sun producten zijn koelend voor de huid en houden deze ook vochtig. Ik kan je vooral gel en lotions aanraden die Aloe Vera bevatten. Deze bladeren komen uit een plant van de woestijn die maar liefst 90% water bevat. Deze plant bevat ook nog eens 270 andere mineralen en vitaminen die een positief effect op je huid kunnen hebben. Aloe Vera stimuleert zelfs de aangroei van cellen in je lichaam! Als je After sun trouwens in de koelkast legt heb je een nog sterker koelend effect!

Tips tegen verbranding

Een alternatief voor het gerbuik van koelende kompressen, is gebruik maken van cider azijn. Dit bevat ook organische elementen die je huid helpen te herstellen. Als er kleine gedeelten op je huid zijn verbrand kun je dit lichtjes erop wrijven met een wattendoekje.

Tips tegen verbranding

Hetzelfde geldt voor groene thee en producten die dezelfde extracten hebben. Als je besluit om een thee doordrenkt kompres te gebruiken moet je het circa 15 tot 20 minuten aan zetten. Het is echter gemakkelijker om After sun te gebruiken die gebaseerd is op bepaalde types thee.Wat effect heeft groene thee? De theeblaadjes zijn rijk aan polyfenolen de je huid kunnen kalmeren. De the vermindert al snel roodheid en celbeschadigingen.

Tips tegen verbranding

Beloof me ̩̩n ding Рomdat je nu al deze tips weet, betekent het niet dat je nu uren in de zon kunt gaan zitten zonder zonnebrand te gebruiken. Verbranding door de zon kan enorme schade brengen aan je huid. Dus, smeer je altijd goed in , lievelingen!