Beste reistijd Hurghada

Klimaat in Hurghada

Het klimaat in Hurghada is subtropisch en wordt beïnvloed door de woestijn. Het weer is het hele jaar door warm met temperaturen tussen de 20 en 30 graden Celsius. Ook ’s nachts vallen de temperaturen zelden onder de 15 graden. Neerslag valt er alleen in de wintermaanden december, januari en februari en dan nog gemiddeld maar 1 dag per maand. Zowel de luchttemperatuur en de watertemperatuur blijven dan ook het hele jaar door hoog, zoals je ook kunt aflezen in onderstaande klimaattabel voor Hurghada. De ligging aan de Rode Zee zorgt voor een aangename zeebries, zodat de hoge temperaturen goed uit te houden zijn. ’s Winters kunnen de nachten wat koel zijn maar overdag blijven de temperaturen vrijwel permanent boven die twintig graden. Hurghada is het toeristisch centrum van Egypte, waar je allerlei activiteiten kunt ondernemen. Afhankelijk van wat je tijdens je vakantie wilt doen, zijn sommige maanden beter geschikt voor een vakantie dan andere. Hieronder lees je wat de beste reistijd voor Hurghada is, welke activiteiten je het beste kunt ondernemen in welke maanden en hoe het weer is in deze badplaats.

Zonvakantie Hurghada All Inclusive Hurghada Last Minute Hurghada

Alle Egypte deals

Klimaattabel voor Hurghada

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Max. temperatuur in °C 24 24 25 28 32 34 38 37 36 33 28 26
Min. temperatuur in °C 11 10 12 17 20 24 24 26 24 20 17 12
Zonuren per dag 8 9 9 10 11 12 13 12 11 10 9 8
Watertemperatuur in °C 22 21 22 23 26 29 30 30 29 26 25 24
Regendagen per maand 1 1 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1

Overzicht

De beste reistijd voor Hurghada

De beste reistijd voor Hurghada is van april tot en met november, in de hoogzomer. Ook in de wintermaanden zijn de temperaturen echter mild. Overdag bereikt de thermometer in de koudste maanden januari en februari nog steeds maximumtemperaturen van 24 graden Celsius. ’s Nachts kan het in de winter in Hurghada koel worden met minima van rond de 10 graden. Hierdoor is de zomer boven de winter te prefereren als beste reistijd. Wie de hitte wat al te gortig is, kan de maanden juli, augustus en september beter mijden. In deze maanden worden in het Egyptische toeristenbastion temperaturen van wel 38 graden bereikt. Perfect strandweer, dat niet al te warm is, is er in de lente en de herfst. In de maanden april, mei, juni, oktober en november kun je bij zomerse temperaturen van steeds zo’n 25 graden heerlijk ontspannen, in zee zwemmen en bezienswaardigheden bezoeken. In deze maanden en de wintermaanden zijn er bovendien veel minder toeristen in de badplaats, waardoor je in alle rust van je vakantie genieten kunt. Ook liggen de prijzen voor vakanties op een lager punt dan in de zomer. In juli en augustus is het hoogseizoen in Hurghada en betaal je de hoofdprijs voor je vakantie.

Hieronder toon ik welke maanden het meest geschikt zijn voor activiteiten als duiken en het maken van een woestijnsafari. De badplaats aan de Rode Zee is namelijk niet alleen geschikt voor een strandvakantie maar staat ook bekend als paradijs om te duiken en snorkelen. Vlieg je tijdens de beste reistijd naar Hurghada, dan moet je de geliefde duikspots delen met talrijke andere toeristen. Hieronder toon ik wat de beste reistijd is voor de diverse activiteiten die je kunt ondernemen in Hurghada.

De beste reistijd voor Hurghada per activiteit


Beste reistijd Hurghada
Strandvakantie April tot en met november
Snorkelen Februari tot en met juni & september tot en met november
Duiken Mei tot en met november (hoogseizoen en drukte op de duikplekken in juli en augustus)
Met dolfijnen zwemmen Het hele jaar door (wat geluk benodigd)
Woestijnsafari per quad Maart tot en met mei & september tot en met november
Sightseeing-tours Het hele jaar door

 

De haven van Hurghada

Het weer in Hurghada in een jaaroverzicht

Het weer in Hurghada is het hele jaar door warm. In de zomermaanden is het overdag echt heet. In juli en augustus stijgen de temperaturen tot wel 38 graden Celsius. Zelfs in de winter, als het bij ons koud is, wordt het in Hurghada nog geregeld 30 graden Celsius. In onderstaand jaaroverzicht lees je per maand wat voor weer je kunt verwachten in de badplaats. Zo kun je je optimaal voorbereiden op je vakantie aan de Rode Zee.


Hurghada weer in januari

Het weer in Hurghada is in januari mild. De maximumtemperatuur ligt rond de 24 graden, terwijl het kwik op de thermometer ’s nachts daalt richting 11 graden Celsius. Over de Rode Zee waait een frisse wind die in januari koud aanvoelen kan. Sporadisch valt er een bui. Warme kleding is zinvol!

Beste reistijd voor:

Een voordelige wellnessvakantie in het hotel

Hurghada weer in februari

Februari is de koudste maand in Hurghada. Met maximumtemperaturen van 24 graden is het echter nog relatief warm. ’s Nachts kan het goed afkoelen tot zo’n tien graden Celsius. De wind van zee kan zeer koel aanvoelen. Neem zeker een vest mee om je warm te kunnen aankleden.

