Beste reistijd Sardinië

Klimaat op Sardinië

Sardinië heeft een Mediterraan klimaat. Het op een na grootste eiland van de Middellandse Zee is gelegen in het gedeelte dat ook wel de Tyrreense Zee genoemd wordt. Samen met de kleinere eilanden voor de kust hoort het eiland tot de regio Sardinië, een autonome regio in Italië. In de zomer wachten je op Sardinië temperaturen tussen de 20 en 30 graden. In de winter is het wat koeler met een gemiddelde minimumtemperatuur in januari van 6 graden Celsius. Gemiddeld kun je in december, januari en februari milde temperaturen van tussen de 14 en 16 graden verwachten. De warmste maanden van het jaar zijn juli en augustus, wanneer het gemiddeld 30 graden is en het ’s nachts afkoelt naar 20 graden. In de lente en de herfst blijft het zonnig met zes tot acht zonuren per dag en temperaturen tussen de 17 en 28 graden. Ook in maart, april, mei, juni, september, oktober en november kun je nog een prachtige vakantie beleven op Sardinië. Wat de beste reistijd is voor jou, hangt er vanaf wat je plannen zijn tijdens je vakantie. Hieronder vertel ik meer over de beste reistijd voor een strandvakantie en een actieve vakantie op het Italiaanse eiland. Je vindt hieronder een klimaattabel voor hoofdstad Cagliari waar je kunt zien hoe de weersomstandigheden zijn in elke maand van het jaar.

Zonvakantie Sardinië Last Minute Sardinië

Klimaattabel voor Sardinië (Cagliari)

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Max. temperatuur in °C 14 16 17 19 24 27 30 30 28 23 19 16
Min. temperatuur in °C 6 7 9 11 14 18 20 21 19 14 11 8
Zonuren per dag 4 4 6 7 9 9 11 10 8 6 4 3
Watertemperatuur in °C 14 13 14 15 18 21 23 24 23 21 19 15
Regendagen per maand 8 7 7 5 3 1 0 1 3 6 9 9

Overzicht

 

De kust van Sardinie

De beste reistijd voor Sardinië

Zoals je wel hebt gezien in de klimaattabel voor Sardinië is het weer in de zomer het best. Veel zon en weinig regen, perfect voor een strandvakantie op Sardinië. Als beste reistijd voor Sardinië gelden de maanden van mei tot en met oktober. Voor iedereen die niet zo houdt van te hoge temperaturen zijn de lente en de herfst beter geschikt voor een vakantie. De temperatuur ligt in juli en augustus overdag rond de 30 graden Celsius. Voor veel mensen zijn deze temperaturen alleen uit te houden door af en toe af te koelen in zee en daar is het eiland dan ook voor gemaakt! De fabelachtige stranden zijn perfect voor een zonvakantie. Sardinië heeft echter meer te bieden. Natuurvrienden kunnen zich verheugen op een rondreis over het eiland. Hieronder lees je wanneer de beste reistijd voor een strandvakantie is en wanneer je het beste de natuur in kunt op Sardinië.

Beste reistijd voor Sardinië in een overzicht

  • Mei: 24°C, 9h zon, 18°C watertemp., 3 regendagen
  • Juni: 27°C, 9h zon, 21°C watertemp., 1 regendag
  • Juli: 30°C, 11h zon, 23°C watertemp., 0 regendagen
  • Augustus: 30°C, 10h zon, 24°C watertemp., 1 regendag
  • September: 28°C, 8h zon, 23°C watertemp., 3 regendagen
  • Oktober: 23°C, 6h zon, 21°C watertemp., 6 regendagen

Een strand op Sardinie

Alle Sardinië deals

Beste reistijd voor een strandvakantie op Sardinië

Wil je een onvergetelijke strandvakantie door brengen op Sardinië? Dan bestaat de beste reistijd uit de maanden juni, juli, augustus en september. Probeer als je kunt het hoogseizoen in de schoolvakantie te vermijden door in juni of september naar het eiland te reizen. Het is dan net zo zomers warm als in de hoogzomer en prachtig weer voor een strandvakantie. In juni en september zijn de stranden niet zo overvol, de prijzen voor je vakantie liggen veel lager en het is niet brandend heet. Er wachten je temperaturen rond de 27-28 graden in de lente en de nazomer. Wie geluk heeft, kan ook in oktober nog in zee zwemmen en vakantie vieren met prachtig weer.

