Beste reistijd Mallorca

Beste reistijd Mallorca

De zomer is heet en de winter mild: dankzij het Mediterrane klimaat op Mallorca is het grootste eiland op de Balearen het hele jaar geschikt voor een ontspannen vakantie. Naar gelang wat je van plan bent te doen tijdens je vakantie, zijn verschillende jaargetijden de beste reistijd voor Mallorca. Ga je voor een strandvakantie met veel zon, zo min mogelijk regen en een heerlijke temperatuur van het zeewater, dan zijn de zomermaanden het meest geschikt voor een vakantie op Mallorca. Ook de lente is echter een geliefd seizoen voor een vakantie op de Balearen.

beste reistijd Mallorca

Beste reistijd Mallorca per maand

  • April: 20°C, 8h zon, 15°C watertemp., 5 regendagen
  • Mei: 23°C, 10h zon, 17°C watertemp., 5 regendagen
  • Juni: 27°C, 11h zon, 20°C watertemp., 3 regendagen
  • Juli: 31°C, 11h zon, 25°C watertemp., 1 regendagen
  • Augustus: 31°C, 10h zon, 27°C watertemp., 2 regendagen
  • September: 28°C, 9h zon, 25°C watertemp., 4 regendagen

Beste reistijd voor een strandvakantie op Mallorca

Voor een strandvakantie op Mallorca zijn de maanden mei, juni, juli, augustus en september het meest geschikt. Met gemiddeld tien tot elf zonuren per dag heb je een zongarantie en nagenoeg geen regen. Een warme watertemperatuur van tussen de 20 en 27 graden Celsius nodigt uit tot een frisse duik. Door de zomervakantie is het in de zomermaanden het drukst op het eiland. De stranden en hotels zitten in juli en augustus nagenoeg vol. Zoek je wat meer rust, dan kun je het beste stranden uitzoeken die wat verder van de populairste kustplaatsen liggen. Voorbeelden zijn het zes kilometer lange strand van Es Trenc of het strand van Es Carbò in het zuiden van Mallorca. Andere rustige stranden op Mallorca vind je in Sant Elm, aan de Cala Llombards en Cala Santanyi. Een andere aanbeveling voor een rustige strandvakantie is het huren van een Finca. Deze vakantiehuizen liggen aan de kust vaak wat verder weg van de grote badplaatsen. Vanwege de gunstige weersomstandigheden in de zomermaanden, is deze periode het populairst. De hotels zijn dan ook aan de prijs in deze tijd van het jaar. Mallorca staat niet voor niets in mijn top 3 van populaire vakantiebestemmingen in augustus. Ben je van plan vooral te gaan wandelen en sightseeing te doen, dan kun je overwegen buiten deze periode naar Mallorca af te reizen.

Alle Mallorca aanbiedingen

 

Beste reistijd om te wandelen en het eiland te ontdekken

Met een huurauto over Mallorca rijden is een van de populairste manieren om het eiland te ontdekken. Het eiland heeft veel verborgen baaien, enkele bergen en interessante druipsteengrotten. Ook de historische gebouwen en stadjes zijn absoluut de moeite waard. Voor wandelaars en cultuurliefhebbers is de beste reistijd voor een vakantie op Mallorca het laagseizoen. In de lente en de herfst is Mallorca niet overvol en kun je op je gemak alle bezienswaardigheden bekijken. Het weer op Mallorca is in deze tijd nog steeds bestendig en warm. Zeker in de lente, wanneer planten en bloemen in bloei staat, is de natuur op de Balearen wonderschoon. Hoe vaak het regent? Met slechts vijf regendagen per maand hoef je je in de maanden maart en april geen zorgen te maken over regenbuien. Trek per fiets over het eiland of maak een dagenlange tour langs alle bezienswaardigheden. Ook winter op Mallorca heeft haar charme. Het is hier lang niet zo koel als in Nederland. Wandelingen langs het strand, sightseeingtours en wellnessvakanties zijn prima te doen in de maanden november, december, januari en februari.