Beste reistijd voor:

Snorkelen en wellnessen in het hotel

Hurghada weer in maart

In maart klimmen de temperaturen geleidelijk omhoog. Met ongeveer 9 zonuren per dag bereikt de temperatuur overdag ongeveer 20 graden. ’s Nachts dalen de waarden tot minima van 12 graden. In maart kun je voor de zekerheid nog steeds beter een trui inpakken voor ’s avonds.

Beste reistijd voor:

Woestijnsafari’s en snorkelen

Hurghada weer in april

April is de eerste maand van het jaar dat je een schitterende strandvakantie kunt doorbrengen in Hurghada. Het weer is in april subtropisch warm met maxima van 28 graden Celsius. Ook ’s nachts valt de thermometer zelden onder de 17 graden Celsius.

Beste reistijd voor:

Woestijnsafari & sightseeing

Hurghada weer in mei

Wil je in mei op vakantie, dan is Hurghada niet misplaatst op je favorietenlijst. Doordat het laagseizoen is, kun je heel voordelig op vakantie naar Egypte. Het weer is in mei al zomers warm, zodat je een heerlijke zonvakantie kunt doorbrengen in Hurghada. De thermometer piekt reeds boven de dertig graden Celsius!

Beste reistijd voor:

Duiken, strandvakantie, woestijnsafari

Hurghada weer in Juni

Regen hoef je in juni niet te verwachten in Hurghada. Het hete woestijnklimaat laat zich voelen deze maand. Met een watertemperatuur van 29 graden en de luchttemperatuur van rond de 32 graden is het weer in juni perfect om te zwemmen, snorkelen, duiken of met dolfijnen te zwemmen. Deze maand is gunstiger als de hoogzomer maanden.

Beste reistijd voor:

Strand- en budgetvakanties

Hurghada weer in juli

Juli is de heetste maand in Hurghada. Temperaturen van 38 graden zijn normaal overdag. Niet zelden wordt 40 graden bereikt. In juli is het hoogseizoen in de Egyptische badplaats. Wie niet houdt van drukte en hitte kan deze maand beter vermijden.

Beste reistijd voor:

Strandvakantie, duiken, dolfijnen

Hurghada weer in augustus

In augustus zet het hete weer in Hurghada zich door. Zonaanbidders kunnen bij 37 graden hun strandhanddoek uitleggen terwijl je een “verkoelende duik” in het zwembad of de Rode Zee kunt nemen, waarbij deze laatste een gemiddelde watertemperatuur heeft van 30 graden Celsius.

Beste reistijd voor:

Strandvakantie, duiken, dolfijnen

Hurghada weer in september

De zomervakantie is voorbij, de reizen worden voordeliger en het hoogseizoen loopt op zijn einde. Het weer in Hurghada blijft in september echter prachtig zomers en de temperaturen zijn een stuk beter te verdragen. Overdag wordt ongeveer 36 graden Celsius bereikt.

Beste reistijd voor:

Strandvakanties en snorkelen

Hurghada weer in oktober

Het weer in Hurghada is in oktober nog steeds zomers warm. Terwijl thuis de wind om het huis raast en je verschillende dagen helemaal verregent van je werk komt, kun je in Hurghada 0 regendagen en temperaturen tussen de 20 en 33 graden Celsius verwachten.

Beste reistijd voor:

Strand- en budgetvakanties

Hurghada weer in november

Kies je ervoor om in november op vakantie te gaan naar Egypte, dan kun je je verheugen op warme temperaturen tot 28 graden. Het weer in Hurghada is in november bestendig warm en droog. In de herfst kun je nog steeds goed snorkelen en op strandvakantie in Hurghada.

Beste reistijd voor:

Zwemmen, duiken, snorkelen

Hurghada weer in december

In december komt het zomerse weer in Hurghada langzaam tot een einde. De nachten worden koeler met minima van 12 graden en er kan af en toe een bui vallen. Overdag wordt het zo’n 26 graden, terwijl je nog steeds goed kunt zwemmen in zee, dat een temperatuur heeft van rond de 24 graden Celsius.

Beste reistijd voor:

Sightseeing & een wellnessvakantie in het hotel

Mijn conclusie over het weer in Hurghada en de beste reistijd

Het weer in Hurghada is het hele jaar door warm. ’s Zomers wordt het echt heet met temperaturen rond de 30 graden. ’s Winters koelt het af naar ongeveer 20 graden. ’s Nachts kan het in de wintermaanden winderig en fris worden. Met neerslag hoef je eigenlijk geen rekening te houden in Egypte. Het regent slechts in drie maanden: december, januari en februari, en dan nog zelden tot nooit. Met 20 graden kun je ook in de winter nog prima naar Hurghada reizen en een fijne vakantie beleven. Als beste reistijd voor Hurghada gelden echter de maanden tussen april en november. Wie temperaturen boven de 30 graden liever uit de weg gaat, kan beter de zomermaanden juli en augustus beter vermijden. Deze maanden vormen het hoogseizoen in Hurghada.

Zin in een zonvakantie naar Egypte?

Hier vind je alle Egypte deals

 

De beste reistijd voor andere bestemmingen

Opmerkingen

jouw mening?