Beste reistijd voor een actieve vakantie op Sardinië

Het eiland Sardinië is met haar vele stranden, weelderige vegetatie, zeldzame diersoorten en bergen met wonderschone tussenliggende rivieren een prachtige bestemming voor natuurliefhebbers. Wie een actieve vakantie wil doorbrengen op Sardinië reist het beste in de lente of in de herfst naar het eiland. De weersomstandigheden zijn in deze seizoenen ideaal om te wandelen en het eiland te verkennen. Het is dan niet te heet maar aangenaam warm en er staat een lekker briesje. De beste reistijd voor een actieve vakantie op Sardinië bestaat uit de maanden april, mei, juni en oktober.

Het weer op Sardinië – lente, zomer, herfst en winter

Het mediterrane klimaat op Sardinië brengt een warme zomer rijk aan zon en een koelere, regenachtige winter. Het weer blijft echter mild ’s winters met gemiddeld 15 graden Celsius overdag. Van november tot en met maart regent het tot negen dagen per maand en de zon laat zich minder vaak zien. ’s Nachts kan het afkoelen tot zo’n 6 graden Celsius. In het voorjaar warmt het eiland weer op. In april kun je al weer genieten van zeven uur zon en gemiddeld 19 graden Celsius. Het regent dan nog op slechts 5 dagen per maand. In mei laat de lente zich van haar mooiste kant zien. Temperaturen rond de 24 graden wachten je overdag, terwijl het ’s nachts afkoelt naar zo’n 14 graden. Met gemiddeld maar drie dagen regen in mei, zal het vrijwel de hele maand zonnig zijn op het eiland. Perfecte omstandigheden om te wandelen en het eiland te verkennen. Voor zwemmen in zee is het in mei nog aan de koude kant, met een watertemperatuur van 18 graden Celsius. Vanaf juni start het strandseizoen op Sardinië. De zomer begint met gemiddeld 27 graden en zo’n negen zonuren per dag. De watertemperatuur ligt in juni rond de 21 graden, waardoor er veel zwemplezier in het verschiet ligt. De zomer op Sardinië loopt tot in oktober. Tot eind september heb je een zongarantie en temperaturen die vrijwel permanent boven de twintig graden blijven. Over het algemeen is het aan de zuidkust van Sardinië ongeveer twee graden warmer dan aan de noordkust.

Conclusies

Wat is de beste reistijd voor Sardinië?

Als beste reistijd voor Sardinië gelden de maanden van mei tot en met oktober. Voor iedereen die niet zo houdt van te hoge temperaturen zijn de lente en de herfst beter geschikt voor een vakantie. De temperatuur ligt in juli en augustus overdag rond de 30 graden Celsius. Voor veel mensen zijn deze temperaturen alleen uit te houden door af en toe af te koelen in zee en daar is het eiland dan ook voor gemaakt!

Hoe is het klimaat op Sardinië?

Sardinië heeft een Mediterraan klimaat. In de zomer wachten je op Sardinië temperaturen tussen de 20 en 30 graden. Gemiddeld kun je in december, januari en februari milde temperaturen van tussen de 14 en 16 graden verwachten.

Hoe is het weer op Sardinië in de winter?

Het mediterrane klimaat op Sardinië brengt een warme zomer rijk aan zon en een koelere, regenachtige winter. Het weer blijft echter mild ’s winters met gemiddeld 15 graden Celsius overdag. Van november tot en met maart regent het tot negen dagen per maand en de zon laat zich minder vaak zien. ’s Nachts kan het afkoelen tot zo’n 6 graden Celsius. In het voorjaar warmt het eiland weer op. In april kun je al weer genieten van zeven uur zon en gemiddeld 19 graden Celsius.

Al met al is Sardinië het hele jaar door geschikt voor een vakantie. In de zomer kun je heerlijke strandvakanties doorbrengen op het Italiaanse eiland in de Middellandse Zee. De warmste maanden zijn juli en augustus, wanneer het kwik dikwijls de 30 graden aantikt. In deze maanden is het hoogseizoen op het eiland en liggen de prijzen voor een vakantie op het hoogste punt. Als je de zomervakantie kunt vermijden, dan kun je in juni en september een prachtige vakantie doorbrengen tegen voordeligere prijzen. Voor een actieve vakantie zijn de maanden in de lente en het najaar ook zeer geschikt. De zomerse temperaturen zijn perfect om het eiland te verkennen, te wandelen en bezienswaardigheden te bezoeken.

Neem een kijkje!

Bekijk alle Sardinië deals

De beste reistijd voor andere bestemmingen

Opmerkingen

jouw mening?