De straten van Alcudia

Klimaat op Mallorca

Het klimaat op Mallorca is mediterraans, met dank aan de ligging in de Middellandse Zee. De jaargetijden zijn zoals gebruikelijk is in Europa op de Balearen ingedeeld in zomer en winter. De zomermaanden van mei tot september kennen veel zon en weinig regen. Negen tot elf zonuren per dag en temperaturen van 23 tot 31 graden Celsius zijn in de zomermaanden eerder regel dan uitzondering. In de heetste maanden juli en augustus kunnen de temperaturen ’s middags wel veertig graden bereiken. Vanaf midden oktober laat de herfst zich zien op Mallorca middels hevige regenbuien. In de wintermaanden van november tot maart koelt het wat af op het eiland, al is de gemiddelde temperatuur van 16 graden Celsius mild en laat ook de zon zich veelvuldig zien. ’s Nachts kan het tot zes graden afkoelen. Met slechts zes tot acht regendagen per maand is zelfs in de winter de neerslag nihil en kun je nog steeds een onvergetelijke vakantie beleven op Mallorca.

Klimaattabel voor Mallorca

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Max. temperatuur in °C 15 15 17 20 23 27 31 31 28 23 18 16
Min. temperatuur in °C 6 6 8 10 12 17 20 21 18 14 10 7
Zonuren per dag 5 6 7 8 10 11 11 10 9 7 6 5
Watertemperatuur in °C 14 13 14 15 17 20 25 27 25 22 18 15
Regendagen per maand 6 6 5 5 5 3 1 2 4 7 8 8

Weer op Mallorca – lente, zomer, herfst en winter

Het weer op Mallorca is het hele jaar mild. In de lente komen de eerste warme zonnestralen tevoorschijn en kun je met acht tot elf zonuren per dag genieten van zo’n twintig graden Celsius in april en tot 27 graden in juni. Gemiddeld genomen regent het zeer weinig op Mallorca. In de maanden van maart tot mei valt er gemiddeld zo’n vijf dagen per maand regen. Met een gemiddelde van 30 graden zijn de zomermaanden juli, augustus en september de warmste maanden van het jaar. Ook in juni en nog tot en met half oktober kun je je verheugen op veel zon en weinig regen. Vanaf half oktober laat de herfst zich zien, vooral in het noordwesten van het eiland, rond het gebergte van Tramuntana. In de oostelijke gebieden blijft het overwegend droog. De koudste maanden op Mallorca zijn met zo’n 15 graden bij dag en zes graden bij nacht januari en februari. Met vijf tot zes zonuren per dag kun je hier van meer zon genieten dan in de noordelijker gelegen landen in Europa. De kans op regen is met zes tot acht dagen per maand nog altijd gering. Het hoofdeiland van de Balearen heeft zoals je leest in elk jaargetijde z’n charmes.

Mijn conclusie voor de beste reistijd op Mallorca

De beste reistijd voor Mallorca zijn de maanden april tot september. Dit zijn de warmste maanden op het eiland. Zeker voor een strandvakantie of all inclusive Mallorca zijn de zomermaanden zeer geschikt. Wie graag wandelt of het eiland wil verkennen, kan het beste in het laagseizoen naar het eiland trekken. Het klimaat maakt Spanje zowel in de lente als in de herfst uitstekend geschikt voor een actievere vakantie, waarin je alle bezienswaardigheden op je gemak kunt bekijken. Zelfs in de winter loont zich een vakantie naar Mallorca, zo kun je tijdens de Hollandse winter op Mallorca opwarmen met temperaturen rond de vijftien graden.

Zin in zon, zee en strand?

Alle vakanties naar Mallorca

Meer informatie over Mallorca

De beste reistijd voor andere bestemmingen

Opmerkingen

jouw mening?