Heb je toen je klein was ook altijd bewonderend zitten kijken naar Pippi Langkous en het aapje op haar schouder? In Monkey Forest op Bali kun je dit zelf beleven. Dit is wat je kunt verwachten van een bezoek aan het apenbos!

Op het wonderschone eiland Bali is zoveel te ontdekken dat je hier moeiteloos een paar weken door kunt brengen. Vandaag voeg ik nog een bezienswaardigheid aan de lijst met must-sees toe: het Monkey Forest in Ubud! De plaats Ubud staat niet alleen bekend om de shoppingmogelijkheden en de beroemde Hanging Gardens maar ook om de heilige apen in Monkey Forest.

 

 

Monkey Forest op Bali

Op Bali hoef je alleen maar Monkey Forest Road te volgen om binnen de kortste keren omringd te worden door apen. Hoe dichterbij je komt, des te meer apen je onderweg ziet. In tegenstelling tot andere parken zijn de apen hier vrij. Het bos is hun natuurlijke leefomgeving. De entree bedraagt iets minder dan €5 en wordt gebruikt om het bos en de tempel mee te onderhouden. Je kunt er ook bananen kopen om de apen mee te verwennen. De apen zijn er gek op!

Apen zitten bovenop de tempel in Monkey Forest

Help! De apen lopen los!

Let op je eigendommen want de kleine, onschuldig ogende apen zijn echte diefjes! Voor je het weet, pakt een van de dieren je flesje drinken en drinken ze het nog op ook! Als je bananen hebt gekocht, verstop die dan in je tas. De apen komen anders in grote aantallen op je af stormen zodra ze het gele fruit zien. Wil je een aapje voeren? Hou de banaan dan omhoog zodat de apen op je moeten klimmen om erbij te komen. Hou er niet aan vast, want anders eindig je in gevecht met de apen en die tanden wil je niet voelen! Als je niet als klimpaal wilt dienen, kun je de banaan ook geven, maar ook hier: laat los! De apen weten de bananen razendsnel te veroveren en op te peuzelen. Kijk uit, de babyaapjes zien er schattig uit, maar de moeder is waarschijnlijk ook dichtbij en die wil liever niet dat je dichtbij haar kleintjes komt! Je wilt natuurlijk niet met een grote wond het bos weer verlaten.

Apen eten een banaan in Monkey Forest in Ubud

Tips voor je bezoek

Monkey Forest ligt redelijk ver van de winkels. Als je per auto of scooter reist, vind je snel genoeg een plek op de parkeerplaats. Ook hier kom je al schattige aapjes tegen! Eenmaal in het bos kun je ook nog eens 115 verschillende soorten bomen ontdekken en de hindoetempel ‘Pura Dalem Agung’ bewonderen. Het bos is redelijk groot, dus de toeristen spreiden zich wel uit. Wil je niet tegelijk met een bus vol andere toeristen het parkeerterrein op draaien, dan kun je het beste al voor 10 uur ’s ochtends arriveren.

Aapjes bekijken hun stenen evenbeeld in het Monkey Forest op Bali

Wanneer je op Bali bent, is Monkey Forest een heel bijzondere belevenis! Wanneer krijg je anders de kans om een wilde aap op je schouder te laten zitten? Ik was totaal gefascineerd door deze ervaring en zou het zo nog eens doen. Wat denk jij van Monkey Forest in Indonesië?

Vind hier je Bali vakantie

 

Meer informatie over Bali