Tijdens de jaarwisseling breekt de stad van de superlatieven uit zijn normale patroon. Groter, spectaculairder en nog adembenemender – dat is oud en nieuw in Dubai! Lees nu snel verder wat jou op 31 december te wachten staat in deze prachtige woestijnstad en ontdek vanuit waar je het beste uitzicht hebt op het vuurwerk!

Als grootste stad van de Verenigde Arabische Emiraten betovert en fascineert Dubai haar toeristen vanuit de hele wereld en het is lang een van de meest drukbezochte steden geweest van onze prachtige aarde. Het bouwen van imposante gebouwen zoals de Burj Al Arab of de Burj Khalifa, die momenteel het record van hoogste gebouw ter wereld op zijn naam heeft staan met wel 828 meter, luxe hotels en mega grote winkelcentra maken deze woestijnstad een absolute toeristische magneet. Maar hoe wordt oud en nieuw in Dubai gevierd? Een punt wat ik je vooraf alvast kan verklappen: Een oud en nieuw van de superlatieven wacht hier op je met een geweldige vuurwerkshow!

Oud en nieuw in Dubai – Een jaarwisseling van recordhouders

Jaarwisseling in de Islam | Oudejaarsnacht in Dubai | Nieuwjaarsdag in Dubai | Plan je oud en nieuw!

 

 

Zo wordt oud en nieuw in de Arabische Emiraten gevierd

Heb je je ooit afgevraagd hoe ze oud en nieuw in Arabische landen vieren? De jaarwisseling valt volgens onze Gregoriaanse kalender natuurlijk op 31 december, maar islamitische landen leven volgens de islamitische maan kalender, waarop een jaar ongeveer 11 dagen korter is. Vorig jaar vierden de moslims de jaarwisseling daarom op 3 oktober, en dit jaar zal die bijvoorbeeld op 22 september vallen. In tegenstelling tot onze tradities wordt er geen vuurwerk afgestoken of getoost met sprankelende champagne. Maar maak je geen zorgen, Dubai zou Dubai niet zijn als deze megastad niet voor de vele toeristen een spectaculair oud en nieuw heeft op 31 december. Wat zei ik… spectaculair? In 2014 had Dubai het grootste vuurwerk ter wereld!

 

Zie jij een tripje naar Dubai rond de jaarwisseling wel zitten? Vluchten vind je natuurlijk in mijn vluchten zoeker. Hier heb ik de mooiste all inclusive hotels in Dubai op een rij gezet.

Oudejaarsnacht in Dubai

Men kan gegarandeerd worden dat een onderdeel mist tijdens oud en nieuw in Dubai vergeleken met in Nederland: je dikke winterjas. Het klopt dat de Verenigde Arabische Emiraten ook een winterseizoen kennen, maar dit is ook meteen het drukste seizoen voor toeristen. Dit komt doordat de temperaturen in de zomermaanden gemakkelijk boven de 40 graden komen, en dit voor ons Nederlanders net iets te warm is. De beste reistijd voor Dubai is in de maanden november tot en met april. Tijdens deze maanden kan je uitkijken naar wat comfortabelere temperaturen van rond de 30 graden en dat met 8 uur per dag zon. Ideaal weer voor het strand!

De bikini kan dus in plaats van de sneeuwschoenen ingepakt worden in de koffer. Hierna moet jij goed gaan nadenken over waar je de jaarwisseling door wilt brengen. De bekende plekjes in bars en restaurants vanwaaruit je het vuurwerk goed kan zien, zijn vaak erg duur. Over het algemeen bieden de meeste restaurants een speciaal oud en nieuw menu op oudejaarsavond en je moet zeker een tafel van tevoren reserveren! Ik kan de restaurants in de Dubai Mall aanraden, welke natuurlijk sowieso op je to-do lijst van Dubai staat. Naast meer dan 1000 winkels van verschillende merken vind je hier restaurants die bijna elke smaak die je je maar kan bedenken serveren. Let ook hier op: Het is beter om van te voren te reserveren en vroeg in de avond te eten, want in de avond zijn veel plaatsen ontzettend druk en soms zelfs afgesloten.

