Was het niet ook jullie kinderdroom om zoals Pippi Langkous een aap op je schouder te hebben? Dat is in Monkey Forest in Bali mogelijk! Lees mijn verslag en plan een bezoek tijdens je volgende reis naar Bali!

Op het wonderschone eiland Bali bestaan er veel plekken om ontdekken en velen deelde ik al eens met jullie in andere artikelen over deze droombestemming. Vandaag laat ik je wel iets heel bijzonders zien: het Monkey Forest in Ubud! De plaats Ubud staat niet alleen bekend om de shoppingmogelijkheden maar ook om de heilige apen in Monkey Forest.

Monkey Forest in Bali

Als je in Bali bent, is wat enige wat je hoeft te doen de Monkey Forest Road volgen om het park te vinden. Hoe dichterbij je komt, des te meer apen je onderweg ziet. In tegenstelling tot andere parken zijn de apen hier vrij. Het bos is hun natuurlijke leefomgeving. Er is nog iet speciaals aan dit park, waar je slecht €1.60 entree voor hoeft te betalen. Het entreegeld gebruikt men om het bos en de tempel mee te onderhouden. Maak je dus geen zorgen over de diervriendelijkheid: de apen leven hier zo goed als vrij!

Ik raad je aan om wat bananen te kopen bij de ingang van het park. Het kost iets, maar het is de moeite waard. De apen zijn er gek op!

Help! De apen lopen los!

Let op je eigendommen want de kleine, onschuldig ogende apen zijn echte diefjes! Voor je het weet, pakt een van de dieren je flesje drinken en drinken ze het nog op ook! Als je bananen hebt gekocht, verstop die dan in je tas. De apen komen anders in grote aantallen op je af stormen zodra ze het gele fruit zien. Wil je een aapje voeren? Hou de banaan dan omhoog zodat de apen op je moeten klimmen om erbij te komen. Hou er niet aan vast, want anders eindig je in gevecht met de apen en die tanden wil je niet voelen! Als je niet als klimpaal wilt dienen, kun je de banaan ook geven, maar ook hier: laat los!

De manier waarop de apen de bananen pakken en snel opeten is simpelweg onbetaalbaar en schattig. Kijk uit, de babyaapjes zien er schattig uit, maar de moeder is waarschijnlijk ook dichtbij en die wil liever niet dat je dichtbij haar kleintjes komt! Een enkele toerist die zich niet aan dit soort gedragsregels houdt, loopt het bos uit met een bloedende wond en ik wil natuurlijk niet dat dit mensen overkomt.

Tips voor je bezoek

Monkey Forest ligt redelijk ver van de winkels. Als je per auto of scooter reist, vind je snel genoeg een plek omdat er een parkeerplaats is. Ook hier kom je al schattige aapjes tegen! Eenmaal in het bos kun je ook nog eens 115 verschillende soorten bomen ontdekken en de hindoetempel ‘Pura Dalem Agung’. Het bos is redelijk groot, dus de toeristen spreiden zich wel uit. Toch is het voor 10 uur rustig en vermijd je ook nog eens de bussen met toeristen.

Wanneer je op Bali bent, is Monkey Forest een must-see. Wanneer krijg je anders de kans om een wilde aap op je schouder te laten zitten? Ik was totaal gefascineerd door deze ervaring en zou het zo nog eens doen. Wat denk jij van Monkey Forest?

Meer informatie over Bali

 

Vind hier je Bali vakantie