De Dubai Mall met singing fountains

Hier komt de reden: De Dubai Mall ligt direct onder de Burj Khalifa, wat naast het grootste gebouw ter wereld te zijn ook nog eens het meest fenomenale vuurwerk heeft wat je ooit hebt gezien! Het vuurwerk is helemaal niet verankerd in de moslimcultuur, maar Dubai doet hier niet moeilijk over en investeert honderdduizenden dollars om de toeschouwers een buitengewoon spektakel te bieden en dat gebeurt op meerdere plaatsen in de stad.

Dit was het meest indrukwekkende vuurwerk wat ik ooit in mijn leven gezien heb!

Het grootste vuurwerk van de stad vind je direct aan de Burj Khalifa. Op alle verdiepingen van het gebouw wordt Pyrotechniek geïnstalleerd, dat ontstoken wordt in een verfijnde choreografie. Een zee van licht zal de donkere hemel kleuren en je zal verstelt staan van alle pracht en praal. Tijdens de jaarwisseling van 2013/2014 werd deze show live uitgezonden op de televisie, en verbrak het alle records en staat het sindsdien in het Guinness Book of Records als het grootste oud en nieuw vuurwerk aller tijden. Zelfs in de nagaande jaren was het vuurwerk niet minder spectaculair, dus maak je klaar voor het indrukwekkendste vuurwerk van je leven! Om de stemming een beetje in te luiden, heb ik hier de video voor je die het vuurwerk van de jaarwisseling van 2013/2014 toont:

Video: DowntownDubai

Met een beetje geluk vind je een mooi hotel met uitzicht over de Burj Khalifa tijdens je stedentrip Dubai met oud en nieuw, zodat je het prachtige vuurwerk kan aanschouwen vanuit je hotelkamer zonder alle drukte. Veel van de hotels in Dubai hebben ook een dakterras, wat gegarandeerd een schitterend uitzicht geeft. Indien dit niet lukt kan je op zoek gaan naar een mooi plekje op het strand, want vanaf hier kan je het andere vuurwerk goed zien, wat zich afspeelt op de eilandengroep The Palm Jumeirah. Desondanks moet je in gedachten houden dat de straten en metro’s erg druk zullen zijn tijdens oud en nieuw in Dubai en dat je op tijd vertrekt om een goed plaatsje te kunnen bemachtigen. Je moet ook niet vergeten om de fles bubbeltjes wijn in de kamer te laten, want het is verboden om in het openbaar alcohol te drinken. Als je naar een restaurant of bar gaat en je graag de jaarwisseling wil vieren met een glaasje alcohol, dan moet je goed opletten of het restaurant überhaupt wel alcohol serveert. Maak je geen zorgen: er zijn genoeg bars, clubs en hotels in Dubai waar je je jaarwisseling goed kan vieren!

Nieuwjaarsdag in Dubai

1 januari is een vakantiedag in Nederland, waarbij de meeste winkels gesloten zijn en er weinig te doen is in de stad. Dit zal compleet anders gaan tijdens je stedentrip Dubai, want deze mega stad slaapt nooit! Jij wil graag gaan winkelen, bezienswaardigheden bezoeken of een rondrit door de woestijn maken? Dat is absoluut geen probleem in Dubai! Nog buitengewoner is de eerste dag van het jaar doorbrengen op een van de goed onderhouden stranden, zoals de Marina of het Jumeirah-strand. Of je spendeert deze dag in het Aquaventure Park, wat een aantal spannende glijbanen en attracties. Als je op zoek bent naar een mooi en kleurrijk park, dan kan ik je een bezoekje aan de Miracle Gardens van Dubai aanbevelen. Ik wed dat je nooit meer deze bloemenzee midden in de woestijn zal vergeten. De mogelijkheden van wat je allemaal kan doen tijdens nieuwjaarsdag in Dubai zijn simpelweg ontelbaar! Lees alsjeblieft ook mijn Dubai tips, zodat je weet wat je absoluut niet mag missen tijdens je tijd in Dubai!

Vakantie Dubai

Vier de jaarwisseling in Dubai!

En wat vind je er van? Zou oud en nieuw in Dubai met zo’n spectaculaire vuurwerkshow iets voor jou zijn? Ik ben al een lange tijd helemaal weg van deze woestijnstad, maar tijdens oud en nieuw schijnt de stad in een nog mooiere gloed! Uniek om mee te maken en je kan weer een streepje door een punt op je bucketlist halen, door het bezoeken van één van de grootste vuurwerkshows ter wereld!

Dubai aanbiedingen